sport-fm.gr ΘΕΜΑ

PlayStation, έργο τέχνης και… σχιζοφρένεια: Τι κρατάμε από τη 13η αγωνιστική!

Αυτό ήταν. Τουλάχιστον για την ώρα. Ο πρώτος γύρος της Super League έριξε αυλαία με την ολοκλήρωση της 13ης «στροφής» και το sport-fm.gr κάνει ταμείο: Τι κρατάμε από τα επτά ματς της αγωνιστικής;

Τα λέμε… λίγο πριν τα Χριστούγεννα πάλι!

Ο πρώτος γύρος της Super League έριξε αυλαία με την ολοκλήρωση της 13ης «στροφής» και το sport-fm.gr κάνει ταμείο: Τι κρατάμε από τα επτά ματς της αγωνιστικής;

Ξεμπούκωμα, ο ορισμός!


Μέχρι το σαββατόβραδο της 5ης Νοεμβρίου, όταν και έμενε στο 0-0 με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι, ο Άρης είχε πετύχει, συνολικά, στη Super League 11 γκολ. Με εκείνη την ισοπαλία, δε, συμπλήρωνε μια τριάδα αγώνων χωρίς νίκη και γενικώς η εικόνα της ομάδας παρέμενε τουλάχιστον προβληματική, ενόψει του φινάλε του πρώτου γύρου. Από τότε, ωστόσο, σαν να τον χτύπησε… κεραυνός, ο Άρης έχει δώσει έναν τέλειο ορισμό της λέξης «ξεμπούκωμα», που συχνά πυκνά χρησιμοποιούμε -και- στο ποδόσφαιρο. Πεντάρα απέναντι στη Λαμία την περασμένη Τρίτη, τεσσάρα στα Γιάννενα την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΣ και, σαφέστατα, με τρομερό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο. Το «κακό» για τους «κίτρινους» είναι ότι πάνω που είχαν αρχίσει να βρίσκουν τα πατήματά τους, ήρθε η διακοπή. Αλλά αυτό, βέβαια, ισχύει για όλους. Θα έχει πραγματικά τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε… τι ομάδες θα δούμε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορεί και να μην έχουμε δραματικές αλλαγές, αλλά… ποιος ξέρει!


Σχιζοφρένεια


Έχουν στερέψει τα λόγια και οι επιθετικοί προσδιορισμοί για τον φετινό Παναθηναϊκό. Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, τελευταίο του πρώτου, απίθανου για το «τριφύλλι», γύρου, θα πάμε με το γνωστό σύνθημα των οπαδών του… Σε δεύτερο σερί παιχνίδι -τρίτο αν βάλουμε και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό- η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ζορίστηκε, παρότι, δε, έπαιζε για αρκετή ώρα με παίκτη παραπάνω, αλλά βρήκε και πάλι τη λύση, βγάζοντας για άλλη μια φορά χαρακτήρα ομάδας, που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα! Με τον Ιωαννίδη να γίνεται εκ νέου… Ολισαντέμπε, λύνοντας τον Γόρδιο δεσμό και τον Μάγκνουσον να πετυχαίνει ασύλληπτη γκολάρα από εκτέλεση φάουλ, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» και τους Περιστεριώτες (2-0) και κάνοντας το απίστευτο 12/13 στον πρώτο γύρο, πηγαίνει με… αέρα στη διακοπή, «αναγκάζοντας» τους οπαδούς του να τραγουδούν αδιάκοπα… «Σχιζοφρένεια, τρα λα λα λα λα…»!


Ναι ρε Καρέλη, όχι ρε Μποάκι…


Από την αρχή της σεζόν γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς στην καριέρα του, έχει επιστρέψει για τα καλά, θυμίζοντας τον… killer, που ήταν στα νιάτα του! Και είναι ακόμη πιο ευχάριστο το γεγονός ότι και φέτος, μετά τον Βόλο πέρυσι με τον Τομ φαν Βέερτ, μία επαρχιακή ομάδα έχει αυτήν τη στιγμή στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο λόγος, φυσικά, για τον Παναιτωλικό, που πήρε τεράστιο «διπλό» στη Λαμία (1-3), με τον Καρέλη να «χτυπάει» δύο φορές, «σκαρφαλώνοντας» στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με εννέα «τεμάχια»! Στα δυσάρεστα τώρα, δυστυχώς κρατάμε από το παιχνίδι και τον σοβαρό τραυματισμό του Μποάκι. Και αυτό γιατί μερικές ώρες μετά το ματς στη Λαμία, η Γκάνα ανακοίνωσε την αποστολή της για το Παγκόσμιο Κύπελλο και o 29χρονος, που δεδομένα θα ήταν «μέσα», έμεινε, φυσικά, εκτός… Πόσο κρίμα για το παιδί!


Το… PlayStation


Μόνο για το… στείρο 0-0 δεν ήταν η εικόνα του ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κάτι που οφείλεται εν πολλοίς στην «Ένωση», κυρίως με τα όσα παρουσίασε στο πρώτο ημίχρονο. Τρομερή η εμφάνιση των φιλοξενούμενων στο μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του διαστήματος, με συνδυασμούς, τριγωνάκια, πρέσινγκ, κλεψίματα και διαρκείς επιθέσεις. Από τις καλύτερές τους εδώ και χρόνια στο φαληρικό γήπεδο. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα φάνταζε τηλεκατευθυνόμενη, σχεδόν σαν σε… PlayStation. Εξού και της αφήνει πικρία το τελικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο μέρος ισορρόπησαν οι Πειραιώτες, οι οποίοι έμειναν μακριά από τη νίκη για ακόμα έναν μεγάλο αγώνα στο γήπεδό τους. Με την επιστροφή από τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το τεχνικό τους τιμ πρέπει να φέρει την εικόνα των εκτός έδρας παιχνιδιών και στα εντός. Από εκεί και πέρα, όταν έχεις τόσους λίγους παίκτες σε καλή μέρα, όπως συνέβη με τους «ερυθρόλευκους», δύσκολα μπορείς να φτάσεις στο «τρίποντο».


Έργο τέχνης


Η αλήθεια είναι -και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό- ότι στον πρώτο γύρο της Super League έχουμε δει μερικά πραγματικά πανέμορφα γκολ. Το καλύτερο, ωστόσο, ενδεχομένως και ολόκήρης της σεζόν, το… κρατούσε ο Ζίβκοβιτς για το φινάλε πριν τη διακοπή! Ο ΠΑΟΚ, με συνοπτικές διαδικασίες, «καθάρισε» τον Βόλο με σκορ 3-0 στην Τούμπα και έκλεισε στην 3η θέση, ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό, αυτό το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Εκείνο, ωστόσο, που θα κρατήσουμε από το ματς είναι το αδιανόητο τέρμα του Σέρβου! Πρώτο, μάλιστα, μετά από 224 ημέρες ή αν προτιμάτε μετά από 7 μήνες, 1 εβδομάδα, 3 ημέρες! Στο 30', ο Ζίβκοβιτς, που έχει κληθεί, να θυμίσουμε, στην αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας του για το Μουντιάλ, έπιασε ένα απίθανο σουτ έξω από την περιοχή και πέτυχε ένα πραγματικό έργο τέχνης! Δεν μπορούμε να το περιγράψουμε, πρέπει να το δείτε εδώ.

Super League: Τι κρατάμε από τη 13η αγωνιστική

Ηρεμία…


Με τον Σίτο να είναι όλα τα λεφτά για την ομάδα του, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, οι Αρκάδες επέστρεψαν στις νίκες κόντρα στον Ιωνικό (1-0) και πάνε με ηρεμία -μετά από έναν επεισοδιακό πρώτο γύρο- στη διακοπή του πρωταθλήματος. Πρέπει να αλλάξει πολλά, πάντως, ο Αστέρας στην εικόνα του ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος ή, έστω, να μην είναι αυτή η εικόνα… αλλοπρόσαλλη,, μία έτσι και μία αλλιώς! Όσο για τους Νικαιώτες, γνώρισαν την 8η ήττα τους στη σεζόν, μετρώντας μόλις 7 βαθμούς και όταν κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι, θα πρέπει και εκείνοι να έχουν βρει λύσεις, προκειμένου να βάζουν πιο συχνά βαθμούς στο σακούλι. Ειδάλλως, δεδομένα θα μπλέξουν στο τέλος.

Super League: Τι κρατάμε από τη 13η αγωνιστική

Παρών!



Ο ΟΦΗ είναι εδώ! Το… φώναξε, έστω και στο τελευταίο, δικό του παιχνίδι για τον πρώτο γύρo, αλλά και συνολικά του πρωταθλήματος! Τεράστια νίκη (2-1) στον «τελικό» (έναν από τους πολλούς) με τον Λεβαδειακό και μάλιστα, με ανατροπή, πετυχαίνοντας, δε, το πρώτο του εντός έδρας «τρίποντο» και δεύτερο συνολικά! Η ομάδα της Κρήτης «σκαρφάλωσε», έτσι, στη 10η θέση της Super League, προσπέρασε τέσσερις ομάδες και ξέφυγε με αυτόν τον τρόπο από την «επικίνδυνη ζώνη». Νέιρα (74') και Ντουρμισάι (82') τα γκολ των Κρητικών. Για να δούμε μετά τη διακοπή…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x