Ειδήσεις

«Ο Σπύρος έδωσε το 100%»

Πικραμένος που παρά τη σπουδαία παρουσία του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας δεν κατάφερε να «χαρίσει» ένα μετάλλιο στους Έλληνες, εμφανίστηκε ο προπονητής του, Νίκος Γέμελος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο Έλληνας τεχνικός είναι απόλυτα ικανοποιημένος, τόσο από την προετοιμασία που έγινε, όσο και από την προσπάθεια του πρωταθλητή στον αγώνα του. Μάλιστα, δεν… βλέπει τον Γιαννιώτη να τα παρατάει, καθώς παρά τα 32 του χρόνια, έχει ακόμα να προσφέρει.

Πικραμένος που παρά τη σπουδαία παρουσία του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας δεν κατάφερε να «χαρίσει» ένα μετάλλιο στους Έλληνες, εμφανίστηκε ο προπονητής του, Νίκος Γέμελος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Έλληνας τεχνικός είναι απόλυτα ικανοποιημένος, τόσο από την προετοιμασία που έγινε, όσο και από την προσπάθεια του πρωταθλητή στον αγώνα του. Μάλιστα, δεν… βλέπει τον Γιαννιώτη να τα παρατάει, καθώς παρά τα 32 του χρόνια, έχει ακόμα να προσφέρει.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Νίκος Γέμελος στους 94,6:

Για το πώς το ζήσανε: «Ήταν πολύ έντονο σαν συναίσθημα και σαν θέαμα, αλλά δεν καταφέραμε το μετάλλιο. Το θέλαμε πολύ, και κυρίως για τον κόσμο, αλλά δεν το πετύχαμε. Δεν ήταν θέμα πίεσης για να χαρίσουμε μετάλλιο στον κόσμο, απλά στο τέλος δεν πήγαν τα πράγματα όπως θέλαμε. Ο Σπύρος έδωσε το 100% και προσπαθούμε να πάμε μπροστά και όχι να μείνουμε στην τέταρτη θέση που κατέκτησε».

Για το τακτικό κομμάτι της κούρσας: «Η κούρσα από θέμα τακτικής ήταν ολόσωστη. Όμως ο Μελούλι είναι πολύ γρήγορος κολυμβητής. Το νερό τον ευνοούσε και μπορούσε να κολυμπήσει πιο εύκολα. Όταν έμειναν 4 άτομα στο τέλος, ο Μελούλι και οι άλλοι δύο μαζί με τον Σπύρο. Ο Τυνήσιος ασχολήθηκε μόνο με τον Σπύρο, τον κούρασε πολύ γιατί κολυμπούσε συνεχώς δίπλα του και δεν είχε πνευμόνια για το τέλος. Απλά επικεντρώθηκε στον Σπύρο και δίκαια χάσαμε».

Για την προετοιμασία: «Δεν είναι ότι βγαίνεις έξω στη θάλασσα και κολυμπάς. Πρέπει ο αθλητής να ελέγχεται, για αυτό και στη θάλασσα δεν είναι εύκολο να κάνεις προπονήσεις εκτός πισίνας. Θες αναγκαστικά πισίνα, αλλά δεν είχαμε πρόβλημα με το νερό. Ποτέ δεν παραπονεθήκαμε, ακόμα και η προετοιμασία πήγε καλά. Η ομοσπονδία μας βοήθησε, ενώ και ο Σπύρος δεν είχε θέμα δουλειάς. Έχει δουλέψει πάρα πολύ και είναι στενάχωρο που δεν έδωσε σε όλους αυτά που ήθελε. Το νερό δεν τον πείραξε καθόλου».

Για το μέλλον του Γιαννιώτη: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα πεισμώσει και θα συνεχίσει κανονικά. Μπορεί να είναι 32, αλλά με την προπόνηση που κάνει και βιολογικά μπορεί τη Βραζιλία. Σε αυτές τις αποστάσεις οι πιο καταξιωμένοι αθλητές είναι σε μεγάλη ηλικία. Ο Σπύρος στο 80% σαν αθλητής είναι θέμα προπόνησης και η μενταλιτέ που κρύβει, πιστεύω ότι έχει να δώσει πολλά ακόμα και θα συνεχίσει να το κάνει. Όλος ο κόσμος στην Αθήνα έλεγε να πάει για το μετάλλιο και το ήθελε, αλλά αν και ήταν τόσο κοντά δεν τα κατάφερε. Τον αγαπάει όλος ο κόσμος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x