sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η ενδεκάδα της 23ης αγωνιστικής

Δείτε τους κορυφαίους της 23ης αγωνιστικής της Super League μέσα από τα μάτια των συντακτών του sport-fm.gr.

Δύο μεγάλους νικητές έβγαλε η… σούμα της 23ης αγωνιστικής της Super League.

Με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 1-0 της ΑΕΚ στο ντέρμπι του Φαλήρου και τον Ιωνικό να φεύγει το «διπλό» από την Τρίπολη, χάρη στο 3-2 επί του Αστέρα!

Το sport-fm.gr βάζει το… κοστούμι του προπονητή, επιλέγει σχηματισμό, αλλά και τους παίκτες, που ξεχώρισαν στα γήπεδα στην 23η «στροφή» του πρωταθλήματος!

Τερματοφύλακας: Γιάννης Ανέστης (Παναιτωλικός)
Οι Αγρινιώτες έφυγαν από την Ριζούπολη με βαθμό στις αποσκευές του και μηδέν παθητικό. Ένας λόγος, μεταξύ άλλων, ήταν και η απόδοσή του, καθώς έχει βγάλει δυο τετ α τετ: Ένα του Παμλίδη ένα του Τσιλούλη, ενώ κατέγραψε και μια εντυπωσιακή επέμβαση σε ένα σουτ του Μαρτίνες, το οποίο στη συνέχεια πήγε στο δοκάρι.

Στόπερ: Χοσέ Κρέσπο (ΠΑΟΚ)
Match winner για τον «δικέφαλο του Βορρά», αφού η κεφαλιά του στο 57ο λεπτό, μετά από σέντρα ακριβείας του Ζοάν Σάστρε, ήταν εκείνη που διαμόρφωσε το τελικό 1-0! Παράλληλα, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να δημιουργήσει σχεδόν καμία αξιόλογη φάση στα καρέ του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ακόμα και αν χρειάστηκε να παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα.

Στόπερ: Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ολυμπιακός)
Σταθερή παρουσία σε όλη την διάρκεια του ντέρμπι με την άλλοτε ομάδα του, ήταν ο κεντρικός αμυντικός των «ερυθρόλευκων», που ξεχώρισε. Έδωσε ηρεμία όταν χρειάστηκε, προσφέροντας και στο κομμάτι του πάσινγκ γκέιμ, κέρδισε αρκετές μονομαχίες και κατάφερε να περιορίσει πολλές αντεπιθέσεις της ΑΕΚ, οι οποίες ενδεχομένως και θα κόστιζαν στον Ολυμπιακό.

Στόπερ: Γιάννης Κάργας (ΠΑΣ Γιάννινα)
Μυθική εμφάνιση από τον στόπερ του ΠΑΣ, άλλη μία τη φετινή σεζόν. Ο αρχηγός των Ηπειρωτών είχε την κεφαλιά από την οποία προήλθε το 1-0 κόντρα στον Άρη, ενώ ήταν πραγματικά ανίκητος στα μετόπισθεν με αποκορύφωμα τη φάση του 78', όταν έκοψε με εντυπωσιακό τρόπο την κεφαλιά του Φαμπιάνο πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα. Όλα αυτά σε ένα ματς, όπου σταμάτησε στις 13 επεμβάσεις!

Κεντρικός χαφ: Γιάν Εμβιλά (Ολυμπιακός)
Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής, που έκρινε το «τρίποντο» υπέρ της ομάδας του, ήταν ο Γάλλος μέσος των Πειραιωτών. Δεν είναι τόσο το τελείωμά του, αφού αυτό γίνεται με το… γόνατο, όσο ότι, στη συγκεκριμένη φάση, είναι εκεί που πρέπει! Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το 84'… Έτρεξε αρκετά και χθες, «γεμίζοντας» το κέντρο.

Κεντρικός χαφ: Ζήσης Καραχάλιος (ΠΑΣ Γιάννινα)
Άλλο ένα καταπληκτικό παιχνίδι για τον 26χρονο, που κάνει τρομερό πρωτάθλημα. «Κατάπιε» πάλι… αμέτρητα χιλιόμετρα κόντρα στον Άρη, κάλυπτε μεσοαμυντικά, ενώ βοηθούσε και πίσω, τα στόπερ. Από τους στυλοβάτες του φετινού ΠΑΣ, δικαιώνει απόλυτα τους Ηπειρώτες, που τον έφεραν το καλοκαίρι από τον Λεβαδειακό.

Κεντρικός χαφ: Αίας Άοσμαν (Ιωνικός)
Ο Σύρος μέσος απέδειξε -και- στην Τρίπολη ότι είναι μια από τις… ατραξιόν του φετινού πρωταθλήματος και αναμφίβολα η κινητήριος δύναμη των Νικαιωτών! Ανοίγει το σκορ στο 63' από την άσπρη βούλα και «σερβίρει» το 0-2 στον Λένις, τέσσερα λεπτά μετά. Παράλληλα, η μπάλα περνούσε… διαρκώς από τα πόδια του!

Δεξί εξτρέμ: Νόρντιν Άμραμπατ (ΑΕΚ)
Ακούραστος έδειξε, παρά τα… χρονάκια του στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Αλγερινός εξτρέμ. Για την ακρίβεια, ήταν ο καλύτερος παίκτης της «Ένωσης», προκαλώντας πονοκεφάλους στον Ρέαμπτσιουκ, που έπεφτε πάνω του στην πλευρά. Θα μπορούσε να είχε τουλάχιστον μια ασίστ στο ενεργητικό του, αν η κεφαλιά του Στίβεν Τσούμπερ έβρισκε στόχο. Ενώ ήταν μέσα και στις περισσότερες αξιόλογες φάσεις…

Επιτελικός μέσος: Ρεϊνάλντο Λένις (Ιωνικός)
Παίζοντας σαν περιφερειακός επιθετικός απέναντι στον Αστέρα, ο Κολομβιανός άσος κατάφερε να τον «σμπαραλιάσει» και να κερδίζει την θέση του στους διακριθέντες. Κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Πέπε Καστάνιο στο 62', ενώ πέντε λεπτά αργότερα έβαλε το όνομά του και στον πίνακα των σκόρερ -με την αντικατάστασή του να γίνεται για λόγους τακτικής.

Αριστερό εξτρέμ: Χουάν Νέιρα (ΟΦΗ)
Ξεκίνησε στα άκρα, παρότι όσο περνούσε η ώρα δεν παρέλειπε να συγκλίνει, ένεκα του ότι -κανονικά- παίζει στον άξονα. Αποτελώντας σε κάθε περίπτωση μια… μόνιμη πηγή κινδύνων για τον Βόλο. Πιστώνεται την εντυπωσιακή ασίστ στον Γιόν Τοράλ, για το 2-0 των Κρητικών στο 33ο λεπτό, ενώ είχε και δοκάρι σε σουτ που έκανε στο 81'!

Επιθετικός: Φώτης Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός)
Και μόνο το γεγονός ότι πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο τέρματα σε ένα ματς, αρκεί. Πόσο μάλλον όταν ήταν αυτά, που οδήγησαν το «τριφύλλι» στη νίκη! Πλην αυτών, είχε μια «γεμάτη» παρουσία, υποδεχόμενος και «σπάζοντας» την μπάλα σωστά. Έπαιξε σαν σέντερ φορ… επιπέδου Παναθηναϊκού και θα μπορούσε να κάνει ακόμα και χατ-τρικ.

Super League: Η ενδεκάδα της 23ης αγωνιστικής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x