Λάμπρος Γκαραγκάνης

Παίζουν το κεφάλι τους Ρόζενμποργκ και Στάμπαεκ!

Απομένουν τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η πρώτη κατηγορία του Νορβηγικού πρωταθλήματος και για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια η Ρόζενμποργκ απειλείται, όσον αφορά στην κατάκτηση του τίτλου. Κάθε άλλη εξέλιξη πλην αυτής που έχουμε συνηθίσει, θ΄ αποτελεί έκπληξη μεγατόνων.

Από το 1992 η ομάδα του Τρόντχαϊμ είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια στη χώρα. Τα 18 πρωταθλήματά της μιλούν από μόνα τους και την τοποθετούν σε περίοπτη θέση στο Σκανδιναβικό ποδόσφαιρο. Κόντρα στη Στάμπαεκ παίζει, είναι η αλήθεια, τη μισή (αν όχι όλη) χρονιά. Δεν είναι απλά τα πράγματα κι ας παίζει στο «Λέκερνταλ»! Οι φιλοξενούμενοι παλεύουν για να κρατηθούν στην κατηγορία, αφού μετά από κάμποσα χρόνια απειλούνται με υποβιβασμό. Το περυσινό εκτός έδρας 6-1 υπέρ της Στάμπαεκ συνειρμικά αποδεικνύει πως η ομάδα του Όλα Μπάι Ρίισε μόνο εύκολο απόγευμα δεν θα περάσει. Παρόλα αυτά σας προτείνουμε τον άσο της Ρόζενμποργκ, υπολογίζοντας στην πείρα της.

Στην «Τογιότα Αρίνα» της Πράγας, πρώην «Λέτνα», η Σπάρτα υποδέχεται τη Σλάβια στο μεγάλο ντέρμπι του τσεχικού πρωταθλήματος. Είναι το 260ο παιχνίδι των «αιωνίων» και το 23ο από καταβολής τσεχικής Λίγκας. Η Σλάβια μετρά δύο νίκες στο σύνολο, δέκα ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή, ενώ άλλα δέκα έχουν γύρει προς την πλευρά της Σπάρτα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν να σκοράρουν 346 λεπτά κόντρα στη Σπάρτα, ενώ και φέτος δεν δείχνουν ικανοί ν΄ απειλήσουν τους γηπεδούχους που θέλουν να πάρουν τα σκήπτρα από την Μπάνικ Οστράβα. Κι εδώ ο άσος είναι το πρώτο σημείο. Η Μπάγερν Μονάχου μπορεί φαινομενικά να μην έχει εύκολο έργο, όμως δύσκολα θα χάσει βαθμούς από τη Σάλκε. Οι Βαυαροί φιλοξενούν την παρέα του Αϊλτον, που μακριά από την «Αρίνα Άουφ Σάλκε» δεν έχει ακόμη πετύχει γκολ.

Στο «Μονπελιάρντ» η Σοσό αγωνίζεται με τη Ρεν. Η ομάδα της Βρετάνης αντιμετωπίζει σοβαρά αμυντικά προβλήματα που διογκώνονται όταν αφήνει τη Βρετάνη. Οι «κίτρινοι» δεν είναι τόσο δυνατοί όσο πέρυσι, διαθέτουν, πάντως, στη στοιχειώδη σοβαρότητα. Κλείνουμε με τον άσο της Γκεντσλερμπιρλίγκι με τη Ρίζεσπορ. Υπό διαφορετικές συνθήκες τους «φοιτητές της Άγκυρας» δεν θα τους βρίσκαμε πάνω από 1.30! Φέτος, όμως, τα περιμένουν όλα από τον Σουλεϊμάν Γιουλά και δεν μοιάζουν τόσο ισχυροί όσο πέρυσι. Παρόλα αυτά ο αποψινός τους αντίπαλος δεν μπορεί να τους απειλήσει!

Οι προτάσεις μας

Ρόζενμποργκ-Στάμπεκ 1 1.35 Eurobet
Σπάρτα Πράγας-Σλάβια Πράγας 1 1.65 Eurobet
Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 1 1.50 Interwetten
Σοσό-Ρεν 1 1.90 Interwetten
Γκεντσλερμπιρλίγκι-Ρίζεσπορ 1 1.80 Victor

Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x