Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ο Κέζμαν έχει τ' όνομα, ο Μπλάνκο τη χάρη!

www.sport-fm.gr

Μετά και τις δηλώσεις του Κάρλος Φρέιτας, στην επίσημη παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Παναθηναϊκού, άρχισε να λύνεται ο γρίφος για το ποιος μπορεί να είναι (και φυσικά το αν θα έρθει φέτος) ο επιθετικός που επιβάλλεται να προστεθεί στο ρόστερ του «τριφυλλιού». Για πρώτη φορά ακούστηκε από επίσημα χείλη, επιτέλους, το πακέτο χαρακτηριστικών και προνομίων που πρέπει να έχει ο παίκτης που θ΄ αποκτηθεί, ώστε ν΄ αποτελέσει μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση των Σισέ και Γκοβού. Ό,τι κι αν οι δημοσιογράφοι ισχυριστούν ο κόσμος των «πράσινων» έχει «φάει» ήττα, όσον αφορά τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Του την «τάισαν» εν μέρει όσοι έσπευσαν ακόμη και τη μετακίνηση του Μάρκο Πάντελιτς στον Ολυμπιακό να τη χαρακτηρίσουν επικοινωνιακή ήττα. Λες και θα ερχόταν ο Σέρβος για αναπληρωματικός! Ευθύνεται και η αθηναϊκή ΠΑΕ για το κάζο που ακολούθησε τη μετακίνηση του Κρίστιαν Νέμεθ στους «ερυθρόλευκους», από τη στιγμή που δεν μπορούσε εξ αρχής να βρεθεί κοινό σημείο επαφής με τη Λίβερπουλ, κάτι που οι Πειραιώτες πέτυχαν τελικά. Γιατί για όλα αυτά ο κόσμος του Παναθηναϊκού ενημερωνόταν από τον Τύπο και όχι από επίσημες τοποθετήσεις των διοικούντων την ομάδα. Και σ΄ αυτήν την εν δήμω χειροπάλη, ήρθε σφαλιάρα!

Αναζητείται ένας ποδοσφαιριστής, που να μπορεί να παίζει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, ένας υπερεπιθετικός δηλαδή! Ο μόνος που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, όλων όσοι ακούστηκαν ήταν ο Ούγγρος Γκέργκελι της Τζένοα, που έχει κάνει, ως τώρα, μία καλή χρονιά στην καριέρα του, με την Ντρέμπρετσεν. Εκτός αυτής της περίπτωσης «τρέχα γύρευε» ο Μααζού είναι κλασσικός φορ, οπότε μονόπατος για τα γούστα των υπεύθυνων του μεταγραφικού σχεδιασμού του συλλόγου, και σχετικά άγνωστος. Εκπληρώνει, πάντως, το άλλο σημαντικό στοιχείο που αναζητείται: είναι προσιτός οικονομικά. Ξεχώρισα από τα τόσα ονόματα, αυτά που ακούστηκαν εσχάτως! Είναι τα πιο ηχηρά και αναμφισβήτητα οι πιο αξιόπιστες λύσεις.

Ματέγια Κέζμαν: «Φονιάς» με κίνητρο ο «Μπάτμαν»!

Ο Σέρβος έχει κλείσει τα 31, γνωρίζει ότι στην Παρί Σεν Ζερμέν μέλλον δεν υπάρχει και θέλει ν΄ αποδείξει σε όσους τον αποκαλούν ξεγραμμένο ότι περνάει ακόμη η μπογιά του. Αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να ευεργετήσει τους «πράσινους», όπως έγινε πέρυσι με την περίπτωση του Τζιμπρίλ, ο οποίος έκανε τα αδύνατα δυνατά, ώστε να κληθεί στην Εθνική Γαλλίας για το Μουντιάλ, κάτι που πέτυχε! Ο Κέζμαν και, σχετικά, φθηνός είναι (η Παρί θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του και τον ίδιο), πλέον, και με ικανότητες αποδεδειγμένες, οι οποίες δεν χωρούν αμφισβήτηση.

Από τη Φενέρμπαχτσε και μετά, σε Παρί και Ζενίτ, δεν θύμησε τον «Μπάτμαν» της περιόδου Αϊντχόφεν, όπου τα διέλυσε όλα. Κάποιοι τραυματισμοί και το γεγονός ότι καμία από τις δύο αυτές ομάδες δεν τον εμπιστεύτηκαν απόλυτα, τον έφεραν ως εδώ. Ο Κέζμαν είναι πιο Σισέ, λατρεύει να είναι η αιχμή του δόρατος, και με την κατάλληλη μεταχείριση μπορεί να βοηθήσει απίστευτα, έστω και ως αλλαγή, στο φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα του Παναθηναϊκού. Είναι ένα όνομα πολύ μεγάλο, που θα είναι μία φθηνή πολυτέλεια για το «τριφύλλι» να τον έχει στον πάγκο. Συν τοις άλλοις θα είναι και δεκτικός στο να βοηθήσει και σ΄ άλλες θέσεις της επίθεσης κι ας μην τρελλαίνεται!

Ισμαέλ Μπλάνκο: Θα είναι μεγάλη νίκη ο «Ζορό»!

Κοινό του σημείο με τον Κέζμαν είναι η λατρεία στους «ιδιότροπους» πανηγυρισμούς. Η μάσκα του Ζορό λατρεύτηκε από τους φίλους της ΑΕΚ, όπως και το σκηνικό στο «Φίλιπς Στάντιον» από το 2000 έως και το 2004, που ο Σέρβος στράικερ φορούσε τα «ερυθρόλευκα» της PSV. Έβαζε γκολ ο Κέζμαν, έπαιζε το γνωστό soundtrack της ταινίας «Batman» και γινόταν ο κακός χαμός! Ο Μπλάνκο, αυτήν τη στιγμή, είναι αναπληρωματικός στο μυαλό του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως ο ίδιος ο παίκτης προτιμά να είναι αλλαγή στον Παναθηναϊκό, παρά στην ΑΕΚ! Εκεί ο Παναθηναϊκός δεν θ΄ αντιμετωπίσει πρόβλημα, στο να τα βρει με τον Αργεντινό δηλαδή, εφόσον προχωρήσει αυτή η δύσκολη υπόθεση. Διότι πρόκειται μία εξαιρετική δύσκολη περίπτωση, η οποία θα έχει και επιπτώσεις (σίγουρα αντιδράσεις) στον κόσμο, βασικά της Ένωσης.

Δεν είναι και απλό πράγμα να μετάσχουν σε μία τέτοια αγοραπωλησία δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες στη χώρα. Αυτό που μπορούν να προσφέρουν οι «πράσινοι», στην παρούσα φάση, είναι μέχρι πεντακόσια χιλιάρικα και δύο παίκτες. Αφού, όμως, ο Κλέιτον μάλλον μένει, ποιος να είναι ο δεύτερος πέραν του Μάντζιου; Η ΑΕΚ πρόταση από το εξωτερικό, που να είναι της προκοπής, για τον Μπλάνκο δεν βρίσκει ποτέ, ενώ από ελληνική ομάδα αξιώνει πέντε-έξι φορές το ποσό της χρηματιστηριακής αξίας του παίκτη στο εξωτερικό (κοντά στα τρία εκατομμύρια δηλαδή). Ωστόσο αν βρουν οι Πρωταθλητές Ελλάδας φόρμουλα να φέρουν τον Μπλάνκο, θα είναι και επικοινωνιακά τεράστια επιτυχία, αλλά και αγωνιστικά, διότι ο πρώην παίκτης της Κολόν, της Λιμπερτάδ και της Ολίμπο έχει πετύχει κοντά στα ενενήντα γκολ τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Είναι, δηλαδή, ενεργός σκόρερ!

Συμπέρασμα: Κανένας από τους δύο δεν έχει ως «φόρτε» να παίζει στα πλάγια. Στο παρελθόν αμφότεροι έχουν αγωνιστεί όχι στη θέση του σέντερ φορ, όπου πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Ο Κέζμαν είναι αναμφίβολα μεγαλύτερο όνομα του Μπλάνκο, έχει παραπάνω κίνητρα αν έρθει στην Αθήνα, πρόκειται, όμως, για παίκτη ψυχολογίας, με όσα ρίσκα υπάρχουν σε τέτοιους χαρακτήρες. Ο Μπλάνκο είναι γκολτζής (και ειδικά έχει το εύκολο γκολ, αυτό που για πολλούς επιθετικούς είναι το πιο… δύσκολο), ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, ενώ θ΄ αποτελέσει «λάφυρο» για τον κόσμο, αν έρθει από την ΑΕΚ. Ένας από τους δύο πρέπει να ντυθεί στα πράσινα, τον Αργεντινό, όμως, θα τον χαρεί περισσότερο ο κόσμος! Και δεν θα υπάρξει και κανείς κακόπιστος να χαρακτηρίσει αυτήν τη μεταγραφή «παίκτη κουτσό», «παίκτη ανάπηρο» κτλ, όπως στο ενδεχόμενο να έρθει ο Σέρβος. Γιατί για ν΄ αποδείξει ο «Μπάτμαν» ότι δεν είναι όλα αυτά, θα πρέπει να βάλει δύο ντουζίνες γκολ, σαν κάποιον άλλον…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x