sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τζόρτζι Κέλι: Ο γκολτζής της Μποέμιαν που πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ

Με 16 γκολ σε 24 ματς και τέσσερα εξ αυτών στην Ευρώπη, ο Τζορτζι Κέλι αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την εστία του ΠΑΟΚ στα επερχόμενα ματς με την Μποέμιαν.

«Δεν έχουμε παράδοση στους μεγάλους σκόρερ» δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ο προπονητής της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League, Κιθ Λονγκ.

Όντως, η αλήθεια είναι πως μετά τον Ρόμπι Κιν, δεν έχει ξεχωρίσει κάποιος άλλος σπουδαίος επιθετικός από την Ιρλανδία, όμως η αφορμή για την παραπάνω απάντηση του 48χρονου τεχνικού ήταν οι επιδόσεις ενός δικού του ποδοσφαιριστή. Του Τζόρτζι Κέλι.

Ο Ιρλανδός φορ αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την εστία του ΠΑΟΚ στα επερχόμενα ματς σε Δουβλίνο και Τούμπα, με τις φετινές του επιδόσεις να προκαλούν θαυμασμό. Σε 24 ματς εντός και εκτός συνόρων, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έχει βρει δίχτυα 16 φορές, με τέσσερα από αυτά τα γκολ να έρχονται σε ισάριθμες συμμετοχές στο Europa Conference League.

Τζορτζ Κέλι: Ο φορ της Μποέμιαν που «απειλεί» τον ΠΑΟΚ

Δύο φορές σκόραρε στο 3-0 επί της Ντουντελάνζ και άλλες τόσες στη νίκη με το ίδιο σκορ ενάντια στην Στιάρναν, ενώ στο ενεργητικό του φέτος έχει επίσης ένα καρέ και ένα χατ τρικ. Όλα εντός έδρας, όπου έχει πετύχει τα 15 από τα 16 τέρματά του!

Ο Κέλι έφτιαξε το όνομά του στη UCD, όπου είχε μεταξύ 2015 και 2018 37 γκολ σε 70 συμμετοχές – στη Β’ κατηγορία, βέβαια. Κάπου εκεί ήρθε η μεταγραφή στην σπουδαία Ντάνταλκ, από την οποία όμως αποχώρησε μετά από 14 γκολ σε 50 συμμετοχές (και έναν δανεισμό στην Σεντ Πάτρικς) πριν από μερικούς μήνες.

Τζορτζ Κέλι: Ο φορ της Μποέμιαν που «απειλεί» τον ΠΑΟΚ

Κάπου εκεί εμφανίστηκε η Μποέμιαν και σίγουρα οι άνθρωποί της δεν το έχουν μετανιώσει καθόλου, καθώς βλέπουν τον επιθετικό από το Ντόνεγκαλ να οδηγεί με διαφορά την κούρσα των σκόρερ στην ιρλανδική Premier Division και να... πυροβολεί αδιακρίτως στην Ευρώπη. Μάλιστα, ο Κέλι πήρε και... ρεβάνς από την παλιά του ομάδα, την Ντάνταλκ, κόντρα στην οποία πέτυχε το προαναφερθέν χατ τρικ, στο 5-1 της 24ης Μαΐου!




Κάπως έτσι ξεκίνησε και κουβέντα για πιθανή κλήση του Τζόρτζι στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, παρότι δεν την εκπροσώπησε ποτέ σε κανένα επίπεδο σε νεαρή ηλικία.

«Είναι ο απόλυτος επιθετικός αυτήν την στιγμή»
σχολίασε ο προπονητής του στους «τσιγγάνους», που πρόσθεσε πως «μας ενδιαφέρει να τον δούμε να συνεχίζει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για μας και να σκοράρει για την ομάδα μας».

Βέβαια ο Κέλι έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο, συνεπώς είναι σίγουρο πως θα προσελκύσει ενδιαφέρον. Είτε από την Ιρλανδία, είτε ίσως και από την Αγγλία, οι σύλλογοι της οποίας κοιτάζουν, συχνά πυκνά στα γύρω πρωταθλήματα για μία καλή λύση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x