Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ο Παναθηναϊκός είναι στο –7 και ο Ολυμπιακός στο +7!

Πρόκειται για φοβερή διαπίστωση (!), η οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από την πραγματικότητα. Κι όμως η εβδομάδα που πέρασε μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, επί του ΠΑΟΚ, άλλα επιφύλασσε.

Πρόκειται για φοβερή διαπίστωση (!), η οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από την πραγματικότητα. Κι όμως η εβδομάδα που πέρασε μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, επί του ΠΑΟΚ, άλλα επιφύλασσε.

Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αν ο οποιοσδήποτε μη γνώστης της υπάρχουσας κατάστασης στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ διάβαζε εφημερίδες, ιστοσελίδες ή άκουγε αθλητικά ραδιόφωνα τις τελευταίες πέντε ημέρες θα νόμιζε ότι πρωτοπόρο είναι το «τριφύλλι» και πως ο Ολυμπιακός ακολουθεί ασθμαίνοντας!

Αποτελεί αξίωμα (δεν νομίζω, δηλαδή, καν πως χρειάζεται απόδειξη) ότι η 22η και η 23η αγωνιστική αναμένεται να κρίνουν το 95% της υπόθεσης «τίτλος»! Παραμονές ενός δεκαπενθημέρου φωτιά για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, παρατήρησα με περίσσιο προβληματισμό τους ρόλους να έχουν αντιστραφεί κι εξηγούμαι.

Ο Παναθηναϊκός χαρακτηρίστηκε «θηρίο» κι «επαναστάτης», ο Ζεσουάλδο Φερέιρα «νέος Βενγκέρ», ενώ τα βασικά σενάρια που παίχθηκαν αφορούσαν την προσεχή μεταγραφική περίοδο και το καθιερωμένο, πλέον, «αν θα μείνει και πως θα μείνει ο Σισέ» και το «πως ο Πορτογάλος μπορεί να χτίσει από την αρχή μία νέα ομάδα, όπως μόνο αυτός ξέρει, χωρίς να ξοδευτούν πάλι περιουσίες».

Εκτός τόπου και χρόνου συζητήσεις και απόψεις, πλήρης -φαντάζομαι ακούσιος- αποπροσανατολισμός από πλευράς μερίδας του Τύπου και φιλάθλων-οπαδών του συλλόγου! Ειδικά για μία ομάδα που δεν διοικείται από μπροστάρη επιχειρηματία μα από ορισμένους φιλότιμους τεχνοκράτες, οι οποίοι την έστρωσαν ναι κάπως εν μέσω διοικητικής «καταιγίδας», έχοντας πρυτανεύσει στα καλά «γυμνασμένα» μυαλά τους η λογική, η σύνεση και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Επ΄ ουδενί συμπληρώνω η έπαρση, τα μεγάλα λόγια και ο σαρκασμός των αντιπάλων! Ο Παναθηναϊκός που αποκλείστηκε από τη χειρότερή του ΑΕΚ σε διπλά παιχνίδια και με γκολ από τη σέντρα στο 98΄, ο Παναθηναϊκός που στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα έχασε με 1-0 μεν με κάτω τα χέρια δε, ο Παναθηναϊκός που «τσαλακώθηκε» στην έδρα του από Λάρισα και Ολυμπιακό Βόλου χάνοντας πέντε βαθμούς, δεν μπορεί να λειτουργήσει σε ρόλο απόλυτου φαβορί, όπως του αποδίδεται ενόψει του ντέρμπι με την Ένωση.

Η ΑΕΚ φέτος τού έχει κλείσει το σπίτι και μέχρι να της ρίξει τέσσερα, όπως ακούω δεξιά κι αριστερά, τον έχει νικήσει δύο φορές και την έχει κερδίσει μία (άνευ ουσίας, όπως αποδείχθηκε). Ανεξάρτητα με την αδυναμία του Ολυμπιακού να παίρνει σοβαρά ματς, το +7 είναι μία, αντικειμενικά, δύσκολη ν΄ ανατραπεί διαφορά, κάτι που μετά το διπλό στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κάλλιστα (αγωνιστικά) θα μπορούσε να είναι και άσσος, έχει ξεχαστεί.

Δεν είναι ζητούμενο μονάχα πως οι «πράσινοι» θα κάνουν το «εννέα στα εννέα» από εδώ και πέρα, αλλά και το πώς θα χάσει ο αντίπαλός τους, ο οποίος -για να το θυμηθούμε επιτέλους- είναι από πάνω! Στο όλο «πανηγυρικό» κλίμα που καλλιεργήθηκε το πενθήμερο αυτό, επαναλαμβάνω (ώστε να το χωνέψω) για μία ομάδα που είναι στο –7 από την κορυφή, έρχονται να προστεθούν τα αγωνιστικά προβλήματα του «τριφυλλιού», που μπορούν άνετα να κοστίσουν.

Το σημείωμα αυτό δεν είναι ρεπορτάζ, ώστε να σας μεταφέρει πόσες προπονήσεις έχει κάνει αυτήν την εβδομάδα ο Σισέ, σε τι κατάσταση είναι ο Μπουμσόνγκ, το ότι παιχνίδι της Εθνικής έπληξε ξανά την αθηναϊκή ομάδα (βλ. περίπτωση τραυματισμού Νίνη). Σκοπός είναι, άλλωστε, να μην τραβήξει κάποιος βιαστικά από το γιακά, προσγειώνοντας στο έδαφος όσους κάνουν περίπατο στα σύννεφα! Μία υπενθύμιση αρκεί: εννέα αγωνιστικές πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός (και τα χάλια του μαζί, αν θέλουν οι υπεραισιόδοξοι) είναι επτά βαθμούς μπροστά…

ΥΓ. 1: Δύο «φρικτά» ερωτήματα με βασάνισαν αυτές τις μέρες: α) θα μείνει ο Ζιλμπέρτο στον Παναθηναϊκό μετά το καλοκαίρι και τι έγραψε στο twitter του επί του θέματος, β) συναντήθηκε τελικά ο Πατέρας με τον Σισέ και αν ναι, τι είπανε…!!!!

ΥΓ. 2: Σε χρόνο παράλληλο με την εβδομάδα «ναρκισσισμού» του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός «φώναξε» για τη μεταγραφή του Κοτσόλη και θα πάει μέχρι τέλους την υπόθεση με την τιμωρία του Μιραλάς, όποια έκβαση κι αν αυτή έχει. Ισχυρότεροι διοικητικά οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν, έχοντας παραμερίσει την αυταρέσκεια!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x