sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας έμεινε από την 24η αγωνιστική της Super League: Το κλειδί, ο αρχηγός και το μπουρλότο!

Δύο και τέλος! Ολοκληρώθηκε και η 24η αγωνιστική της Super League, με τη στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr να καταγράφει τα επτά πράγματα που δεν θα ξεχάσουμε από τα επτά ματς!

Τελειώνουμε σιγά-σιγά, για να αρχίσει, όμως, στη συνέχεια ο πραγματικός χαμός σε πλέι οφ και πλέι αουτ!

Και έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, πάμε ολοταχώς ακριβώς για αυτό: Για χαμό!

Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, και η 24η αγωνιστική της Super League, με τη στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr να καταγράφει τα επτά πράγματα που δεν θα ξεχάσουμε από τα επτά ματς!

Και όμως… 0-0!


Άλλο ένα 0-0 τη φετινή σεζόν, που τα είχε όλα -εκτός από γκολ και νικητή φυσικά! Μόνο θετικό είναι αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να έχουμε, δηλαδή, ματς «στείρα» και «γεμάτα» ταυτόχρονα. Δείχνει ότι κάτι γίνεται, και τέλος πάντων, το έχουμε ξαναπεί, το φετινό πρωτάθλημα μάς αρέσει, έχει καλά παιχνίδια, ακριβώς γιατί έχουν δυναμώσει όλες οι ομάδες σχεδόν, βγάζοντας από την κουβέντα τους «πέντε». Τρελό ματς, λοιπόν, στη Νεάπολη ανάμεσα σε Ιωνικό και ΟΦΗ. Το δεύτερο ημίχρονο ειδικά είναι… θεόμουρλο! Τεράστιες ευκαιρίες, μεγάλες επεμβάσεις του Επασί, πάθος, νεύρα. Αν κάποιος έβλεπε τον αγώνα, δεν θα πίστευε στα μάτια του, κοιτάζοντας το αποτέλεσμα, αλλά αυτό ακριβώς είναι το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, ποιος εκ των δύο βολεύτηκε περισσότερο με τον βαθμό θα φανεί στο «ταμείο», στο τέλος. Αν και μάλλον ο Ιωνικός χάρηκε περισσότερο -παρότι μπορούσε να πάρει τη νίκη- με τον ΟΦΗ να χάνει έδαφος στη μάχη για την εξάδα.


Ανάσα


Ατρόμητος όνομα και πράμα! Οι Περιστεριώτες έχουν πάρει φόρα τον Φεβρουάριο και «φωνάζουν», πλέον, πως είναι… ολοζώντανοι! Η ισοπαλία με τον ΟΦΗ ήταν ένα σοκ, έτσι όπως ήρθε, αλλά με τον Αστέρα Τρίπολης φάνηκε πως το πάθημα έγινε μάθημα. Γκολ από τα αποδυτήρια -στο 55ο δευτερόλεπτο- του Μουνίθ, άλλο ένα του Έρλινγκμαρκ στο 74' και αυτήν τη φορά το 2-0 δεν άλλαξε. Ο Ατρόμητος κράτησε ένα τεράστιο «τρίποντο», πήρε εξίσου τεράστια «ανάσα» και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Όσο για τους Αρκάδες, που έχουν παράπονα από τη διαιτησία, η δεύτερη σερί ήττα τούς αγχώνει για την εξάδα, αλλά δεν τους… εκτροχιάζει! Η τύχη είναι στα πόδια τους, με άλλα δύο ματς να απομένουν συν δύο χρωστούμενα!

Μια από τα ίδια…


Στο ίδιο έργο θεατές στον Παναθηναϊκό. Είτε σε επίπεδο αποτελέσματος, με τη νέα εκτός έδρας ήττα, αυτήν τη φορά στο Αγρίνιο από τον εξαιρετικό Παναιτωλικό του Γιάννη Αναστασίου, είτε σε επίπεδο διαιτησίας, που ανεξάρτητα από την απόδοση των «πράσινων», έπαιξε -πάλι- ρόλο στο να έρθει αυτό το 1-0. Όπως και να έχει, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν τον χρόνο ούτε και το περιθώριο να ασχοληθούν άλλο με το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο ο Παναθηναϊκός «κατάφερε» να χάσει, ενώ ήταν «δικό του». Όπως σχολίασε και ο Τάσος Νικολογιάννης στον bwinΣΠΟΡ FM μετά τη λήξη του αγώνα, το γεγονός ότι το «τριφύλλι» δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, την εξάδα, πόσω μάλλον την τετράδα, που οδηγεί στην Ευρώπη, είναι «η πλήρης αποτυχία». Το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ είναι «τελικός» πλέον.


Μπουρλότο!


Είχαμε το θρίλερ της πρώτης εξάδας, τώρα έχουμε θρίλερ και στην «ουρά»! Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε τρομερό παιχνίδι στη Λαμία, στην -μακράν από τη δεύτερη- καλύτερη εμφάνισή του στη σεζόν, πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» (1-2) και έβαλε… μπουρλότο! Και όλα αυτά, ενώ πάει την Τετάρτη στη Νεάπολη, στο εξ αναβολής με τον Ιωνικό, να παίξει τα… ρέστα του, και στη συνέχεια υποδέχεται τον Ατρόμητο! Πολύ σκληρή για να πεθάνει η «Ελαφρά Ταξιαρχία», που, τουλάχιστον, δεν θα πέσει αμαχητί και δεδομένα, πλέον, έρχεται χαμός ΚΑΙ στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού!


Γαλλικό κλειδί


Η συνήθεια… που έγινε λατρεία για τον Ολυμπιακό. Άλλο ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν, που δεν παίζει καλά, κινδυνεύει και τελικά παίρνει μία νίκη, από εκείνες, όμως, που δίνουν πρωταθλήματα! Αυτή είναι, όμως, η μία ανάγνωση. Η άλλη προκαλεί αν μη τι άλλο προβληματισμό στους «ερυθρόλευκους», καθώς πολλοί παίκτες ήταν πάλι… άφαντοι! Έπρεπε να μπει στο ματς ο απίθανος αυτός τύπος, που λέγεται Βαλμπουενά, για να «ξεκλειδώσει» με μια γκολάρα ένα σπουδαίο και δύσκολο «τρίποντο», όπως είχε κάνει και στον αγώνα του πρώτου γύρου. Ο Γάλλος δείχνει πώς κερδίζονται τα παιχνίδια και οι κούπες. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πολύ καλύτερος στο μεγάλο ματς της Πέμπτης, με την Αταλάντα, αν θέλει να πανηγυρίσει εκείνος την πρόκριση.


Η επιστροφή του αρχηγού!


Το πόσο λείπει, τελικά, ο Πέτρος Μάνταλος από την ΑΕΚ -και ας ακούει όσα ακούει- όταν δεν παίζει, φάνηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο αρχηγός της «Ένωσης» είχε να παίξει από τα 45' με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Έλειψε, δηλαδή, με Απόλλωνα, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, στο Κύπελλο Ελλάδας. Τον έβαλε ο Γιαννίκης, λοιπόν, όταν είχε αρχίσει η μουρμούρα στο ΟΑΚΑ και άλλαξε όλο το παιχνίδι! Αρχικά πετυχαίνει γκολ μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και γενικώς «τραβάει» όλη την ομάδα μπροστά, για να έρθει αυτό το 2-0 και η -όποια- ηρεμία στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Από το ματς κρατάμε, φυσικά και τη μεγάλη εμφάνιση του Ρότα. Εξαιρετικός, κέρδισε αρκετούς πόντους…

Το ξεχάσαμε ήδη…


Το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ το περιμέναμε πως και πως, αλλά το ξεχάσαμε ήδη! Ο Άρης είχε μεγαλύτερο κίνητρο, πιο κλασικές ευκαιρίες από τον ΠΑΟΚ, αλλά το 0-0 είναι η ουσία, που τους κρατάει αμφότερους σε… αποστάσεις! Τους γηπεδούχους να παραμένουν μακριά από την εξάδα και να ψάχνουν ένα θαύμα πλέον (ή τη δικαίωση από το CAS), αλλά χάλασε και τους φιλοξενούμενους η ισοπαλία, αφού η διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό εκτοξεύτηκε στους 11 βαθμούς. Κατά τα άλλα, αν πρέπει σώνει και ντε κάτι να θυμόμαστε, είναι ότι δεν συνέβη το παραμικρό σε ματς υψηλού κινδύνου μετά τη δολοφονία του Άλκη, αλλά και το γεγονός ότι στην κερκίδα ήταν ο Χερμάν Μπούργος, που αναλαμβάνει την επόμενη μέρα στους «κίτρινους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x