sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο προκλητικός Βινίσιους, πρωτοπόρος στην κούρσα της «Χρυσής Μπάλας»

Η σεζόν ολοκληρώθηκε σε συλλογικό επίπεδο με τη Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτά το 15ο Champions League και το sport-fm.gr αναλύει τους λόγους που ο Βινίσιους προπορεύεται στην κούρσα της «Χρυσής Μπάλας».

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξανά στην κορυφή της Ευρώπης; Τι πιο σύνηθες θα πει κανείς. Κι όμως μετά από μία αποτυχημένη περσινή σεζόν, η «Βασίλισσα» επέστρεψε στα τρόπαια ή καλύτερα επέστρεψε στην κανονικότητα. Τη δική της πραγματικότητα γεμάτη τίτλους, παρελάσεις και φυσικά Champions League.

Σημαντικές αλλαγές έρχονται, αφού ο Τόνι Κρος αποχωρεί και ένα μεγάλο κεφάλαιο κλείνει. Από την άλλη ένα πολύ μεγάλο ανοίγει με τον Κιλιάν Εμπαπέ. Με τον Κάρλο Αντσελότι να γνωρίζει άριστα τον σύλλογο, να… προβλέπει το μέλλον και να διαχειρίζεται άψογα τις αλλαγές στα πρόσωπα, είναι δεδομένο ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι για πολλά χρόνια ακόμη, εάν όχι για πάντα, ο κορυφαίος σύλλογος του πλανήτη.



Ας σταθούμε όμως στα «αστέρια» της. Τρία από αυτά είναι διεκδικητές της «Χρυσής Μπάλας» και εκείνοι που παραλαμβάνουν την κληρονομιά των Μέσι και Ρονάλντο. Πλέον δεν υπάρχουν δύο «πόλοι». Υπάρχουν τρεις και ανήκουν όλοι στη Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Φλορεντίνο Πέρεθ κατάφερε να φέρει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τους τρεις κορυφαίους του παρόντος και του μέλλοντος. Μπέλιγχαμ, Βινίσιους και Εμπαπέ δημιουργούν την απόλυτη επιθετική γραμμή και αλήθεια ποιος θα τους σταματήσει;

Σαφώς όλοι τους, με πρώτο τον Γάλλο, θέλουν να συνδυάσουν το όνομά τους με την «παντοκρατορία» της Ρεάλ. Τίτλοι, νίκες, γκολ, ρεκόρ. Σίγουρα όμως έχουν στόχο τις ατομικές διακρίσεις. Τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, που επιβεβαιώνεται στην απονομή της «Χρυσής Μπάλας». Άγνωστο εάν θα πιάσουν τον Αργεντίνο πολυνίκη του θεσμού, όμως επιθυμία τους είναι να φορέσουν την ταμπέλα του καλύτερου.

Πώς έχουν τα δεδομένα μέχρι στιγμής; Τζουντ, «Βίνι» και Κιλιάν ολοκλήρωσαν μία εξαιρετική χρονιά. Οι δύο πρώτοι πανηγύρισαν το πρωτάθλημα της La Liga και το 15o Champions League, o τρίτος τη Ligue 1 και το Κύπελλο Γαλλίας. Η πορεία του στην απόλυτη διασυλλογική διοργάνωση σταμάτησε στα ημιτελικά και την Ντόρτμουντ.



Αυτός είναι και ο λόγος που συγκριτικά με τους άλλους δύο ο Εμπαπέ είναι πιο πίσω στην κούρσα του ατομικού βραβείου τη στιγμή που γράφεται το κείμενο. Μπορεί να έχει σκοράρει 35 γκολ συνολικά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, σε καμία περίπτωση οι τίτλοι που κατέκτησε δεν συγκρίνονται με αυτούς των άλλων δύο. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει το Champions League στη μέση. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει τις πιθανότητες να ανατρέψει την κατάσταση. Η Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ανεξαρτήτου απόδοσης, εφόσον αυτό συμβεί αυτομάτως ο 25χρονος παίρνει την πρωτοπορία.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ. Στην πρώτη του χρονιά στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με δεδομένες τις διαφορές μεγέθους ανάμεσα σε Ρεάλ και Ντόρτμουντ, ο Άγγλος μέσος τα «έσπασε». Με 23 γκολ και 11 ασίστ υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι και από τη θέση του επιτελικού μέσου, έπαιξε κομβικό ρόλο στο δρόμο μέχρι την ανάκτηση των «σκήπτρων». Η σεζόν ξεκίνησε και τελείωσε ιδανικά για τον 20χρονο. Δεδομένα θα είναι βασικός στο επερχόμενο Euro και αποτελεί την ελπίδα της εθνικής Αγγλίας για να φέρει επιτέλους στο «σπίτι» την κούπα που της λείπει. Αμέσως λοιπόν αφήνει πίσω του τον Γάλλο «σταρ».



Μπέλιγχαμ και Εμπαπέ βλέπουν τον Βινίσιους να είναι μπροστά τους. Ο βιρτουόζος εξτρέμ έχει ξεχωρίσει χάρη στην σταθερά υψηλή του απόδοση σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Σε αριθμούς έχει 24 γκολ, εκ των οποίων τα περισσότερα σε καθοριστικές αναμετρήσεις. Με πιο σημαντικό όλων αυτό στον τελικό του Champions League. Προηγήθηκαν τα δύο τέρματα στον πρώτο ημιτελικό με τη Μπάγερν Μονάχου και οι δύο ασίστ στους «8» με τη Μάντσεστερ Σίτι. Σε αντίθεση με τον συμπαίκτη του «μίλησε» στα μεγάλα παιχνίδια. Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ο MVP της φετινής Ρεάλ. Άλλωστε και η UEFA τον ανέδειξε καλύτερο παίκτη της χρονιάς στο Champions League.

«Χρυσή Μπάλα»: Ο Βινίσιους, ο Μπέλιγχαμ και ο Εμπαπέ

«Βινίσιους για Χρυσή Μπάλα» τραγούδησε ο Λούκας Βάσκεθ στην φαντασμαγορική φιέστα και παρακίνησε το κοινό των «μερέγχες» να φωνάξει μαζί του. Ουσιαστικά έριξε «ψήφο» εμπιστοσύνης στον άτακτο Βραζιλιάνο, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί προκαλεί με την συμπεριφορά του. Άπαντες αναγνωρίζουν τα κατορθώματά και τις δυνατότητές, τις βλέπουν στις προπονήσεις και το ταλέντο του καθρεπτίζεται στο γήπεδο. Ο «Βίνι» έχει το προβάδισμα και ένα Copa America μπροστά για να γίνει ο επόμενος Βραζιλιάνος μετά τον Κακά το 2007 που κατακτά το απόλυτο ατομικό βραβείο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x