Ειδήσεις

«Μας στηρίζουν οι… γονείς μας»

Την άποψη πως πρέπει να κοπούν από αλλού χρήματα και όχι από τον ελληνικό αθλητισμό εξέφρασε στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μιχάλης Σταματόγιαννης. Μάλιστα, ο 30χρονος σφαιροβόλος ζήτησε τόσο από τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, όσο και από τον επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Ισίδωρο Κούβελο, να στηρίξουν περισσότερο τις προσπάθειες των αθλητών από εδώ και πέρα.

Την άποψη πως πρέπει να κοπούν από αλλού χρήματα και όχι από τον ελληνικό αθλητισμό εξέφρασε στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μιχάλης Σταματόγιαννης.

Μάλιστα, ο 30χρονος σφαιροβόλος ζήτησε τόσο από τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, όσο και από τον επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Ισίδωρο Κούβελο, να στηρίξουν περισσότερο τις προσπάθειες των αθλητών από εδώ και πέρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλης Σταματόγιαννη στον NovaΣπορ FM 94,6:

Για το τι θα θυμάται εκείνος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου:

«Για μένα ήταν η δεύτερη φορά που πάω σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είχα πάει και σε εκείνους του Πεκίνου τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Εγώ θα θυμάμαι τον ενθουσιασμό του κόσμου που μας εμψύχωνε σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναζήσει ποτέ».

Για τον κόσμο που ήταν σε αυτούς:

«Νομίζω πως οι διοργανωτές κέρδισαν το “στοίχημα” με τον κόσμο. Μάλιστα, υπήρχαν άτομα που ερχόντουσαν μία ώρα πριν ξεκινήσουν οι αγώνες και μας εμψύχωναν. Ο κόσμος ήταν πολύ ζεστός. Είχε μία διαφορετική αύρα».

Για τις καιρικές συνθήκες που συνάντησαν στο Λονδίνο:

«Τον τελευταίο μήνα της προετοιμασίας μας τον βγάλαμε με πολύ ζέστη. Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες. Αλλά αν οι ιθύνοντες της ελληνικής ομοσπονδίας μας είχαν πάει μερικές μέρες νωρίτερα στο Λονδίνο, ίσως να τα είχα με πάει καλύτερα».

Για το ποια είναι η γνώμη του για τα μετάλλια που κατέκτησε η ελληνική αποστολή στην αγγλική πρωτεύουσα:

«Θεωρώ πως η οικονομική κατάσταση είναι χάλια. Αν πρέπει μερικά πράγματα να κοπούν να κοπούν από αλλού και όχι τον αθλητισμό. Σχεδόν όλα τα παιδιά στηριζόμαστε από τους γονείς μας. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Πρέπει ο κ. Κούβελος και ο κ. Ιωαννίδης να μας πουν αν θέλουν οι Έλληνες αθλητές να κάνουν πρωταθλητισμό ή όχι».

Για το αν είχαν κουβέντα με το υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη:

«Δεν μιλήσαμε με τον κ. Ιωαννίδη, αλλά ο κ. Καπράλος μας είπε πως υπάρχουν σκέψεις να δοθούν περισσότερα προνόμια στους αθλητές. Στο Λονδίνο μιλήσαμε με μερικά κορίτσια από την ενόργανη γυμναστική, τα οποία είναι 15 ή 16 ετών και προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου σκέφτονται να σταματήσουν τον αθλητισμό».

Για την Ναντζέγια Όσταπστσουκ που βγήκε θετική έλεγχο σε αντί-ντόπινγκ κοντρόλ:

«Το έμαθα μόλις φτάσαμε στην Αθήνα. Μου έκανε εντύπωση για το κρούσμα. Τώρα τι να πω; Ο καθένας μας πρέπει να κρίνει αν πρέπει να πάρει τις συγκεκριμένες ουσίες ή όχι».

Για τα επόμενα σχέδιά του:

«Υπάρχουν κάποια μίτινγκς από το εξωτερικό στα οποία ίσως δώσω το «παρών». Εμείς οι αθλητές έχουμε θέσει τους στόχους μας και έχουμε κάνει ήδη τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου και είναι δύσκολο για εμάς να βρούμε έστω και λίγο χρόνο για να ξεκουραστούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x