Με τις αναμετρήσεις Λεβαδειακός-ΑΕΚ και ΟΦΗ-Λαμία ολοκληρώθηκε η 9η στροφή της Super League 1 κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Ήρθε η ώρα για την ενδεκάδα της αγωνιστικής!

Το sport-fm.gr κράτησε τους έντεκα ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στα επτά ματς των τριημέρου και σας τους παρουσιάζει, σε σχηματισμό 4-4-2.

Τερματοφύλακας: Μανδάς (ΟΦΗ)
Ο βασικός λόγος που ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει τον βαθμό απέναντι στη Λαμία (0-0). Με εξαιρετικές τοποθετήσεις, εντυπωσιακά ρεφλέξ και επεμβάσεις, στέρησε στην ομάδα του Τζανλούκα Φέστα το δικαίωμα να φύγει με τη νίκη μέσα από την Κρήτη και έδωσε έναν πόντο ψυχολογία στον ΟΦΗ. Εξαιρετικός ο νεαρός κίπερ για ακόμη ένα παιχνίδι.




Δεξί μπακ: Άβιλα (Ολυμπιακός)
Η καλύτερη εμφάνισή του στο φετινό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, δίνοντας πολλές και σημαντικές βοήθειες στο επιθετικό κομμάτι. Με πολλές κατεβασιές, συνδυάστηκε καλά με τον Μπιέλ κυρίως που ήταν στην πλευρά του και γενικότερα ήταν εκ των κορυφαίων για την ομάδα του Μίτσελ. Αμυντικά, έσβησε τον ταχύτατο Μόρσεϊ και όποιον ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού θέλησε να κινηθεί από την πλευρά του.




Στόπερ: Σένκεφελντ (Παναθηναϊκός)
Πραγματικός ογκόλιθος, ένας στόπερ με μεγάλη ποιότητα αλλά και την απαραίτητ δύναμη που χρειάζεται. Έκανε πολύ καλό ματς συνολικά απέναντι στον Άρη, ο οποίος βέβαια είχε και αυτός τις φάσεις του για γκολ αλλά ο... Σένκεφελντ δεν παίζει μόνος του. Από τους σταθερά πολύ καλούς παίκτες του Παναθηναϊκού και εκ των κομβικότερων ως τώρα για το 9/9 που τον οδηγεί στην κορυφή. Κόντρα στους Θεσσαλονικείς είχε μερικές καταλυτικές επεμβάσεις στο πρώτο εικοσάλεπτο στους Ιτούρμπε και Ματέο.




Στόπερ: Εραμούσπε (ΠΑΣ)
Κλέβει τη δόξα από τον Τζήμα, ο οποίος μπήκε στο ημίχρονο και βοήθησε στη θεαματική αλλαγή της εικόνας του ΠΑΣ Γιάννινα που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει τον βαθμό στην έδρα του Ιωνικού (2-2) παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα. Μιλάμε για στόπερ με μεγάλη ποιότητα, ο οποίος ορισμένες φορές μοιάζει ανίκητος στον αέρα, ενώ στις εκτελέσεις πέναλτι είναι σίγουρα... ανίκητος, έχοντας 2/2 στο γήπεδο της Νεάπολης! Αρχηγική η παρουσία του ξανά!




Αριστερό μπακ: Τασουλής (Αστέρας Τρίπολης)
Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 9ης αγωνιστικής

Στην πρώτη του φετινή συμμετοχή, είχε δύσκολο έργο στην Τούμπα αφού ήταν αυτός που έπεφτε πάνω στον καλύτερο και πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Για τον Νάρεϊ λέμε αλλά πραγματικά ο Τασουλής έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση ανασταλτικά, κρατώντας τον εξτρέμ του ΠΑΟΚ στο... μηδέν, αλλά και γενικότερα ήταν αρκετά ακίνδυνος. Δεν αντιμετώπισε ούτε από τον Σάστρε θέματα, ούτε όταν γενικότερα φόρτωσαν την πλευρά του, ενώ ήταν ο ποδοσφαιριστής με τα λιγότερα λάθη από την ομάδα του στο... παραλίγο διπλό στη Θεσσαλονίκη!


Αμυντικό χαφ: Μπαριέντος (Βόλος)
Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 9ης αγωνιστικής

Ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ του πρωταθλήματος! Τσαμπουκαλής, δυνατός, με απίστευτες δυνάμεις αλλά και με ποιότητα. Απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο Μπαριέντος έκανε φανταστική εμφάνιση και παρέα με τον Τσοκάνη επικράτησαν κατά κράτος στη μάχη του κέντρου. Έκοβε και έραβε για τον Βόλο, με αστείρευτα τρεξίματα, με βοήθεια ανασταλτικά και δημιουργικά, απλά εξαιρετικός!


Οκτάρι: Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ)
Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 9ης αγωνιστικής

Από τους λίγους δραστήριους στο μέτριο πρώτο ημίχρονο της ΑΕΚ στη Λιβαδειά, αλλά και αυτός που ανέβασε κατά κόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος για να οδηγήσει την Ένωση στο τρίποντο. Τρομερός, με μεγάλη ποιότητα, φτιάχνει τους συμπαίκτες του αλλά δημιουργεί και απειλεί και ο ίδιος. Μέσα στο πρώτο γκολ, ενώ κερδίζει και το πέναλτι με το οποίο η ομάδα του κλειδώνει τη νίκη στην έδρα του Λεβαδειακού.


Εξτρέμ: Μπιέλ (Ολυμπιακός)
Ξεχειλίζει από ποιότητα, ξέρει καντάρια μπάλας και με... λίγες επαφές μπορεί να αλλάξει το ρου ενός αγώνα. Αυτό έκανε και στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, ανοίγοντας το σκορ και τον δρόμο για τη νίκη στον Ολυμπιακό με απιθανο πλασέ από δύσκολη γωνία. Έκανε καλή εμφάνιση ο Ισπανός εξτρέμ, με τον Μίτσελ να τον επαναφέρει στην ενδεκάδα και ο Μπιέλ να τον αντάμειψε για την επιλογή του!




Εξτρέμ: Μπαρτόλο (Αστέρας Τρίπολης)
Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 9ης αγωνιστικής

Το καλύτερό του ματς με τη φανέλα των Αρκάδων, παρότι έμεινε ξανά... άσφαιρος σπαταλώντας φάσεις. Αγωνίστηκε σε ρόλο... ψευτοεννιαριού και αποτέλεσε διαρκή πονοκέφαλο για την άμυνα του ΠΑΟΚ, αφού ουκ ολίγες φορές την ταλαιπώρησε με τις κινήσεις του στην πλάτη της αλλά και με τις ατομικές του ενέργειες. Κρατούσε μπάλα, έφτιαχνε, απειλούσε, του έλειψε μόνο το γκολ για να αγγίξει το τέλειο η εμφάνισή του. Ίσως αντικαταστάθηκε σχετικά νωρίς παρότι είχε τρέξει αρκετά, αφού θα μπορούσε στην κόντρα να απειλήσει και άλλες φορές.


Επιθετικός: Σπόραρ (Παναθηναϊκός)
Ο... killer! Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε αρκετά χρήματα το καλοκαίρι για να αγοράσει τον Αντράζ Σπόραρ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με τον Σλοβένο φορ να αποδεικνύεται σε λίρα εκατό. Έχει εξαιρετική επαφή με τα δίχτυα και με την εστία συνολικά αφού βρίσκει τέρμα, κάτι που έδειξε και κόντρα στον Άρη κάνοντας σωστή κίνηση και με καρφωτή κεφαλιά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το... 9/9. Καλείται να το πάρει πάνω του και στη συνέχεια ο Σπόραρ, ελέω της απουσίας του Αϊτόρ.




Επιθετικός: Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ)
Ο Αραούχο περνά παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία είναι εκεί για να... ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες και να κρατάει την ΑΕΚ σε τροχιά κορυφής. Βρίσκει δίχτυα με σεντερφορίσια κίνηση και καρφωτή εξ επαφής κεφαλιά για το προβάδισμα στην έδρα του Λεβαδειακού, ενώ με ψύχραιμη και δυνατή εκτέλεση γράφει το 2-0 και... τελειώνει ουσιαστικά το παιχνίδι. Πλέον, ο επιθετικός από το Τρινιντάντ έχει αρχίσει να βελτιώνει και τα τελειώματά του, κάτι που θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο την αξία και την προσφορά του.

0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x