sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η ενδεκάδα της 14ης αγωνιστικής

Το sport-fm.gr βάζει το… κοστούμι του προπονητή, επιλέγει σχηματισμό, αλλά και τους παίκτες που ξεχώρισαν από την 14η αγωνιστική, επιλέγοντας τους καλύτερους από τα γήπεδα της Super League.

Η 14η αγωνιστική πέρασε (όχι όλη, αφού δεν διεξήχθη το Απόλλων-Παναθηναϊκός που αναβλήθηκε) και είδαμε… μπόλικα και ωραία πραγματάκια! Όπως και ποδοσφαιριστές να διαπρέπουν ή να καθορίζουν παιχνίδια, οπότε τους επιλέγουμε στην καλύτερη ενδεκάδα της εβδομάδας σε διάταξη 4-4-2 με επιθετικούς προσανατολισμούς.

Τερματοφύλακας: Παπαδόπουλος (Αστέρας Τρίπολης)
Ίσως ο κύριος λόγος που ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε στη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό (1-0), αφού έχει κάνει μεγάλες επεμβάσεις όσο το αποτέλεσμα είναι στο 0-0 τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος. Πήρε την ευκαιρία του για να ξεκουραστεί ο Τσιφτσής και ήταν εξαιρετικός.

Δεξί μπακ: Μισελέν (ΑΕΚ)
Από τα καλύτερά του παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Γάλλος δεξιός μπακ έχει την ασίστ στο μοναδικό τέρμα, ενώ ανασταλτικά ήταν εξαιρετικός και δεν είχε προβλήματα. Επιθετικά, πήρε πολλά μέτρα και προσπάθησε να βοηθήσει στη δημιουργία.

Στόπερ: Πασαλίδης (ΟΦΗ)
Κέρδισε με το… σπαθί του τον τίτλο του καλύτερου παίκτη, όχι μόνο του ΟΦΗ αλλά πιθανώς και του γηπέδου στο ματς με τον Άρη… Βλέπετε, το δικό του γκολ ήταν αυτό που χάρισε -ουσιαστικά- τον βαθμό στην ομάδα του. Παράλληλα δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να γίνουν επικίνδυνοι, κερδίζοντας πρακτικά κάθε προσωπική μονομαχία μέχρι τελικά να αντικατασταθεί!

Στόπερ: Μιχάι (ΠΑΟΚ)
Πολύ καλό παιχνίδι από τον νεαρό στόπερ του ΠΑΟΚ, ο οποίος βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει το μηδέν απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και τελικά να φτάσει σε μια ευρεία νίκη. Μπήκε στο ματς στο πλάι του βαρέλα και ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στις συνθήκες του αγώνα.

Αριστερό μπακ: Σαραμαντάς (Λαμία)
Εκ των κορυφαίων της Λαμίας στο μεγάλο come back απέναντι στον Βόλο, σώζοντας τον βαθμό για την ομάδα του (2-2). Ο Έλληνας αριστερός μπακ παρότι είχε δύσκολους αντιπάλους να αντιμετωπίσει μεσοεπιθετικά, αλλά τα πήγε περίφημα στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ επιθετικά είχε πάρα πολλές προωθήσεις και γινόταν επικίνδυνος για τα καρέ του Βόλου.

Χαφ: Κούρτιτς (ΠΑΟΚ)
Έχει φοβερή ποιότητα, εξαιρετικά χτυπήματα στην μπάλα και πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Ο Γιάσμιν Κούρτιτς είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ τον τελευταίο μήνα, σκοράροντας και βγαίνοντας μπροστά στα κρίσιμα παιχνίδια για να κρατήσει «όρθιο» τον «δικέφαλο του βορρά». Η κορυφαία μεταγραφή για τους Θεσσαλονικείς αν μη τι άλλο.

Χαφ: Μάνταλος (ΑΕΚ)
Η ΑΕΚ πέρασε με το «διπλό» από τη Νίκαια, επικρατώντας 1-0 του Ιωνικού για να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και πάλι στους οκτώ βαθμούς χάρη στο τέρμα του Μάνταλου. Εξαιρετικό τελείωμα από τον αρχηγό της Ένωσης και μάλιστα με το ανάποδο, αριστερό πόδι. Γενικότερα, η παρουσία του ήταν πολύ καλή στο παιχνίδι, βγάζοντας ποιότητα και προσωπικότητα.

Εξτρέμ: Αγκιμπού Καμαρά (Ολυμπιακός)
Μπορεί ο Ελ Αραμπί να πέτυχε και τα τρία τέρματα του Ολυμπιακού στο 3-0 κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αλλά ο Αγκιμπού ήταν αυτός που δημιουργούσε διαρκώς και τραβούσε τους «ερυθρόλευκους» στην επίθεση. Ο πιο δραστήριος, ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής, κερδίζει το πέναλτι για το 1-0 και έχει ασίστ έστω και… κατά λάθος για το 2-0. Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις.

Εξτρέμ: Κρέσπι (Αστέρας Τρίπολης)
Μπαίνει αλλαγή στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναιτωλικό στην Τρίπολη και δεν φαίνεται ιδιαίτερα. Παρότι πήρε μπάλες και προσπάθειες, βγάζοντας διάθεση, δεν κατάφερνε να φανεί απειλητικός προς την αντίπαλη εστία. Είναι όμως ποδοσφαιριστής που μυρίζεται το γκολ και βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο, ώστε να πάρει το ριμπάουντ από το δοκάρι του Μπενίτο για να χαρίσει με κοντινό τελείωμα στο 90’+1’ τη σπουδαία νίκη στον Αστέρα Τρίπολης με το τρίτο φετινό του τέρμα!

Επιθετικός: Φαν Βέερτ (Βόλος)
Έκανε τα πάντα για να φύγει ο Βόλος με το «διπλό» από τη Λαμία, αλλά του την… χάλασαν οι συμπαίκτες του (2-2). Ανοίγει το σκορ με διαγώνιο τελείωμα μέσα από την περιοχή, γράφει το 2-0 με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και απειλεί διαρκώς την αντίπαλη άμυνα. Σημείο αναφοράς στην επίθεση του Βόλου και δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα με οκτώ τέρματα, ο Ολλανδός επιθετικός δείχνει πως μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω.

Επιθετικός: Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός)
Τι να πει κανείς για τον… killer; Ο ποδοσφαιριστής που τη μισή φάση ή την υποψία, μπορεί να την μετατρέψει σε γκολ. Το ίδιο έκανε και στο Περιστέρι, αφού στις τέσσερες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, έκανε γκολ της τρεις! Δύο πέναλτι και ένα εξαιρετικό τελείωμα για να χαρίσει την άνετη εκτός έδρας νίκη στον Ολυμπιακό επί του Ατρομήτου (0-3), ο οποίος έφτασε το 7/7 μακριά από το Φάληρο και συνεχίζει να διατηρεί διαφορά ασφαλείας από την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x