Ειδήσεις

Φεύγουν και αφήνουν πίσω τους…

… πολλά και διαφορετικά πράγματα, πάντως όχι συντρίμμια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου πέρασαν και μαζί τους παίρνουν και αρκετούς σπουδαίους αθλητές που έδωσαν τις τελευταίες τους «παραστάσεις» στην αγγλική πρωτεύουσα. Αθλητές «τεράστιοι», που αναζητούν… χώρο για να τοποθετήσουν τα μετάλλια τους, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους και είναι δεδομένο ότι το Ρίο σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα τους στερηθεί μαζί με όλους όσοι τους λάτρεψαν.

… πολλά και διαφορετικά πράγματα, πάντως όχι συντρίμμια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου πέρασαν και μαζί τους παίρνουν και αρκετούς σπουδαίους αθλητές που έδωσαν τις τελευταίες τους «παραστάσεις» στην αγγλική πρωτεύουσα. Αθλητές «τεράστιοι», που αναζητούν… χώρο για να τοποθετήσουν τα μετάλλια τους, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους και είναι δεδομένο ότι το Ρίο σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα τους στερηθεί μαζί με όλους όσοι τους λάτρεψαν.

Γράφει ο Παναγιώτης Βανός

Λένε ότι αυτό που μένει όταν ένας αθλητής αποχωρεί, είναι οι διακρίσεις και τα μετάλλιά του. Ακόμα και αν αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό, είναι δεδομένο ότι τα ονόματα όσων ακολουθούν έχουν ήδη γραφτεί με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία των Αγώνων αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Κάποιοι από αυτούς αποχωρούν λόγω ηλικίας. Κάποιοι άλλοι λόγω… κορεσμού χωρίς να έχει αρνητική έννοια η λέξη στις περιπτώσεις τους. Η πραγματικότητα όμως είναι πως στην Βραζιλία το 2016 τα ονόματά τους δεν θα βρίσκονται στην λίστα των συμμετεχόντων, αλλά θα είναι στα μυαλά όλων όσων θα μνημονεύουν τις επιδόσεις τους.

Οι αθλητές που βρίσκονται στην λίστα ενδεχομένως να μην είναι οι κορυφαίο αν και οι περισσότεροι σίγουρα έχουν μία θέση ανάμεσά τους. Ωστόσο, είναι ξεχωριστοί όχι μόνο για τις επιτυχίες και τα μετάλλιά τους αλλά κυρίως για τις συγκινήσεις που προσέφεραν στον κόσμο λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους στις λαμπρές τους καριέρες.


1.Μάικλ Φελπς: Η «βολίδα» από την Βαλτιμόρη είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση στην σχετική λίστα και αυτό γιατί αποφάσισε να μην εμφανιστεί ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μεγάλη διοργάνωση, μόλις στα 27 του χρόνια. Βέβαια, ο Αμερικανός κολυμβητής δεν έχει κάτι άλλο να… κυνηγήσει και αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο. Με 22 Ολυμπιακά μετάλλια, τα 18 εκ των οποίων χρυσά, αναδείχθηκε στο Λονδίνο ο πιο πετυχημένος αθλητής στην ιστορία των Αγώνων καθώς ξεπέρασε και την Λαρίσα Λατίνινα. Ο Φελπς είναι δεδομένο ότι θα λείψει από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες ωστόσο είναι δεδομένο ότι κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τον «πιτσιρικά» που σάρωσε τα πάντα στην Αθήνα και έκτοτε μετέτρεψε σε προσωπική υπόθεση τα χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση.

2.Κόμπι Μπράιαντ: Ένα ακόμα «τεράστιο» όνομα του παγκόσμιου αθλητισμού αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Ο λόγος για τον Κόμπι Μπράιαντ ο οποίος αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Λονδίνο απέναντι στους Ισπανούς έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύει να κάνει… άκρη για τους νέους που έρχονται. Στα 34 του χρόνια και με δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, ο «Κόμπε» ανακοίνωσε ότι αποσύρεται τονίζοντας ότι νιώθει πολύ περήφανος που εκπροσώπησε την χώρα του. Και εμείς νιώθουμε πολύ τυχεροί που τον είδαμε…

3.Φέλιξ Σάντσες: Ήταν μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στους Ολυμπιακού Αγώνες του Λονδίνου και εξελίχθηκε σε μία τεράστια μορφή. Στα 35 του έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικίας 400άρης στα εμπόδια που κατακτά χρυσό μετάλλιο. Το δεύτερο για τον ίδιο μετά από εκείνο της Αθήνας το 2004. Ο μεγαλύτερος αθλητής που έχει βγάλει η χώρα της Δομινικανής Δημοκρατίας, το πανηγύρισε με τρόπο μοναδικό και συγκίνησε όλους τους θεατές. Έσκυψε, φίλησε την φωτογραφία της γιαγιάς του που «έφυγε» πρόσφατα και ξέσπασε σε λυγμούς ενώ αποθεωνόταν… Ένας ακόμα πολύ μεγάλος αθλητής τον οποίο θα… στερηθούν οι επόμενοι Ολυμπιακού Αγώνες.

4.Σερ Κρις Χόι: Ο πιο πετυχημένος αθλητής της ποδηλασίας, ο Βρετανός Σερ Κρις Χόι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση λίγο μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο ομαδικό σπριντ αλλά και στο Κέιριν στο Λονδίνο. Με έξι χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και ένα αξιοζήλευτο συνολικά παλμαρέ, ο Χόι αποθεώθηκε από τον κόσμο, ένιωσε σαν στο… σπίτι του και αποφάσισε στα 36 του χρόνια να αποσυρθεί όσο ακόμα βρισκόταν στην κορυφή.

5.Βικτόρια Πέντλετον: Μία ακόμα αθλήτρια της ποδηλασίας από την Μ. Βρετανία έδωσε την τελευταία της μεγάλη «παράσταση» στο Λονδίνο. Η Βικτόρια Πέντλετον, μία από τις κορυφαίες στον χώρο της και χρυσή Ολυμπιονίκης σε Λονδίνο και Πεκίνο, στα 31 της χρόνια έκανε γνωστό ότι δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται, τουλάχιστον σε υψηλό επίπεδο. Αρκετός θα είναι ο κόσμος που θα την θυμάται για την γοητευτική παρουσία της ωστόσο είναι δεδομένο ότι οι λάτρεις του αθλήματος θα νιώσουν έντονα την απουσία της από την ποδηλασία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x