Σπύρος Σιαμπλής

Το «έγκλημα» του Γκεστράνιους και ο Παναθηναϊκός που… τιμώρησε τον εαυτό του

O Σπύρος Σιαμπλής στέκεται στο «χοντρό» διαιτητικό λάθος που στέρησε το «τρίποντο» από τον κατώτερο της περίστασης Παναθηναϊκό και… βλέπει καλοκαίρι.

«Από όταν βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο», λέει μια από τις πλέον διαδεδομένες ελληνικές παροιμίες. Κι αν ήταν η πρώτη φορά όπου ο Ματίας Γκεστράνιους έπρεπε να απολογηθεί απέναντι στον Παναθηναϊκό, θα λέγαμε «πάσο»…

Αφενός, δεν είναι, όμως αφού και πέρυσι ο Φινλανδός ρέφερι φρόντισε να την κάνει την… κουτσουκέλα του και μάλιστα εις διπλούν με τον μη καταλογισμό πέναλτι, σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αφετέρου, η συγγνώμη δεν μπορεί να προσφέρει πίσω τους τρεις βαθμούς που ενδεχομένως να κέρδιζαν οι «πράσινοι» κόντρα στον ΠΑΟΚ σήμερα, αν άφηνε τον ορισμό της φάσης πλεονέκτημα και δεν… καιγόταν να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Καμπετσή την ώρα που ο Μακέντα σκόραρε!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής


Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εν προκειμένω, το ίδιο και η… μια μόνο λέξη που είπε ο Γκεστράνιους, ζητώντας συγγνώμη και μέσα στο παιχνίδι αλλά και μετά τη λήξη του, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων.

Δηλαδή, μιλάμε για «έγκλημα», αν αναλογιστούμε ότι είναι και ξεκάθαρη η φάση, αλλά δεν υπάρχει και η παραμικρή εμπλοκή του VAR, σε ματς όπου θα κρινόταν στο τέρμα.

Γιατί, παρά τα… αντιθέτως γραφόμενα περί υποσχόμενης θέσης ή σταματημένων παικτών, ο Μακέντα έβαλε γκολ απέναντι στον Πασχαλάκη. Η αντίδραση τόσο του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ όσο και του Βαρέλα… τα λένε όλα, άλλωστε!

Εξίσου αστεία, φυσικά, είναι και η ανάλυση των «εσωτερικών» θεμάτων του Παναθηναϊκού ή το γεγονός ότι η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ήταν ανύπαρκτη -που… ήταν, στο μεγαλύτερο μέρος- επιθετικά στην Τούμπα. Αυτά, βέβαια, τα έλεγαν και τα έγραφαν παλιότερα και κάποιοι άλλοι, που φαίνεται -προφανώς- ότι θέλουν να τους μοιάσουν τώρα…

Για να μην μπερδεύεται λοιπόν κανείς, είναι άλλο πράγμα αν κάποια ομάδα παίζει καλά ή όχι και άλλο πράγμα το αν αδικείται ή όχι από μια απόφαση. Κυρίως, δε, επειδή συμβαίνει το ένα δεν σημαίνει ότι μπορεί να συμβαίνει και το άλλο!

Το «τριφύλλι» λοιπόν, αφού τόσο... καίγονται, δεν έπαιξε καλά. Ήταν κατώτερο μιας περίστασης όπως ήταν η σημερινή στην Τούμπα. Ακόμα και έτσι, πήγε να το πάρει το ματς. Σκόραρε και μάλιστα σε καίριο σημείο! Αδικήθηκε όμως, το γκολ δεν μέτρησε και τελικά πήρε έναν βαθμό. Να το… ξαναπάμε ή περιττό;

Σε ό,τι έχει να κάνει με το τελευταίο, τώρα, αναμφίβολα και σήμερα είδαμε… μια από τα ίδια. «Δυσκοίλιος» ο Παναθηναϊκός στο τρίτο μισό του γηπέδου, προσέχοντας τα μετόπισθεν και ψάχνοντας το «μια φάση-ένα γκολ», αν και βέβαια σε σχέση με άλλα ματς τώρα δεν «έφαγε» φάσεις και κυρίως… άλλο ένα γκολ στις καθυστερήσεις.

Αν ήταν άλλος αγώνας, ενδεχομένως να πηγαίναμε κι εδώ «πάσο». Άλλωστε, το έχουμε επισημάνει… αμέτρητες φορές ότι ο Μπόλονι αυτό το ποδόσφαιρο παίζει και δεν πρόκειται να το αλλάξει όχι τώρα, στο τέλος της σεζόν, αλλά ούτε και αν έμενε στον πάγκο και τη… νέα. Δεν ήταν άλλος αγώνας, όμως.

Αντιθέτως, μετά και τα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, το ματς με τον ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει χαρακτήρα τελευταίας ευκαιρίας για τον Ρουμάνο τεχνικό και τους ποδοσφαιριστές του. Η εικόνα, πάντως, κάθε άλλο παρά παρέπεμπε σε «τελικό», επαναλαμβάνουμε κυρίως ως προς το δημιουργικό/επιθετικό κομμάτι!

Για την μη παρουσία του Αλεξανδρόπουλου στην 11άδα, αναφερθήκαμε και στο live του αγώνα. Ξένισε. Η παραμονή του στον πάγκο, ωστόσο, για όλο το 90λεπτο πραγματικά προκαλεί απορίες αφού θα μπορούσε να δώσει πράγματα. Η δε μέτρια απόδοση των περισσότερων που έπαιξαν, λειτούργησε ανασταλτικά για την επίτευξη του στόχου που υπήρχε…

Και κάπως έτσι, εν αναμονή και του… ξεκαθαρίσματος της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση του Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ο ΠΑΟ κινδυνεύει πλέον σοβαρά οι επόμενες τέσσερις αναμετρήσεις του στα play-offs να είναι… διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ακόμα και έτσι, πάντως, όσα έγιναν σε αυτό το «μίνι-πρωτάθλημα» θα πρέπει, επιτέλους, να ληφθούν υπόψη, να αξιολογηθούν όσο είναι καιρός και να παρθούν οι σωστές αποφάσεις το καλοκαίρι. Σίγουρα, δε, να μην γίνει ο Μπόλονι το εύκολο «θύμα». Ειδάλλως, όχι το επόμενο, αλλά ούτε το… μεθεπόμενο Europa Conference League δεν πρόκειται να προλάβει ο Παναθηναϊκός!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x