Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού… (Λάμπρος Γκαραγκάνης)

Ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς κάποιοι από αυτούς που μέχρι στιγμής μας απασχόλησαν και σημάδεψαν την ενασχόλησή μας με τα εγχώρια ποδοσφαιρικά πεπραγμένα. Σίγουρα αφήνουμε κάποια πρόσωπα έξω από την επτάδα που ακολουθεί, ενώ υπάρχει σημαντική πιθανότητα στη μίνι λίστα να προστεθούν ακόμη ορισμένες προσωπικότητες, που θα χρίζουν σχολιασμού μέχρι και την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΝΕΡΙ ΚΑΣΤΙΓΙΟ

Η μετακίνησή του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ και το οικονομικό μέρος της είναι εντυπωσιακά. Για τον Μεξικανό, πλέον, άσο της ουκρανικής ομάδας το μέλλον του είναι συνυφασμένο με τους στόχους ενός από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του, του Ρινάτ Λεοντίνοβιτς Αχμέτοφ, προέδρου της Σαχτάρ, που έδωσε γη και ουρανό για να τον αποκτήσει. Ο Νέρι είναι κοινό μυστικό πως ήθελε να παραμείνει στον Ολυμπιακό και για προσωπικούς λόγους. Ήταν, όμως, φύση αδύνατο να μπορέσει να έχει έστω παρόμοια οικονομικά οφέλη, από την ελληνική ομάδα. Το θέμα της μετακίνησής του ή πιθανής παραμονής του το χειρίστηκε εσφαλμένα, κυρίως λόγω των όσων δήλωσε αυτό το διάστημα.

Εφόσον δεν ήρθε η επιθυμητή από την πλευρά του πρόταση από ισπανική ή ιταλική ομάδα (το ενδεχόμενο της Μάντσεστερ Σίτι ουδέποτε τον «έψηνε» κι ας ήταν ηγεμονική η προσφορά της αγγλικής ομάδας), είχε δύο δρόμους να διαλέξει και το πιο δύσκολο ήταν πως έπρεπε να ιεραρχήσει συν τοις άλλοις και τα κριτήρια επιλογής και τελικής απόφασης. Οι προσωπικοί του λόγοι (ευχάριστοι και δυσάρεστοι) πρόσταζαν την παραμονή του στη χώρα μας. Τα χρήματα, όμως, ήταν πραγματικά πολλά και δεν θα τα έβρισκε πουθενά αλλού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός τον υποτίμησε.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης θα μπορούσε να πατήσει επάνω στο συμβόλαιο που είχε στα χέρια του και να μην του κάνει πρόωρη πρόταση ανανέωσης. Εκεί θα έδειχνε ο ίδιος πως δεν τον ήθελε. Ο διπλασιασμός των αποδοχών που του πρότεινε, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός τη δεδομένη στιγμή. Όπως έχουμε ξαναγράψει και οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι ικανοποιημένες…

ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Θα αρχίσουμε με την πιο πρόσφατη εξέλιξη που τον τιμά και είναι η δωρεά που είχε υποσχεθεί στο «Ίδρυμα για Παιδιά με Καρκίνο», την οποία υλοποίησε παρά τις κακές γλώσσες. Θυμίζουμε πως το ποσό αυτό συν τα χρήματα που θα δώσει σε αντίστοιχο ίδρυμα στη Βραζιλία είναι η τελευταία δόση του συμβολαίου του, την οποία πληρώθηκε από τον Ολυμπιακό. Ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από τους «ερυθρόλευκους» για να μετακομίσει στην ΑΕΚ είναι ιδιαίτερος και όχι αντάξιος της λατρείας των οπαδών των Πειραιωτών. Σφάλμα του η μη παρουσία του στη φιέστα, που ίσως μαρτυρά και τις αποφάσεις του από εκείνη τη στιγμή για τη συνέχεια της καριέρας του.

Εντύπωση προκαλεί το νέο του συμβόλαιο με την Ένωση, που ναι μεν είναι βολικό αναφορικά με τη χρονική διάρκεια (δύο χρόνια), αλλά το ύψος του δεν αγγίζει καν το προηγούμενο. Στα ψιλά πέρασε η δήλωσή του μετά το φιλικό με την Κλαμπ Μπριζ: «Παίζω όπου μου πει ο προπονητής μου»! Οι σχέσεις του με τον Σέρα Φερέρ είναι άριστες, αλλά το πρώτο πράγμα που μας ήρθε στο μυαλό είναι οι κόντρες του, που πήραν και μεγάλη προβολή, με Ντούσαν Μπάγεβιτς και Τροντ Σόλιντ, ώστε να παίζει εκεί που ο ίδιος επιθυμεί. Αγωνιστικά, πάντως και τουλάχιστον για φέτος, μπορεί να μη δείχνει φρεσκάδα και σπιρτάδα στις κινήσεις του, όμως έχει την κλάση, το όνομα και την ποιότητα, να καθαρίζει παιχνίδια. Τα υπόλοιπα στο χόρτο…

ΓΙΑΣΜΙΝΚΟ ΒΕΛΙΤΣ

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, πήρε επάνω του όλο το μεταγραφικό σχεδιασμό των «πρασίνων», με τη βοήθεια φυσικά του Ζοσέ Πεσέιρο. Ήταν άκρως αποτελεσματικός στις περιπτώσεις των Καραγκούνη και Μάτος, ενώ εμπνέει μία σοβαρότητα και ένα κύρος, που παλαιότερα δεν μας υποψίαζε καν πως είναι στοιχεία που μπορεί να τα έχει! Είναι φιλόδοξος και στην περίπτωση που κρατήσει την καλή σχέση που φαίνεται να έχει με τον Πορτογάλο κόουτς, όλο αυτό θα κάνει καλό στο «τριφύλλι». Τα λεγόμενά του στις συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει, μαρτυρούν έναν αφοσιωμένο και προσγειωμένο επαγγελματία, που δεν λέει μεγάλα λόγια. Προς τιμήν των όσων είχε προλογίσει, ακολούθησε μία σταθερή μεταγραφική πολιτική. Θα είναι μέγα σφάλμα του, όμως, αν δεν επιμείνει στην απόκτηση ενός δεύτερου ποιοτικού κεντρικού αμυντικού κι ενός επιθετικού, μιας και είναι από τους λίγους στην Παιανία, που έχει τη δυναμική να μιλάει όποτε θέλει με τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη.

ΊΛΙΑ ΊΒΙΤΣ

Κατηγορήθηκε από ορισμένους, πως τη μεταγραφική λίστα την οποία είχε συντάξει ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, την πήρε μαζί του στον Ολυμπιακό. Αυτό που εμείς μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι πως η υλοποίηση της μεταγραφής του Νούνιες, τουλάχιστον, μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μονάχα στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είχαν και την επιφάνεια να πληρώσουν και ν΄ ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Η ευελιξία του Ίβιτς και η εμπειρία του στο χώρο, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές επαφές του με το χώρο των μάνατζερ, χάρισε στους πρωταθλητές οργάνωση, αποτελεσματικότητα και σβελτάδα. Νούνιες, Λεντέσμα, Μπράβο, Κοβάσεβιτς και Γκαλέτι δεν θα είχαν κάνει καν προπόνηση ως τώρα, αν δεν υπήρχε ο Ίλια Ίβιτς. Το περιβάλλον του Ολυμπιακού είναι γνώριμο για αυτόν, έχει εξετάσεις όμως μπροστά του, που είναι η ανεύρεση του αντικαταστάτη (απ΄ όλες τις απόψεις) του Καστίγιο.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ

Διανύει το μαγικό εξάμηνο της ζωής του, που είναι μονάχα η αρχή. Για την ηλικία του έχει και καλό χαρακτήρα, ο οποίος ποτίζεται με την άρτια τεχνική του κατάρτιση, το καλώς εννοούμενο θράσος του στο γήπεδο και δείχνει πως μπορεί να μετατραπεί με την απαραίτητη και κατάλληλη εκπαίδευση σε ηγετική φυσιογνωμία και σ΄ ένα ισχυρό μεταπωλητικό χαρτί του Παναθηναϊκού. Με την εθνική Νέων έβγαλε μάτια, πλην κάποιων αγώνων που η κούραση από τα σερί ματς τον κατέβαλε!

ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ

Ο ΠΑΟΚ πριν αποφασίσει ο «Τεό» να πάρει τα ηνία, απλά δεν είχε στον ήλιο μοίρα… Επωμίστηκε προβλήματα και υποχρεώσεις που δεν του επέβαλε κανείς, με αποτέλεσμα να αποδειχθεί η αγάπη του για το σωματείο της Θεσσαλονίκης με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Κι αυτό το αναφέρουμε γιατί ένας άνθρωπος με τα αγαθά που απολαμβάνει ο Ζαγοράκης θα μπορούσε να κάνει την πάπια και να ζήσει όμορφα με την οικογένειά του, χωρίς σκοτούρες. Είναι προσωπικότητα που θα συσπειρώσει τον δύσκολο λαό του «Δικεφάλου του Βορρά» και η μόνη λύση για να πάρει τα επάνω της η ομάδα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ

Χωρίς τη δική του παρουσία και των συνεργατών του, ο Ηρακλής είχε τελειώσει από προσώπου γης!! Από τις πίστες και τις ευχάριστες βραδιές που προσφέρει στο κοινό του, «μοιράζεται» και στα διοικητικά της αγαπημένης του ομάδας, την οποία συμμάζεψε σχετικά νωρίς, κάνοντας τα στοιχειώδη. Μεταγραφές και αποπληρωμή οφειλών που έπρεπε να καταβληθούν. Είναι ειλικρινής, δηλώνει πως τώρα μαθαίνει τις νέες του υποχρεώσεις, έχει όρεξη και διάθεση για προσφορά. Επίσης, αποτελεί τη μόνη λύση στην παρούσα φάση που ήταν ιδεατή για να σώσει τον Ηρακλή… Μετά από αυτόν ποιος, λοιπόν;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x