Ειδήσεις

Η «αποκαθήλωση» της Κανίσκινα

Από το 2007 και έπειτα η Όλγα Κανίσκινα δεν είχε αντίπαλο στα 20χλμ. βάδην. Αυτά, όμως ανήκουν στο παρελθόν, καθώς η συμπατριώτισσα της Ρωσίδα, Έλενα Λασμάνοβα της… έκλεψε το «θρόνο» στους φετινούς Ολυμπιακούς του Λονδίνου, τερματίζοντας πρώτη με χρόνο 1:25.02. Στην 44η θέση κατετάγη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Δέσποινα Ζαπουνίδου με 1:35:19,

Από το 2007 και έπειτα η Όλγα Κανίσκινα δεν είχε αντίπαλο στα 20χλμ. βάδην. Αυτά, όμως ανήκουν στο παρελθόν, καθώς η συμπατριώτισσα της Ρωσίδα, Έλενα Λασμάνοβα της… έκλεψε το «θρόνο» στους φετινούς Ολυμπιακούς του Λονδίνου, τερματίζοντας πρώτη με χρόνο 1:25.02. Στην 44η θέση κατετάγη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Δέσποινα Ζαπουνίδου με 1:35:19.

Η νέα «χρυσή» Ολυμπιονίκης δεν σταμάτησε εκεί. Κατέρριξε και το παγκόσμιο ρεκόρ που κατά 6 δευτερόλεπτα, ενώ συνέτριψε και το Ολυμπιακό ρεκόρ, καθώς το προηγούμενο ήταν 1:26.31. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Κανίσκινα με 1:25:09, ενώ στην Τρίτη θέση βρέθηκε τελικά η Σενζίε Κιεγιάνγκ με χρόνο 1:25:16.

Η «δική» μας, Ζαπουνίδου «πάλεψε» στην κούρσα, ωστόσο περιορίστηκε στην 44η θέση. Ωστόσο σε τέτοιους αγώνες και μόνο ο τερματισμός είναι σημαντικός. Χαρακτηριστικό της σπουδαίας κούρσας που έγινε στα 20χλμ. βάδην είναι ότι οι πέντε πρώτες τερμάτισαν σε καλύτερο χρόνο από το παγκόσμιο ρεκόρ που υπήρχε μέχρι σήμερα, ενώ έγιναν και πολλά νέα ατομικά ρεκόρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x