Γιώργος Ζαχαριάδης

Τελικώς, είμαστε μια ντροπή, αλλά, ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τον τελικό που ξεκινά σε λίγες ώρας, τον Ισπανό που συσπείρωσε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ υπέρ των Ελλήνων διαιτητών και την ποιότητα του δικεφάλου που τον οδηγεί στο κύπελλο.

Να μην ακούω αυτές τις αηδίες: Ο ΠΑΟΚ, να μην κατακτήσει ούτε το κύπελλο, από τη στιγμή που όλοι οι οπαδοί του εκτιμούν ότι είναι η καλύτερη ομάδα, έχουν ήδη πάρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Και, σε λίγο καιρό, θα το έχουν ξεχάσει, γιατί από αυτή τη χρονιά που έπαιξε ίσως καλύτερα από κάθε άλλη προηγούμενη επί των ημερών του Σαββίδη, δεν θα έχει εισπράξει τίποτε απολύτως. Δεν θα υπάρχει τίποτε που να παραθέτει στη χρονιά που του… έκλεψαν το πρωτάθλημα, που δεν κατέκτησε το κύπελλο, που δεν πέρασε στην Ευρώπη, αλλά, αντιθέτως αποκλείστηκε αναπάντεχα από μια Έστερσουντ.

Οι ιδεολόγοι οπαδοί, οι οπαδοί της… συνείδησης και του καθόλου, που δεν αντιλαμβάνονται ότι η ιστορία δεν γράφεται μόνο με μερικές νίκες, αλλά, κυρίως με τίτλους, κύπελλα και πρωταθλήματα, ας κάτσουν στα αυγά τους, όπως άλλωστε θα κάνουν. Αυτό έδειξαν με το μειωμένο ενδιαφέρον για τα εισιτήρια του τελικού, που κινήθηκαν με αργούς ρυθμούς και είτε δεν εξαντλήθηκαν ή εξαντλήθηκαν με το ζόρι, δείχνοντας ότι δεν είναι ζεστοί, για διάφορους λόγους, ώστε να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους.

Ως δικαιολογία θα δεχθώ τη μεγάλη απόσταση και το αυξημένο κόστος μετάβασης, διότι όλα αυτά ποτέ δεν ήταν πρόβλημα για τον ΠΑΟΚτσή, αντιθέτως, έμοιαζαν συνθήκες σχολικού περιπάτου.

Και φτάνει η ώρα του τελικού, με τον διαιτητή που θα κριθεί για το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του από Έλληνα παρατηρητή.
Θα παρατηρηθεί από τον Έλληνα, κι αν τυχόν δεν τα πάει καλά, θα του τραβήξουν το αυτί και δεν θα του καταβάλουν εφάπαξ και επικουρικό. Αυτός ο Ισπανός, ο Μπορπαλάν, όσο καλός κι αν είναι, αν τυχόν τα κάνει σαλάτα, δεν θα μας νοιάξει αν θα παραπεμφθεί, ή αν θα τιμωρηθεί, Η ουσία είναι ότι έρχεται ένας διαιτητής από τον εξωτερικό, στην ελληνική Ουγκάντα και σφυρίζει αντί Ελλήνων διαιτητών. Κι ο Σιδηρόπουλος, που κανονικά θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί και να δηλώσει πρώτος από όλους κόλλημα, πηγαίνει παρέα ως τέταρτος.

Σημειωτέον, αν τυχόν τραυματιστεί ο Ισπανός, δεν θα σφυρίξει ο τέταρτος στη θέση του, αλλά, ο πρώτος από τους βοηθούς γραμμών.

Ο περιβόητος Περέιρα, όρισε διαιτητή από το εξωτερικό, τρόλαρε με επιστολή τους Έλληνες διαιτητές λέγοντας ότι τους προστατεύει και δεν τους ορίζει. Και ήθελα να ΄ξερα του χρόνου θα τους καλέσει να τους βάλει στη Σούπερλίγκα ή θα τους προστατέψει;

Πόσα; Είκοσι δύο χιλιάδες το μήνα; Πω πω Θέε μου.

Η ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα με κανέναν διαιτητή, αλλά το ρεπορτάζ έλεγε ότι ο Παπαπέτρου είναι η προτίμηση και ο ΠΑΟΚ ήθελε Σιδηρόπουλο. Κάτι τέτοιο ή το αντίστροφο.

Η ουσία είναι ότι και οι δύο ήθελαν έναν διαιτητή και απέκλειαν τους υπόλοιπους, αλλά, από την άλλη, όταν ορίστηκε ο Ισπανός, βρέθηκαν να γίνονται υπερασπιστές των Ελλήνων διαιτητών. Ειδικά η ΑΕΚ.

Ε, λίγο υποκριτικό το βλέπω. Και είμαι διακριτικός. Θέλουμε τον δικό μας Έλληνα και όχι κάποιον άλλο, αλλά, όταν ορίζεται ο Ισπανός, όλοι οι Έλληνες είναι καλοί και τους εμπιστευόμαστε. Ντροπή.

Ακούω για την ποιότητα του ΠΑΟΚ. Δεν τη θυμάμαι στο ΟΑΚΑ, ούτε και φέτος, αλλά, κάτι μου λέει ότι αυτό το παιχνίδι είναι άλλο. Κι αν το δεις ψυχρά, ό,τι δίνεις παίρνεις κι ο Ιβάν έδωσε πολλά περισσότερα για να φτιάξει ομάδα και είναι καιρός να το δούμε μέσα στο γήπεδο έστω και στην τελευταία δοκιμασία, χωρίς την παρέμβαση τρίτων…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x