sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τόμας Γουόκαπ: Ο αναμφισβήτητος MVP των playoffs για Ολυμπιακό

Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν καταπληκτικός και καθοριστικός για τον Ολυμπιακό στα playoffs.

Όλοι είχαν συμβολή για να φτάσει ο Ολυμπιακός στο Final 4, αλλά αν ένας παίκτης αξίζει τον άτυπο τίτλο του MVP για την παρουσία του στα playoffs αυτός είναι ο Τόμας Γουόκαπ. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε γιγαντιαίο step up στα playoffs κι αποτέλεσε τον πιο επιδραστικό παίκτη των «ερυθρόλευκων». Όλα αυτά πιστοποιούνται και από τους αριθμούς. Ο Γουόκαπ:

-Υπερδιπλασίασε τον μέσο όρο πόντων του, καθώς από 5,4 στην κανονική περίοδο είχε 11,2 (+5,8) στα playoffs.

-Εκτόξευσε τα ποσοστά ευστοχίας του σε δίποντα από 51,2 σε 75% (+23,8%) και από 23,3 σε τρίποντα σε 43,5% (+20,2%).

-Βελτίωσε τη δημιουργία του έχοντας από 2,6 ασίστ στη regular season 3,4 (+0,8) στα playoffs μειώνοντας ταυτόχρονα τα λάθη του από 1,4 σε 1 (-0,4) μολονότι έπαιζε για περίπου πεντέμισι λεπτά επιπλέον ανά αγώνα (από 21:26 σε 26:57).

Τόμας Γουόκαπ: Ο MVP των playoffs για Ολυμπιακό

-Λειτουργώντας ως βασικός «φρουρός» του Μάικ Τζέιμς κατάφερε να τον συγκρατήσει στους 17,6 πόντους με άσχημα ποσοστά (44,4% στα δίποντα, 26,8% στα τρίποντα).

-Ήταν μακράν του δευτέρου ο παίκτης με τη μεγαλύτερη θετική επίδραση στη σειρά. Στο διάστημα που βρισκόταν στο παρκέ, ο Ολυμπιακός είχε +23 στο πρώτο παιχνίδι, -1 στο δεύτερο (που η ομάδα του έχασε με -24), +8 στο τρίτο, +16 στο τέταρτο και +11 στο πέμπτο. Συνολικά, δηλαδή, με τον Γουόκαπ στο παρκέ ο Ολυμπιακός ήταν στο +57 απέναντι στη Μονακό, σε μια σειρά που οι Πειραιώτες είχαν +2 στο συνολικό σκορ κόντρα στη Μονακό. Ενδεικτικά, δεύτερος ήταν ο Μουστάφα Φαλ με +17.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x