Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αν είχες έρθει πιο νωρίς…(Λάμπρος Γκαραγκάνης)

Η ατάκα του Μάρτσιν Μίετσελ περιλαμβάνει σε λίγες γραμμές την ουσία της ενασχόλησης του Θοδωρή Ζαγοράκη με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Ο Πολωνός αρχισκόρερ του «Δικεφάλου του Βορρά» διεμήνυσε με τοποθέτησή του πως το μέλλον του δεν είναι συνδεδεμένο με τους Θεσσαλονικείς (συνεχίζει πιθανότατα στην Μπόχουμ), κάτι που θα άλλαζε αν ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας είχε ασχοληθεί νωρίτερα με τη διαδικασία εξομάλυνσης της ΠΑΕ. Ο Ζαγοράκης διανύει μία από τις πιο μεστές περιόδους της ζωής του σε όλα τα επίπεδα. Για τον ΠΑΟΚ αποτελεί, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, την τελευταία ευκαιρία για να μπει ο σύλλογος σε σωστό δρόμο, μακριά από τις παρασπονδίες που τον έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής. Ο «Τεό» είναι, πλέον, μία προσωπικότητα που μπορεί να χτίσει ένα σύνολο σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο, το οποίο θ΄ αντιπροσωπεύει τη μεγάλη ιστορία και τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Αυτοπροσώπως αποτελεί μία εγγύηση προς κάθε κατεύθυνση. Είναι ικανός ν΄ αποτελέσει το εχέγγυο σε παίκτες όπως ο Τάκης Φύσσας, ώστε αυτοί να βοηθήσουν αγωνιστικά με την παρουσία τους. Με την ηγετική του φυσιογνωμία και την πέραση που έχει στο κοινό-πελατολόγιο της ομάδας, συσπειρώνει ακόμη και τους αντιδραστικούς και αυτό μπορεί να προσφέρει ηθικά και οικονομικά στην προσπάθειά του. Είναι τελείως διαφορετικό να μην υπάρχουν διαρροές προς τον κοινό στόχο, ενώ αυτή η τάση για καλυτέρευση της κατάστασης «φτιάχνει» ένα υπόβαθρο με βάση τα διαρκείας, απ΄ όπου θα προκύψουν οφέλη σημαντικότατα. Το 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τα συνδεσμιακά διαρκείας τα οποία θα εξαντληθούν είναι μία σημαντική αρχή, που θα προσφέρει ρευστότητα στο κίνημα Ζαγοράκη. Συν τα υπόλοιπα και τα έσοδα από τις σουίτες της Τούμπας, το ποσό που συγκεντρώνεται είναι ζωογόνο.

Και ο Ζαγοράκης έχει και τον κύκλο γνωριμιών για να πουλήσει ακόμη και σε τσιμπημένες τιμές προϊόντα τέτοιας φύσης της ομάδας του. Συν τοις άλλοις το χρονικό σημείο που ο ίδιος επέλεξε δεν είναι τυχαίο για να φέρει σε πέρας την προσπάθειά του. Όσοι ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα της χώρας, μιλούν για μπάσιμο στην προεκλογική περίοδο. Στο άμεσο μέλλον ο Ζαγοράκης αναμένεται να έχει δύο σημαντικά ραντεβού για τη βιωσιμότητα της προσπάθειάς του. Το πρώτο είναι με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ορφανό και το δεύτερο με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Καλαντζή. Αντικείμενο συζήτησης; Η πολυπόθητη προωθούμενη ρύθμιση των χρεών των ανωνύμων εταιρειών στο χώρο του αθλητισμού. Ακόμη και σε αυτό το επίπεδο, ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει την άφθαρτη εικόνα να εκπροσωπήσει την προσπάθειά του, έχοντας από πίσω του το λαϊκό έρεισμα, που είναι και σημαντικό μέρους του εκλογικού σώματος.

Η παρουσία του στη διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει ως μία προϋπόθεση την άμεση κρατική βοήθεια, αλλά και την εκμετάλλευση κάποιας νομοθετικής ρύθμισης, που θα ξαλαφρώσει το σωματείο. Άλλωστε το ίδιο συνέβη και με την ΑΕΚ, η οποία λίγα χρόνια μετά την ευεργετική εμπλοκή του Ντέμη Νικολαΐδη, γλιτώνοντας περιπέτειες που θα έπλητταν το πρεστίζ της, παίρνει Ριβάλντο, πουλάει διαρκείας, παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και κάνει πρωταθλητισμό. Το αυτονόητο το άφησα το για το τέλος: ο Ζαγοράκης είναι γνώστης του αθλήματος και αυτό είναι προτέρημα στην εποχή μας, για διοικητικό παράγοντα. Αν έχει δίπλα του, τους κατάλληλους ανθρώπους που διέθετε και ο Ντέμης, την απαραίτητη συμβουλευτική τους και οικονομική βοήθεια, δύσκολα θ΄ αποτύχει. Και αν όλα τα παραπάνω γίνουν στ΄ αλήθεια, σε λίγα χρόνια αυτή η περίοδος για τους Θεσσαλονικείς, θα θυμίζει μακρινό κακόγουστο παραμύθι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x