Λάμπρος Γκαραγκάνης

Πως συμμαζεύονται τα ασυμμάζευτα… (Λάμπρος Γκαραγκάνης)

Την πλειοψηφία των φίλων του ποδοσφαίρου πρέπει να την ξενίζει το γεγονός της μη τηλεοπτικής μετάδοσης από δίκτυο μεγάλης εμβέλειας των προσπαθειών των Νέων διεθνών στην Αυστρία, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Από τις οκτώ χώρες που μετέχουν στην τελική φάση της διοργάνωσης στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης πρέπει να είμαστε ο μόνος λαός που δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα παιχνίδια της εθνικής του ομάδας. Την απόφαση της κρατικής τηλεόρασης να μην μπει στη διαδικασία προβολής των αναμετρήσεων την έχει κρίνει ήδη ο κόσμος. Η εξέλιξη αυτή γιγαντώνεται με τρόπο αρνητικό στο μυαλό όλων μας, τη στιγμή που προβάλλονται ποδοσφαιρικά γεγονότα, εξαιρετικά μικρότερης σημασίας, όπως είναι ένα φιλικό του Ολυμπιακού με την Ουντερχάκινγκ που θα παίζει στην επόμενη γερμανική Ρέγκιοναλ Λίγκα ή κάποιο αντίστοιχο στην πορεία του καλοκαιριού του Παναθηναϊκού με την άσημη ρουμανική Άρτζες.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να βάλω στο ζύγι την εμπορικότητα της κίνησης αυτής της κρατικής τηλεόρασης, μιας και δεν αποκλείω τα αποτελέσματα να τη δικαιώσουν περίτρανα. Το φιλικό της ΑΕΚ με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ALPHA, ήταν το πρώτο σε τηλεθέαση πρόγραμμα στην ώρα του. Οι Έλληνες φίλαθλοι διψούν να παρακολουθούν το καλοκαίρι τις ομάδες τους να κάνουν σμπαράλια τους κάθε λογής ανύπαρκτους αντιπάλους τους. Το οπαδικό στοιχείο υπερτερεί του εθνικού και αυτό φαίνεται, δυστυχώς, στις αντιδράσεις και στις κρίσεις στις οποίες προβαίνουν. Μία από τις βασικές συζητήσεις στο ραδιόφωνο το βράδυ της Τετάρτης, υπήρξε η σύγκριση Νίνη-Μήτρογλου…! Ο ένας ανήκει στον Παναθηναϊκό και ο άλλος στον Ολυμπιακό και αυτή η διαφορά τους, στέκεται αρκετή ώστε να τους διαχωρίσει στα μάτια κάποιων «κολλημένων» συμπατριωτών τους. Ο άσος του «τριφυλλιού» έχει δύο εξαίρετες ασίστ στη διοργάνωση και ο νεοαποκτηθείς φορ των «ερυθρολεύκων» ισάριθμες, απόλυτα επιτυχημένες, προσπάθειες σκοραρίσματος.

Ο Σωτήρης Νίνης έχει προκαλέσει κύματα θαυμασμού στην Αυστρία για την τεχνική του, σούπερ σταρ τον ανεβάζουν, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αιώνα τον κατεβάζουν. Ο Κωνσταντίνος Μήτρογλου έχοντας μάθει μπάλα στη Γερμανία, είναι ολοκληρωμένος παίκτης για την ηλικία του, με οξυδέρκεια στη θέση που παίζει, την οποία λίγοι επιθετικοί Έλληνες τη διαθέτουν. Κι όμως οι δυο τους, που ουσιαστικά στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, συγκρίνονται λόγω των συλλόγων στους οποίους ανήκουν. Για την υγιή αντίληψη των πραγμάτων, έχουμε ξανακάνει λόγο! Οπότε μην κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μονάχα η κρατική τηλεόραση για τη μη τηλεοπτική κάλυψη του τουρνουά. Πιθανώς να γνωρίζει καλύτερα μέρος του κοινού της, τις ακριβείς επιθυμίες του και να αποφασίζει ανάλογα τις πράξεις της. Και ν΄ αφήνει τους υπόλοιπους να γίνονται «σέρφερ» του διαδικτύου και «αρουραίοι» των δορυφόρων για να απολαύσουν ένα ποδοσφαιρικό ματς επιπέδου. Συμπεριφορές ατυχών συγκρίσεων, απόρροια οπαδικής ιδιοτροπίας, αποτελούν ένα τέλειο άλλοθι για τη μη κάλυψη του Euro U-19…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x