sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σιντιμπέ: Το βασικό γρανάζι της «χρυσής» Μονακό του… μισού δισ. ευρώ πωλήσεων στην ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ προσθέτει στο ρόστερ της τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, βασικότατο μέλος στη «χρυσή» Μονακό της σεζόν 2016/17. Μάθετε περισσότερα για τον Γάλλο άσσο!

Η… νέα βόμβα ενεργοποιήθηκε και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ θα πρέπει να θεωρείται παίκτης της ΑΕΚ! Η «Ένωση» προσθέτει στο ρόστερ της έναν παίκτη τεράστιας αξίας που μπορεί να προσφέρει λύσεις σε παραπάνω από τρεις θέσεις αλλά και σε διαφορετικά συστήματα. Έναν εν ενεργεία Παγκόσμιο Πρωταθλητή, το παλμαρέ όμως του οποίου δεν περιορίζεται στα τρόπαια.

Στο πλούσιο βιογραφικό του 30χρονου Γάλλου σημαίνουσα θέση κατέχει η συμμετοχή του -ως βασικότατο μέλος- στη «χρυσή» Μονακό της σεζόν 2016/17. Τότε που οι Μονεγάσκοι έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, σήκωσαν το πρωτάθλημα και σύστησαν στο παγκόσμιο στερέωμα μια σειρά από παικταράδες, η πώληση των οποίων τα επόμενα χρόνια γέμισαν τα ταμεία τους με περίπου μισό δισ. ευρώ!

Σιντιμπέ: Το «μπαμ» της ΑΕΚ στη «χρυσή» Μονακό του 2016

Ο πολυθεσίτης με τα γεμάτα στατιστικά



Ο Γάλλος άσος μόλις είχε μετακομίσει στο Πριγκιπάτο από τη Λιλ. Αμέσως μπήκε στα… βαθιά και αποτέλεσε αναπόσπαστο μέλος της βασικής ενδεκάδας. Εξάλλου, ολοκλήρωσε τη σεζόν με 47 συμμετοχές, σημειώνοντας μάλιστα τρία τέρματα και οκτώ ασίστ! Εντυπωσιακά στατιστικά για αμυντικό. Ένα δυνατό «χαρτί» στα χέρια του Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς του προσέφερε λύσεις τόσο ως δεξί και αριστερό μπακ, όσο και ως δεξί χαφ. Ένας πραγματικός πολυθεσίτης! Στοιχεία φυσικά που θα τον καθιστούν πολύτιμο και για τους διαφορετικούς σχηματισμούς που έχει στο μυαλό του για την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα.

Η σπουδαία πορεία της Μονακό των... τρελών ονομάτων


Διαβάζοντας σήμερα τα ονόματα που αποτελούσαν το ρόστερ των Μονεγάσκων, η πορεία τους δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη. Παρόλα αυτά, κακά τα ψέματα, αρκετοί από τους εν λόγω παικταράδες τότε έστρεψαν πάνω τους τα βλέμματα. Λογικό, μιας και συνέβαλαν στην λαμπρότερη πορεία της ομάδας τους στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση μετά τον χαμένο τελικό του 2003.

Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 5ο όμιλο (μπροστά από Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τότεναμ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας), το σύνολο του Ζαρντίμ βρήκε απέναντί της δυνατή Μάντσεστερ Σίτι. Τότε ήταν που έκανε τον «κρότο», τεζάροντας τους «πολίτες» (ήττα με 5-3 έξω και νίκη με 3-1 μέσα). Στα προημιτελικά έβγαλε εκτός και την Ντόρτμουντ με δύο νίκες (2-3 και 3-1), για να αποκλειστεί στα ημιτελικά από τη Γιουβέντους (δύο ήττες με συνολικό σκορ 4-1).





Οι «χρυσές» πωλήσεις


Η παραπάνω πορεία, όπως είναι λογικό, επέφερε πακτωλό χρημάτων στα ταμεία της Μονακό. Πολλά λιγότερα, βέβαια, από τα έσοδα 480 εκατ. ευρώ και άνω που προέκυψαν από τις πωλήσεις παικτών όπως οι Εμπαπέ, Μπερνάρντο Σίλβα, Μεντί, Λεμάρ, Φαμπίνιο, Μουτίνιο και Μπακαγιόκο, μεταξύ άλλων. Σ' ένα ρόστερ που διάνθιζαν και οι Ραδαμέλ Φαλκάο, Ντάνιελ Σούμπασιτς και Αμπντού Ντιαλό, χωρίς να υπολογίζονται οι Ρόνι Λόπες και Σεν-Μαξιμέν, που ήταν δανεικοί και οι οποίοι τα επόμενα χρόνια έφεραν κι αυτοί έσοδα της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ (25 και 10, αντίστοιχα).

Σιντιμπέ: Το «μπαμ» της ΑΕΚ στη «χρυσή» Μονακό του 2016

Αναλυτικά, οι πιο... χρυσές πωλήσεις της Μονακό για τους παίκτες που απάρτιζαν το ρόστερ της τη σεζόν 2016/17:

*Καλοκαίρι 2017

Κιλιάν Εμπαπέ: Στην Παρί Σεν Ζερμέν, αρχικά δανεικός και την επόμενη σεζόν πώληση με 180 εκατ. ευρώ
Μπέντζαμιν Μεντί: Στη Μάντσεστερ Σίτι με 57,5 εκατ. ευρώ
Μπερνάρντο Σίλβα: Στη Μάντσεστερ Σίτι με 50 εκατ. ευρώ
Τιεμουέ Μπακαγιόκο: Στην Τσέλσι με 40 εκατ. ευρώ
Βαλέρ Ζερμέν: Στη Μαρσέιγ με 8 εκατ. ευρώ

*Καλοκαίρι 2018

Τόμας Λεμάρ: Στην Ατλέτικο Μαδρίτης με 72 εκατ. ευρώ
Φαμπίνιο: Στη Λίβερπουλ με 45 εκατ. ευρώ
Γκουίντο Καρίγιο: Στη Σαουθάμπτον με 22 εκατ. ευρώ
Ζοάο Μουτίνιο: Στη Γουλβς με 5,6 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x