sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Οι 11 κορυφαίοι της αγωνιστικής

Το sport-fm.gr βάζει το… κοστούμι του προπονητή, επιλέγει σχηματισμό, αλλά και τους παίκτες που ξεχώρισαν από την 8η αγωνιστική, επιλέγοντας τους καλύτερους από τα γήπεδα της Super League.

Παρελθόν αποτελεί και η 8η μέρα της Super League, με την αγωνιστική να ολοκληρώνεται με 17 γκολ σε επτά αναμετρήσεις και με το επίπεδο να επιβεβαιώνεται σε ακόμα μία περίπτωση ότι έχει ανέβει σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν.

Το sport-fm.gr πιστό στο εβδομαδιαίο του ραντεβού με την ολοκλήρωση και της τελευταίας χρονικά αναμέτρησης κάθε αγωνιστικής, ξεχώρισε τους κορυφαίους από τους αγώνες της Super League, φτιάχνει την ενδεκάδα του και τον κατάλληλο σχηματισμό και σας τα παρουσιάζει.

Η ενδεκάδα της αγωνιστικής:

Τσίτσαν Στάνκοβιτς (ΑΕΚ):

Μπορεί η ΑΕΚ να επικράτησε του Άρη στο πιο αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής, αλλά πρωταγωνιστής για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη ήταν ο τερματοφύλακάς της, Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ο Αυστριακός γκολκίπερ ήταν πολύ σταθερός στα σουτ των «κίτρινων» έξω από την περιοχή, στο δεύτερο μέρος ενέπνεε σιγουριά και ειδικότερα στο διάστημα που ο Άρης πίεζε για την ισοφάριση, ενώ δεν έχει ευθύνη στο γκολ του Ματέο Γκαρσία.

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος (Ατρόμητος):

Για ακόμα μία αγωνιστική, ο Ατρόμητος έμεινε χωρίς νίκη και παραμένει η δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος, ωστόσο ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος ξεχώρισε με την απόδοσή του σε ένα γήπεδο που πέρασε τα δύο καλύτερα και πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του. Αμέτρητα χιλιόμετρα ως δεξιός μπακ-χαφ, έβαλε γκολ και είχε ίσως την καλύτερή του παρουσία με τα «κυανόλευκα».

Πραξιτέλης Βούρος (ΟΦΗ):

Ο Παναθηναϊκός είχε 13 γκολ σε τρία ματς στη Λεωφόρο, οπότε ο ΟΦΗ ως φιλοξενούμενος έχει μία από τις πιο δύσκολες αποστολές της αγωνιστικής. Οι Κρητικοί απέδρασαν με τον βαθμό, κρατώντας μάλιστα το μηδέν στην άμυνά τους και μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Πραξιτέλης Βούρος. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός είχε εξαιρετική απόδοση κόντρα και στον πιο «καυτό» επιθετικό του πρωταθλήματος (Καρλίτος) και αξίζει θέση στους κορυφαίος 11 της αγωνιστικής.

Νίκος Βαφέας (Ιωνικός):

Είναι το μεγαλύτερο αουτσάιντερ, αλλά τείνει να γίνει ο αγαπημένος της στήλης! Ο Νίκος Βαφέας ήταν εξαιρετικός στη νίκη του Ιωνικού επί του Ατρόμητου και ήταν το ίδιο εξαιρετικός στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο. Ο κεντρικός αμυντικός εκτός από τη συνεισφορά του αμυντικά (δεν ευθύνεται στο γκολ), σκόραρε και το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στον Ιωνικό, έστω κι αν αυτό δεν ήταν αρκετό για τη νίκη.

Φεντερίκο Άλβαρες (Αστέρας Τρίπολης):

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, σε μια αναμέτρηση που θα μπορούσε η μπίλια να… κάτσει είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά. Σε κάθε περίπτωση, ο Φεντερίκο Άλβαρες ήταν από τους καλύτερους των Αρκάδων, είχε και ένα δοκάρι σε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή και ήταν από τους καλύτερους στους «Ζωσιμάδες».

Mιγκέλ Μεγιάδο (ΟΦΗ):

Μεγάλο ντέρμπι για τη θέση του αμυντικού χαφ αυτή την εβδομάδα. Ο Μιγκέλ Μεγιάδο θα πάρει όμως το χρίσμα συγκριτικά με τον έτερο… φιναλίστ για τη θέση, Μπαντού Εντιαγέ, αφού ο ΟΦΗ κατάφερε να βραχυκυκλώσει τους «πράσινους» και να κρατήσει το μηδέν σε μια πολύ δυνατή έδρα. Ήταν η «κολώνα» της μεσαίας γραμμής του Νίκου Νιόπλια και παίρνει θέση στην ομάδα.

Ομάρ Ελ Καντουρί (ΠΑΟΚ):

Ο Μαροκινός επέστρεψε από τον τραυματισμό του και αυτομάτως ο ΠΑΟΚ ήταν μία κλάση ανώτερος και σίγουρα πιο ορθολογικός, από τη στιγμή μάλιστα που χρησιμοποιήθηκε στη θέση «8». Κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης είχε συμμετοχή σχεδόν σε όλες τις καλές στιγμές της ομάδας του και αποτέλεσε βασική αιτία, που οι Θεσσαλονικείς πήραν το «τρίποντο», πολύ πιο δύσκολα από όσο δείχνει το 4-1.

Ματιέ Βαλμπουενά (Ολυμπιακός):

Μπήκε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο 52’ και αυτομάτως έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του στο ματς κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός που αποτελεί πλέον μια εξαιρετική πολυτέλεια από τον πάγκο, αυτομάτως άλλαξε την εικόνα των πρωταθλητών και στα συν του ότι κέρδισε και το πέναλτι που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ):

Η AEK επικράτησε 2-1 του Άρη, έχοντας μόλις τέσσερις (σύμφωνα με το σάιτ της Super League) τελικές προσπάθειες. Η μία ήταν το πέναλτι γκολ του Μάνταλου. Η άλλη ήταν το γκολ του Μήτογλου από σέντρα του Μάνταλου. Με άλλα λόγια, ο αρχηγός της Ένωσης είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της νίκης της ομάδας του, ενώ είχε και την ευκαιρία στο 1’ του αγώνα, με τον Κουέστα να του λέει «όχι» σε κεφαλιά.

Ματέο Γκαρσία (Άρης):

Από τον Άκη Μάντζιο δεν λογίζεται πάντα βασικός, αλλά ο Ματέο Γκαρσία με εμφανίσεις όπως αυτή που έκανε κόντρα στην ΑΕΚ, τότε θα παίρνει τη φανέλα σπίτι του. Ο Αργεντινός σκόραρε μάλιστα και ένα «σεντερφορίσιο» γκολ, απέναντι σε έναν τερματοφύλακα που ήταν σε καταπληκτικό βράδυ.

Κάρολ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ):

Σε μία χρονική στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει εκτελεστική λύση απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα Σμύρνης, ο Πολωνός επιθετικός φώναξε «παρών» και κατάφερε να δώσει το καθοριστικό προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς. Ήταν μόλις το δεύτερο γκολ του στη φετινή Super League, τέρμα το οποίο ήθελε πολύ και ο ίδιος σε ψυχολογικό επίπεδο.

Super League: Η ενδεκάδα της αγωνιστικής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x