sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπάγερν… μπορείς: Οι μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Champions League!

Η Μπάγερν Μονάχου αναζητά ένα θαύμα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, στην καταλληλότερη διοργάνωση. Οι μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Champions League της δείχνουν τον δρόμο.

Εξαιρετικά δύσκολη κρίνεται η αποψινή προσπάθεια της Μπάγερν Μονάχου, ώστε να κλέψει τη πρόκριση από τα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως σε μια διοργάνωση σαν το Champions league τίποτα δεν είναι απίθανο.

Όπως μας έχει διδάξει η πρόσφατη ιστορία του θεσμού, οι μεγάλες ανατροπές δεν λείπουν από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το sport-fm.gr σας θυμίζει τις μεγαλύτερες που έχουν συμβεί τα τελευταία 25 χρόνια στο Champions League:

Άγιαξ- Τότεναμ 2-3 (2018-19)


Μετά την ήττα στο Λονδίνο με 0-1 η Τότεναμ ταξίδεψε στην Ολλανδία με σκοπό τη μεγάλη ανατροπή. Οι ελπίδες φάνηκαν να εξασθενούν, όταν οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Όμως χάρη σε ένα μοναδικό χατ τρικ του Λούκας Μόουρα τα «σπιρούνια» πήραν το εισιτήριο για τον τελικό αφήνοντας «ξερό» τον Άγιαξ με γκολ στο 96’, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.



Λίβερπουλ- Μπαρτσελόνα 4-0 (2018-19)


Την ίδια σεζόν ο δεύτερος ημιτελικός της διοργάνωσης έμελλε να μας αποκαλύψει άλλη μια τεράστια ανατροπή. Μετά το 3-0 στην Βαρκελώνη ελάχιστοι πίστευαν πως η Λίβερπουλ του Γιούρκεν Κλοπ θα σήκωνε κεφάλι. Όμως το κατέφερε. Με τους Οριγκί και Βαινάλντουμ σε 79 λεπτά, όχι μόνο έφερε τη σειρά στα ίσα αλλά πέρασε στον τελικό του Champions league με συνολικό σκορ 4-3. Ο Οριγκί ήταν αυτός που λύτρωσε τους «κόκκινους» και έστειλε τους Καταλανούς στη Βαρκελώνη με άδεια χέρια.



Παρί Σεν Ζερμέν- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (2018-19)


Σε μια χρονιά ανατροπών για τις αγγλικές ομάδες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε μια απίστευτη μάχη και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις. Μετά το 0-2 στο Ολντ Τράφορντ, η Γιουνάιτεντ έψαχνε το θαύμα στο Παρίσι και το βρήκε. Με πέναλτι του Μάρκους Ράσφορντ στο 94’ και συνολικό σκορ της σειράς 3-3 έκλεψε τη πρόκριση από τους Παριζιάνους και τσέκαρε το εισιτήριο για τους «8».



Ρόμα- Μπαρτσελόνα 3-0 (2017-18)


Ένα αδιανόητο comeback πραγματοποίησε το 2018 η Ρόμα στο Ολίμπικο απέναντι στην Μπαρτσελόνα χάρη στον Κώστα Μανωλά. Οι Ρωμαίοι ηττήθηκαν στην Βαρκελώνη με το βαρύτατο 4-1 και οι ελπίδες για ανατροπή των δεδομένων ήταν ελάχιστες. Όμως, με οδηγό την άμυνα και την υπομονή η Ρόμα πέταξε την Μπαρτσελόνα εκτός συνέχειας με 3-0. Η αρχή έγινε με τον Τζέκο στο 6ο λεπτό, ενώ στο 58 έφτασε ένα βήμα πιο κοντά χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντε Ρόσι. Η ταφόπλακα για την Μπαρτσελόνα ήρθε από έναν Έλληνα, τον Κώστα Μανωλά, που με μια κεφαλιά του έστειλε τους Ρωμαίους στα ουράνια.



Μπαρτσελόνα- Παρί Σεν Ζερμέν 6-1 (2016-17)


Μία μάχη που θα μείνει για πάντα αξέχαστη είναι αυτή ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Παρί σεν Ζερμέν για τους «16» του Champions league. Η Παρί είχε υποτάξει τους Καταλανούς με 4-0 και οι ισπανική ομάδα χρειαζόταν το τέλειο παιχνίδι στο Καμπ Νου για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ. Και το έκανε. Με τον Λουίς Σουάρεζ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό έδειξε τις διαθέσεις της, σκοράροντας ακατάπαυστα μέχρι και τη λήξη του αγώνα. Με τα γκολ των Νειμάρ και Ρομπέρτο στο 91’ και 95’ αντίστοιχα έφτασε στο 6-1 που της έδωσε την πολυπόθητη πρόκριση στους «8».



Μίλαν- Λίβερπουλ 3-3(2-3 στα πέναλντι) (Τελικός 2005)


Ίσως ο πιο εμβληματικός τελικός όλων των εποχών. Η Μίλαν μπήκε με καταιγιστικό ρυθμό στο παιχνίδι και προηγήθηκε 3-0 ως το ημίχρονο, χάρη στα γκολ των Μαλντίνι στο πρώτο λεπτό και του Κρέσπο στο 39’ και στο 44’. Οι «κόκκινοι» δεν τα έβαλαν κάτω και βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να ανατρέψουν τα δεδομένα. Μέσα σε 6 λεπτά, από το 54’ έως τα 60’, κατόρθωσαν να φέρουν το ματς στα ίσα και να το οδηγήσουν στην παράταση. Μάλιστα, η Λίβερπουλ σήκωσε τελικά το τρόπαιο επικρατώντας με 3-2 στα πέναλτι.



Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Μίλαν 4-0 (2003-04)


Γυρνώντας είκοσι χρόνια πίσω φτάνουμε στην ασύλληπτη τεσσάρα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια απέναντι στη Μίλαν. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε επικρατήσει με 4-1 στο Σαν Σίρο όμως αυτό αποδείχτηκε πως δεν ήταν αρκετό. Στον δεύτερο αγώνα της σειράς η ομάδα του Χαβιέρ Ιρουρέτα ήταν σαρωτική και πήρε σκορ πρόκρισης από το πρώτο ημίχρονο(3-0). Την επική ανατροπή σφράγισε ο Φραν στο 88ο λεπτό στέλνοντας την ισπανική ομάδα στα ημιτελικά του Champions league.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Μπάγερν Μονάχου 2-1 (Τελικός 1999)


Αν ο τελικός ανάμεσα σε Μίλαν και Λίβερπουλ ήταν ο πιο εμβληματικός, τότε ο τελικός του 1999 ήταν ο πιο αγχωτικός όλων των εποχών. Στο Καμπ Νου η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα στο 6ο λεπτό με γκολ του Μάριο Μπάσλερ. Έως και το 90ο λεπτό όλα έδειχναν Μπάγερν. Με μόλις 3 λεπτά καθυστερήσεων ούτε ο πιο φανατικός οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε. Στο 91ο λεπτό ο Σέριγαχμ έφερε το ματς στα ίσα έπειτα από κόρνερ του Μπέκαμ. Το χρυσό γκολ ήρθε στο 93ο λεπτό από την αλλαγή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον Γκούναρ Σόλισκιερ, ο οποίος με μια κεφαλιά πραγματοποίησε το 2-1 και έστειλε τους «κόκκινους διάβολους» στα ουράνια.



Επιμέλεια: Βασίλης Μαχαίρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x