sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 13ης αγωνιστικής

Η κορυφαία ενδεκάδα της 13ης αγωνιστικής της Super League 1 από το sport-fm.gr.

Ακόμα μία αγωνιστική της Super League 1 -η 13η και τελευταία πριν τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο- ολοκληρώθηκε και το sport-fm.gr καταγράφει τους έντεκα ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στις αναμετρήσεις της.

Σύστημά μας αυτή τη φορά το 4-4-2, με τρεις εκ των έντεκα παικτών που επιλέχθηκαν να αποτελούν «χρυσή» αλλαγή για την ομάδα τους. Μάλιστα, ένας άλλος εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στην ενδεκάδα για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Τερματοφύλακας: Αλέξανδρος Πασχαλάκης (Ολυμπιακός)



Εκ των ελάχιστων διακριθέντων του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Από τη στιγμή που πήρε τη φανέλα του βασικού, ο Έλληνας πορτιέρε πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Κάτι που έπραξε και κόντρα στην «Ένωση» με σημαντικές επεμβάσεις. Εξάλλου, λόγω αυτού -αλλά και της αναποτελεσματικότητάς τους- οι «κιτρινόμαυροι» δεν εξαργύρωσαν το εντυπωσιακό τους πρώτο ημίχρονο. Κομβικές οι αποκρούσεις στο 8' και στο 19' (σε Λιβάι και Ρότα, αντίστοιχα), σπουδαίο το διάβασμα του παιχνιδιού στο 28' μετά το λάθος του Εμβιλά, ενώ στο 67' είπε «όχι» και στην επέλαση του Λιβάι.

Δεξί μπακ: Μόουζες Οντουμπάτζο (Άρης)



Όπως υποστηρίζει και το… γνωστό κλισέ, μπήκε και άλλαξε το παιχνίδι. Ο Άγγλος οπισθοφύλακας αντικατέστησε τον Καμάτσο με την έναρξη του δεύτερου μέρους της εκτός έδρας αναμέτρησης του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα και συνέδραμε τα μέγιστα για τη νίκη των Θεσσαλονικιών. Εκείνος κερδίζει το πέναλτι στο 58' -από το οποίο προήλθε το… επιθετικό ξεμπλοκάρισμα της ομάδας του- ενώ στο 81' παίρνει το «ριμπάουντ» και με… σεντερφορίσια κεφαλιά διαμορφώνει το 3-0.

Κεντρικός αμυντικός: Πραξιτέλης Βούρος (ΟΦΗ)



Η αλήθεια είναι ότι η άμυνα του ΟΦΗ δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον Λεβαδειακό. Ωστόσο, ο Έλληνας άσος δήλωσε βροντερό «παρών» τη στιγμή που πραγματικά τον χρειάστηκε η ομάδα του (το τέρμα των Βοιωτών προήλθε από αυτογκόλ του Ντουρμισάι): Συγκεκριμένα, στο 48ο λεπτό με τρομερό τάκλιν λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος των Κρητικών. Έτσι, οι γηπεδούχοι έμειναν στο ματς και -ωθούμενοι και από τις αλλαγές του Βάλντας Νταμπράουσκας- έφτασαν στην ανατροπή.



Κεντρικός αμυντικός: Φάνης Μαυρομμάτης (Ατρόμητος)



Πολύ καλή εμφάνιση από τον στόπερ του Ατρομήτου στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Μια δύσκολη αναμέτρηση για τους Περιστεριώτες, αφενός λόγω αντιπάλου και έδρας, αφετέρου εξαιτίας της αριθμητικής ανισορροπίας που διαμορφώθηκε από το 35' και την αποβολή του Έρλινγκμαρκ. Παρόλα αυτά, έπρεπε να φτάσει το 80' για να παραβιαστεί η εστία τους και -όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις (αριθμητικού μειονεκτήματος)- η άμυνα (και η συνολική λειτουργία προφανώς) έπαιξε τον δικό της ρόλο. Καλύτερος αυτής για τον Ατρόμητο ο Μαυρομμάτης: Δεν έχασε μονομαχία, εξαιρετικός με την μπάλα ψηλά αλλά και στην αντιμετώπιση του Σπόραρ, ενώ δεν φέρει ευθύνη στο 1-0 των «πρασίνων».



Αριστερό μπακ: Μιλάντ Μοχαμάντι (ΑΕΚ)



Πραγματικό... μηχανάκι από τα αριστερά για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Κατά βάση στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο για τον «δικέφαλο». Πολλές προωθήσεις και -κυρίως- συμμετοχή στις εξαιρετικές συνδυαστικές προσπάθειες του «δικεφάλου», με τις οποίες άνοιγαν την αντίπαλη άμυνα. Την ίδια στιγμή ήταν συνεπέστατος στα αμυντικά του καθήκοντα, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα απέναντι στον άκρως επικίνδυνο, σε άλλα παιχνίδια, Μπιέλ.

Δεξί χαφ: Σίτο (Αστέρας Τρίπολης)



Εξαιρετικός χειριστής της μπάλας και το απέδειξε και κόντρα στον Ιωνικό. Αρκετοί παίκτες των Αρκάδων ξεχώρισαν στη νίκη τους (1-0) επί των «κυανόλευκων», ωστόσο ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν ένα… κλικ πάνω από όλους. Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο και το γκολ που έχει σημειώσει και το οποίο χάρισε στην ομάδα του τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, ήταν συνολικά πολύ δραστήριος, μέσα στις περισσότερες φάσεις, κινούταν σε πολλούς χώρους και διαδραμάτισε καθοριστικό παράγοντα για το εξαιρετικό συνδυαστικό παιχνίδι του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο.

Κεντρικό χαφ: Φιλίπε Σοάρες (ΠΑΟΚ)



Δεύτερο διαδοχικό πολύ καλό παιχνίδι από τον νεαρό Πορτογάλο -μετά από εκείνο με τον Ιωνικό στη Νίκαια- που στο εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ με τον Βόλο έπαιξε δίδυμο στα κεντρικά χαφ μαζί με τον Ελ Καντουρί. Κανείς εκ των δύο δεν είναι το καθαρόαιμο εξάρι, όντας αμφότεροι καλύτεροι στο δημιουργικό κομμάτι. Και ο Σοάρες το τελευταίο το απέδειξε και με το παραπάνω! Συνέβαλε στην επιθετική λειτουργία του «δικεφάλου του Βορρά» με σωστές μεταβιβάσεις, κάθετες διεμβολίσεις και ταυτόχρονα πολλά τρεξίματα.

Κεντρικό χαφ: Χουάν Νέιρα (ΟΦΗ)



Ο… ορισμός της «χρυσής» αλλαγής: Γκολ με κεφαλιά «ψαράκι» λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, από δική του τρομερή κάθετη ξεκινά και το 2-1 του ΟΦΗ. Τι άλλο να κάνει για την ανατροπή των Κρητικών; Ο πολύπειρος Αργεντινός επέστρεψε στην αποστολή με την ΑΕΚ, ύστερα από απουσία τριών μηνών και απέναντι στην ομάδα της Βοιωτίας βροντοφώναξε ότι είναι και πάλι εδώ!



Αριστερό χαφ: Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ)



Η ΑΕΚ έχει κάνει εκπληκτικό παιχνίδι στο πρώτο μέρος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αμυντικά αλλά κυρίως επιθετικά. Ειδικά για το δεύτερο κομμάτι ο Σέρβος άσος έπαιξε και πάλι μεγάλο ρόλο, όντας ο κορυφαίος για την ομάδα του. Μαγικός -δίχως υπερβολή- στις επαφές του με την μπάλα, συμμετείχε σχεδόν σ' όλα τα «ένα-δύο» και τα «τριγωνάκια» της «Ένωσης», με τα οποία άνοιγε την αντίπαλη άμυνα. Πολλοί και πετυχημένοι οι συνδυασμοί του με τον έτερο «κιτρινόμαυρο» της ενδεκάδας, Μιλάντ Μοχαμάντι. Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για την ποιότητά του και τη μεγάλη προσφορά του στα όσα παρουσιάζει φέτος ο «δικέφαλος». Ενδεικτικό αυτού ότι μπαίνει για ακόμα μια φορά στην ενδεκάδα μας και μάλιστα για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Σέντερ φορ: Φώτη Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός)



Το ξανάκανε! Ο Έλληνας φορ -πέρασε ως αλλαγή στο 62' του παιχνιδιού με τον Ατρόμητο- και χτύπησε ξανά στο φινάλε, βγάζοντας εκ νέου τα κάστανα από τη φωτιά για τον Παναθηναϊκό. Κερδισμένο πέναλτι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, νικητήριο τέρμα με τον Παναιτωλικό και τώρα γκολ που ανοίγει το σκορ και με τον Ατρόμητο. Για… κερασάκι στις καθυστερήσεις, κερδίζει και το φάουλ από το οποίο διαμορφώνεται το τελικό 2-0 με την εκπληκτική απευθείας εκτέλεση του Μάγκνουσον. Ο Παναθηναϊκός κάνει και πάλι πρωταθληματική -και μάλιστα άκρως εντυπωσιακή- πορεία, με τον Ιωαννίδη να ξυπνά μνήμες… Ολισαντέμπε.



Σέντερ φορ: Νίκος Καρέλης (Παναιτωλικός)



Ακόμα δύο γκολ στο σακούλι και πρώτος -με εννιά τέρματα- στη λίστα των σκόρερ στο φινάλε του πρώτου γύρου. Εντυπωσιακά νούμερα αν μη τι άλλο, αλλά κυρίως αριθμοί που μεταφράζονται σε ουσία και βαθμούς για τον Παναιτωλικό. Όπως έγινε και στην έδρα της Λαμίας. Στο πρώτο γκολ έχει κάνει εξαιρετική κίνηση στον χώρο -επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του μακριά από την μπάλα- και στο δεύτερο κερδίζει πέναλτι, το οποίο εκτελεί ο ίδιος ψύχραιμα.



Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 13ης αγωνιστικής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x