Ειδήσεις

Ιωάννου: «Ταλαιπωρήθηκα πολύ φέτος»

Το 2012 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για τον Κυριάκο Ιωάννου -λόγω του τραυματισμού του στον κοιλιακό προσαγωγό- και γι’ αυτό δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στον τελικό του ύψους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπως δήλωσε ο ίδιος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο Κύπριος πρωταθλητής τόνισε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο, ωστόσο έχασε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του στον προκριματικό γύρο.

Το 2012 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για τον Κυριάκο Ιωάννου -λόγω του τραυματισμού του στον κοιλιακό προσαγωγό- και γι’ αυτό δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στον τελικό του ύψους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπως δήλωσε ο ίδιος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Κύπριος πρωταθλητής τόνισε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο, ωστόσο έχασε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του στον προκριματικό γύρο.

Απόσπασμα απ’ όσα είπε ο Κυριάκος Ιωάννου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την κατάστασή του: «Είχα πολλά προβλήματα φέτος με δύο χειρουργεία. Το δεύτερο για τον προσαγωγό, έγινε στο τέλος Φεβρουαρίου και δεν ήταν τόσο πετυχημένο. Με ταλαιπωρούσε αρκετά, με αποτέλεσμα να μην καταφέρω να είμαι 100% έτοιμος. Δεν μπορούσα να βγάλω δύο αγώνες σε λίγες μέρες. Πήγα στον τελικό, αλλά δεν είχα δυνάμεις και αυτοσυγκέντρωση».

Για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: «Σε μεγάλους αγώνες όλα είναι ανοικτά. Πριν πάθω τη ζημιά ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και ήθελα ένα ατομικό ρεκόρ. Στο 2,29 που κρίθηκε το μετάλλιο, πιστεύω πως το είχα και εγώ. Όμως, δεν πάει έτσι ακριβώς. Μπορεί να μην βγαίνει κάτι την ώρα του αγώνα. Έχουμε να δει να κρίνονται αγώνες σε χαμηλές επιδόσεις. Είχε κρύο και έβρεχε εκείνη την ημέρα. Δεν με επηρέασε ο καιρός, αλλά περισσότερο το πρόβλημα με τον κοιλιακό προσαγωγό».

Για την αποθεραπεία του: «Τώρα θα πρέπει να κάτσω να ξεκουραστώ. Πρώτα ψυχολογικά. Η αποθεραπεία μου θέλει χρόνο και ηρεμία. Τελείωσε η σεζόν για μένα φέτος. Θα πρέπει να χαλαρώσω και όταν ξεκινήσω την προετοιμασία για την επόμενη χρονιά να κάνω τις εξετάσεις και εύχομαι να μην θέλω και τρίτο χειρουργείο. Είναι μία γεμάτη χρονιά το 2013 και με ενδιαφέρει».

Για τη φετινή χρονιά γενικά: «Το καλύτερο που είχα φέτος στην προπόνηση ήταν το 2,32. Το 2,30 είναι ψηλά για εμάς τους αθλητές. Αυτή όμως η επίδοση έρχεται ύστερα 20 με 30 άλματα. Στον αγώνα το πολύ να έχεις 10 προσπάθειες. Εάν στην προπόνηση κάνεις ψηλά άλματα είναι δείκτης πως μπορείς για παραπάνω. Όμως, αυτό είναι πιο πολύ για τον προπονητή. Φέτος, αρκετές φορές έχω περάσει το 2,30 στην προπόνηση, αλλά στον αγώνα δεν είχα την αντοχή στα άλματα. Ο προκριματικός διήρκησε περίπου δύο ώρες και τα έδωσα όλα για να προκριθώ στον τελικό».

Για τις εντυπώσεις του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: «Είναι οι τρίτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες. Για μένα, Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν της Αθήνας. Και από οργάνωση και από όλα γενικά. Στο Λονδίνο δεν καταλάβαμε τελετή έναρξης. Όμως, οι άνθρωποι ήταν φιλόξενοι και υπάρχει οργάνωση. Περίμενα κάτι καλύτερο. Σίγουρα, καλύτεροι από το Πεκίνο, αλλά όχι από την Αθήνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x