Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ο Μαρινάκης αξιολόγησε πρόχειρα τον Σισέ!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σ΄ έναν τόσο απαιτητικό σύλλογο, όπως ο Ολυμπιακός, έχει ξεκινήσει τη θητεία του με το δεξί. Μπόρεσε να συμμαζέψει τα περυσινά αγωνιστικά χάλια σε κάτι λιγότερο από ένα καλοκαίρι, φτιάχνοντας και χρηματοδοτώντας μία ομάδα έτοιμη να κυνηγήσει άμεσα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σ΄ έναν τόσο απαιτητικό σύλλογο, όπως ο Ολυμπιακός, έχει ξεκινήσει τη θητεία του με το δεξί. Μπόρεσε να συμμαζέψει τα περυσινά αγωνιστικά χάλια σε κάτι λιγότερο από ένα καλοκαίρι, φτιάχνοντας και χρηματοδοτώντας μία ομάδα έτοιμη να κυνηγήσει άμεσα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης

Το επίτευγμα αυτό φάνταζε ουτοπία, όταν η αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη «ζωγράφιζε» μαύρη την επόμενη μέρα στους «ερυθρόλευκους». Για πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και του υπογράφοντος, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ο ιδανικός αντικαταστάτης του προκατόχου του και ηγέτης των Πειραιωτών για τα επόμενα χρόνια.

Δείχνει διάθεση ν΄ ασχοληθεί (το ρεπορτάζ αναφέρει πως ξυπνάει και κοιμάται με τα τεκτενόμενα στο σωματείο, κάτι πολύ τιμητικό για έναν άνθρωπο με τόσες έννοιες και υποχρεώσεις), ενώ έχει και το χρήμα να στηρίξει τα όνειρα των εκατομμυρίων απαιτητικών Ολυμπιακών, που βασίστηκαν πάνω του. Προέκταση του τελευταίου είναι και το λογικό σκεπτικό εκμετάλλευσης των διαθέσιμων ποσών για το κλαμπ, κάτι που εφόσον συνεχίζει να εφαρμόζεται προσυπογράφει και την εύρυθμη λειτουργία του για καιρό.

Επικοινωνιακά, στην παρούσα φάση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης «χορεύει» γύρω από το πτώμα του Παναθηναϊκού, που όπως προκύπτει και από τη βαθμολογία είναι το μόνο εμπόδιο για την επιστροφή του Ολυμπιακού στον τίτλο. Στην απέναντι πλευρά υπάρχει μονάχα ένας ποδοσφαιριστής, του οποίου η παρουσία, η αγωνιστική αξία και αποτελεσματικότητα, οι δηλώσεις του, η εν γένει προσωπικότητά του κρατούν αντίβαρο στο αντίπαλο δέος.

Στον Ολυμπιακό του +5 ο Παναθηναϊκός δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτα, πέραν του Τζιμπρίλ Σισέ. Όλες οι υπόλοιπες αναφορές στους «πράσινους» είναι τόσο μέτριες και αναφέρομαι και στην επόμενη θολή μέρα στα διοικητικά, αλλά και στο κατά καιρούς ξεπέταγμα συμπαραστατών-συμπαικτών του Γάλλου σούπερ σταρ. Ο Σισέ, όπως εύστοχα διάβασα μετά το παιχνίδι με την Καβάλα, είναι παίκτης-πρόεδρος στο «τριφύλλι»!

Μελετώντας με περίσσιο ενδιαφέρον τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο δείπνο που παρέθεσε σε μερίδα δημοσιογράφων, ενοχλήθηκα από δαύτο: «Έδωσαν 7 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσουν και δύο χρόνια τώρα θα πληρώσουν και στον ίδιο περίπου 4,5 με 5 εκατομμύρια ευρώ. Πιστεύει κανείς από εσάς ότι ο Σισέ θα φέρει πρόταση 12 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι, ώστε ο ΠΑΟ να πάρει πίσω τα λεφτά που έδωσε;».

Άριστος και επιτυχημένος επιχειρηματίας ο κ. Μαρινάκης έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στη διατύπωση της γνώμης του, γνωρίζοντας πως θα μεταφερθεί και αυτό το σχόλιό του στον Τύπο, πέραν της άποψής του πως «ο Σισέ είναι ένας πολύ καλός παίκτης». Η ένστασή του, για το αν θα γίνει απόσβεση στον αντίπαλο των χρημάτων που ξοδεύτηκαν για τον Σισέ, είναι σαφώς αποδεκτή, δεν περίμενα, όμως, μία τόσο επιφανειακή και πρόχειρη κρίση.

Το ζητούμενο για τον κ. Μαρινάκη όταν πήρε τον Ιμπαγάσα ήταν ν΄ αποσβέσει το ένα εκατομμύριο ευρώ που του δίνει ετησίως, σε χρήματα; Το ζητούμενο για τον κ. Μαρινάκη όταν πήρε τον Πάντελιτς ήταν ν΄ αποσβέσει το 1,6 εκατομμύριο ευρώ που του δίνει ετησίως, σε χρήματα; Το ζητούμενο για τον κ. Μαρινάκη όταν πήρε τον Ρόμενταλ ήταν ν΄ αποσβέσει το ένα εκατομμύριο ευρώ που του δίνει ετησίως, σε χρήματα; Έχοντας το ένα δισεκατομμυριοστό των χρημάτων του, ρισκάρω και αποφαίνομαι πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει στον αιώνα τον άπαντα!

Δεν βάζω στο ζύγι τον Μιραλάς, διότι η προσθήκη του έγινε στα τελευταία της εποχής Κόκκαλη! Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι διατεθειμένος να παλέψει μονάχος του τον Ολυμπιακό ως το τέλος της περιόδου κι αν το πετύχει, κάτω απ΄ τις συνθήκες που επικρατούν στους «πράσινους», θα είναι άθλος ανεπανάληπτος. Αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό με την προοπτική να… ξεμπουκώσει μία άτιτλη, εσχάτως, ομάδα και το κατάφερε. Είναι, ίσως, ο μόνος που πιστεύει στην ανατροπή φέτος.

Μπορεί ν΄ αποτελέσει η τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη σοφία, στο πόρισμα για την αξία του; Οι ομάδες στην Ελλάδα πληρώνουν παίκτες αδρά, ώστε να κάνουν τη διαφορά σε ποσοστό 90% και μόνο σε 10% μήπως και τους φέρουν κάποια χρήματα πίσω. Απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο, θα περίμενα μία συμπεριφορά αντάξια του Σισέ! «Σπουδαία γεγονότα προκύπτουν από ταπεινές καταστάσεις», ισχυρίζονται οι Κινέζοι…

Λίγες ώρες μετά ο Παναθηναϊκός έριξε ακόμη μία μεγαλοπρεπέστατη «πόρτα» στη Γαλατασαράι, που είμαι σίγουρος, όπως όλες οι τουρκικές ομάδες, δεν θα τσιγκουνεύτηκε! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως τον «Γαβρίλο» τον… λιγουρεύονται αγγλικές, γαλλικές, τουρκικές ομάδες. Δεν θέλω να νομίζω πως… Ενημερωτικά, πρόεδρε, η ρήτρα του Σισέ είναι 15 εκατομμύρια ευρώ για όποιον ενδιαφέρεται! Και μία ερώτηση: ποιος είναι ο αντίστοιχος Σισέ του Ολυμπιακού;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x