sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άξιζε ο Μέσι τη Χρυσή Μπάλα; Ναι, με διαφορά από τον δεύτερο!

Μπόλικη κουβέντα γίνεται για το αν ο Λιονέλ Μέσι άξιζε να πάρει την 7η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του. Με τα νούμερα να δίνουν μια αποστομωτική απάντηση στην… αμφισβήτηση και στην καχυποψία.

Μέγας είσαι Λίο και θαυμαστά τα έργα σου! Ο σπουδαίος Μέσι κατέκτησε την 7η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, όντας ο μοναδικός που το έχει καταφέρει αυτό. Επιστέγασμα, αν μη τι άλλο, μιας σπουδαίας καριέρας, ενός μοναδικού ταλέντου που ομορφαίνει το ποδόσφαιρο κάθε φορά που πατάει το πόδι του στο χορτάρι.

Παρόλα αυτά, ήδη γίνεται εδώ και ημέρες και φυσικά σήμερα μπόλικη κουβέντα για το αν ο Αργεντινός την άξιζε και αυτή. «Γιατί πάλι ο Μέσι», «έπρεπε να την πάρει ο Λεβαντόφσκι», «ο Μπενζεμά την άξιζε», «θα μπορούσε να την κατακτήσει ο Ζορζίνιο», μερικά από τα ερωτήματα που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν στο διαδίκτυο. Επειδή την άξιζε και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο, η απάντηση. Όχι γιατί βγήκε από το μυαλό του ανθρώπου που του γράφει αυτό, αλλά γιατί αποδεικνύεται μέσα από νούμερα και 19 στατιστικές κατηγορίες, οι οποίες αποτελούν και την αποστομωτική απάντηση προς κάθε καχύποπτο.




Σε αυτές τις 19 στατιστικές κατηγορίες και σε σύγκριση με τον δεύτερο Λεβαντόφσκι, αλλά και τον τέταρτο Μπενζεμά (αφήνουμε εκτός του Ζορζίνιο επειδή είναι χαφ και αν δεν εισαι Τσάβι ή Μόντριτς τότε δύσκολα θα την πάρεις), ο φοβερός και τρομερός Αργεντινός κυριάρχησε στις 16!

Ο Μπενζεμά ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές, έχοντας 50, τον Μέσι να ακολουθεί με 49 και ο Λεβαντόφσκι 45. Στα γκολ, ο Πολωνός στράικερ ήταν πρώτος με 54, ακολουθούσε ο Αργεντινός με 40 και ο Γάλλος με 35. Όσον αφορά τους τίτλους; Από δύο οι Μέσι (Κύπελλο Ισπανίας, Κόπα Αμέρικα), Λεβαντόφσκι (Μπουντεσλίγκα, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) και ένα ο Μπενζεμά (Nations League). Μέχρι εδώ ήταν οι κατηγορίες που… παίζονταν.

Πρώτος στις ασίστ με 16 ο Μέσι, αφήνοντας πίσω τους Μπενζεμά (14), Λεβαντόφσκι (8). Στα σουτ εντός στόχου, ο Αργεντινός είχε τα περισσότερα (103), με τον Πολωνό να έχει (98) και ο Γάλλος (87). Στις μεγάλες ευκαιρίες που χάθηκαν, ο Μέσι είχε τις λιγότερες (12) έναντι τον άλλων δύο (35 ο Λέβα, 24 ο Μπενζεμά), ενώ είχε τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους, δείγμα του πόσο περνάει η μπάλα από τα πόδια του και πόσο εξαρτάται ο εκάστοτε σύλλογος από αυτόν (2525 ο Μέσι, 715 ο Λεβαντόφσκι, 1589 ο Μπενζεμά).



Ο Μέσι πραγματοποίησε 224 ντρίμπλες έναντι 48 και 60 αντίστοιχα των έτερων δύο ανταγωνιστών του, ενώ δημιούργησε 118 ευκαιρίες (55, 75 τα αντίστοιχα νούμερα για τον Πολωνό και τον Γάλλο). Επίσης, δημιούργησε τις περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες (26) από τους Λεβαντόφσκι (16), Μπενζεμά (14).

Έκανε 31 τάκλιν, με τον Πολωνό να έχει 12 και τον Γάλλο 23, ανέκτησε 107 φορές την μπάλα σε σχέση με τις 98 και 101 αναχαιτίσεις που είχαν αντίστοιχα οι άλλοι δύο. Οι πόντοι που κέρδισε η ομάδα του Μέσι βάσει των γκολ που σκόραρε ήταν 22, ο Λεβαντόφσκι 20 και ο Μπενζεμά 19. Όσο για τους πόντους που κέρδισε η ομάδα του βάσει των γκολ/ασίστ αυτή του Μέσι είχε 39, του Μπενζεμά 30 και του Λεβαντόφσκι 25.

Παράλληλα, ο Αργεντινός σκόραρε 9 γκολ που έκριναν παιχνίδια, ο Λεβαντόφσκι 8 και ο Μπενζεμά 6. Όσον αφορά τα γκολ/ασίστ που έκριναν ματς, ο Μέσι είχε 15, ο Λέβα 10, όσα και ο Γάλλος. Ο Λίο είχε και 27 βραβεία Man of the Match, με τον Πολωνό 13 και τον Γάλλο 11.

Αξίζει η αναφορά και στα ατομικά βραβεία, όπου ο Μέσι ήταν πρώτος σκόρερ στην La Liga, στο Κόπα Αμέρικα, πρώτος στις ασίστ στο Κόπα Αμέρικα και καλύτερος παίκτης του τουρνουά. Ο Μπενζεμά είχε… μηδέν, ο Λεβαντόφσκι ήταν πρώτος σκόρερ στην Bundesliga, πήρε το Χρυσό Παπούτσι και το CWC Golden Ball.



Τέλος, ο Μέσι έσπασε το ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα στο Κόπα Αμέρικα, ενώ έγινε και ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ σε ένα και μόνο σύλλογο, ενώ ο Λεβαντόφσκι πέτυχε τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία της Bundesliga.

Φυσικά, αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στον Ζορζίνιο. 40 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις (8 γκολ, 2 ασίστ), κατακτώντας το Euro με την Ιταλία και το Champions League. Έχασε πέναλτι, όμως, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά και το βραβείο του MVP του τελικού του Champions League από τον συμπαίκτη του, Ενγκολό Καντέ. Αναμφίβολα, μπορεί να θεωρεί εν μέρει τον εαυτό του αδικημένο. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι που ψήφισαν αποφάσισαν πως δεν δικαιούταν να πλησιάσει τους απίθανους Μέσι, Λεβαντόφσκι, ενώ είναι τιμητικό πως ξεπέρασε τον Μπενζεμά.

Η στατιστική μπορεί να μη λέει πολλές φορές την αλήθεια στο ποδόσφαιρο, αλλά εδώ μάλλον κάτι παραπάνω δείχνει. Δυστυχώς, ο σπουδαίος killer Λεβαντόφσκι δεν πήρε τον περσινό τίτλο, που άξιζε και με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x