sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Τα 10 πιο… έξυπνα «μπαμ»

Από Λάιντνερ, Τσέριν και Γκαρθία, ως τους... Μπαρτόλο, Μεσκίδα και Σλίβκα, οι ομάδες της Super League έκαναν ορισμένες έξυπνες κινήσεις που μπορούν να αποδειχτούν κομβικές στην πορεία τους.

Οι μεταγραφές δεν είναι πάντα... βόμβες, ούτε τα χρήματα που ξοδεύονται τις κάνουν σημαντικές. Υπάρχουν ορισμένες κινήσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν κάλλιστα ως... έξυπνα «μπαμ», δείχνοντας μέσα στο γήπεδο πως δεν χρειάζεται να δοθεί τρελά λεφτά για να αποκτήσεις έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή!

Στην Super League, η οποία είναι ένα πρωτάθλημα που σε σχέση με διάφορα άλλα της Ευρώπης ξοδεύονται λιγότερα χρήματα, ψάχνουμε και ορισμένες φορές βρίσκουμε περιπτώσεις που εξελίσσονται σε έξυπνες κινήσεις. Ας δούμε παρακάτω τις 10 φετινές, οι οποίες μπορούν από... λαβράκια να αποδειχτούν «μπαμ».

Ντόρον Λάιντνερ - Ολυμπιακός


Η δεύτερη ακριβότερη αγορά του Ολυμπιακού φέτος, δίνοντας ένα ποσό γύρω στα 2 εκατ. ευρώ στην Χάποελ Τελ Αβίβ για τον 20χρονο αριστερό μπακ-χαφ. Με ρίζες από Ισραήλ και Ρουμανία, θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος και προορίζεται για να πάρει φανέλα βασικού, αφήνοντας στον πάγκο τον Όλεγκ Ρέαμπτσουκ. Το νεαρό της ηλικίας του, μπορεί να τον χαρακτηρίσει και ως μίνι στοίχημα που μένει να φανεί αν θα αποδειχτεί σε έξυπνη κίνηση!

Super League: Τα 10 πιο… έξυπνα «μπαμ»


Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν - Παναθηναϊκός


Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε ορισμένα μεταγραφικά... μπαμ όπως αυτά των Σπόραρ και Βέρμπιτς. Ένας ποδοσφαιριστής που κατά την ανακοίνωσή του μπορεί κανείς να πει πως πέρασε σχετικά απαρατήρητος ήταν ο Τσέριν. Το ίδιο δεν συμβαίνει, όμως, και όταν βρίσκεται στο χορτάρι. Με μεγάλη ποιότητα, βλέπει γήπεδο και έχει την κάθετη και γενικότερα την οξυδέρκεια που χρειάζεται ένας χαφ για να... τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα. Παίζει με το κεφάλι ψηλά, έχει γρήγορη σκέψη και οργανωτικό ρόλο, ενώ του αρέσει να πατάει περιοχή. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ένα... μηχανάκι, ένα εργαλείο στα χέρια του που μπορεί να του κάνει πιο εύκολη τη ζωή!

Super League: Τα 10 πιο… έξυπνα «μπαμ»


Τιάγκο Ντάντας - ΠΑΟΚ


Μπορεί να ήρθε στη Θεσσαλονίκη ως δανεικός από την Μπενφίκα, αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί και να έχει πετύχει φλέβα χρυσού. Στα 21 του χρόνια, ο Πορτογάλος αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του άξονα με την... αγαπημένη του να είναι αυτή του εσωτερικού μέσου. Ιδιαίτερα ταλαντούχος, με εξαιρετικές επαφές με την μπάλα και ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί σε βάθος χρόνου να λύσει το πρόβλημα στον άξονα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Υπάρχει οψιόν αγοράς του, στο χέρι του είναι να αποδείξει την αξία του. Έχοντας προλάβει, πάντως, να κάνει το πέρασμά του και από την Μπάγερν Μονάχου, όπως και από την πρώτη ομάδα της Μπενφίκα μάλλον κάτι δείχνει...

Super League: Τα 10 πιο… έξυπνα «μπαμ»


Μανού Γκαρθία - Άρης


Πήρε Ζερβινιό, πήρε Γκρέι αλλά η μεταγραφή που μπορεί να τον ανεβάσει επίπεδο είναι ο Μανού Γκαρθία! Μια μεταγραφή με λιγότερο... κρότο, αλλά με μεγαλύτερη πιθανότητα εξέλιξης, όπως και μεταπωλητική αξία. Στα 24 του, ο Ισπανός αρτίστας έχει την ποιότητα και όλα αυτά τα στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα του Χερμάν Μπούργος. Δεξιοπόδαρος, με χαμηλό κέντρο βάρους και εξαιρετική κάθετη μπαλιά, ο Μανού Γκαρθία αποκτήθηκε με αρκετά χρήματα αλλά τα αξίζει και θα το δείξει μέσα στο γήπεδο.

Super League: Τα 10 πιο… έξυπνα «μπαμ»


Χουλιάν Μπαρτόλο - Αστέρας Τρίπολης


Ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Ηρακλή Μεταξά. Ο Αστέρας Τρίπολης κινήθηκε ταχύτατα και έκλεισε στο φινάλε της σεζόν τον Χουλιάν Μπαρτόλο, ο οποίος προέρχεται από μια εξαιρετική διετία με τη φανέλα του Βόλου. Με χαμηλό κέντρο βάρους, ταχύτητα και ποιότητα, μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα των Αρκάδων. Παίζει εσωτερικός μέσος, δεκάρι αλλά και εξτρέμ, έχει τακτική παιδεία, ενώ του αρέσει να πατάει αρκετά περιοχή. Εφόσον ταιριάξει στο σύνολο του Μεταξά, μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή.

Super League: Τα 10 πιο… έξυπνα «μπαμ»


Ζινεντίν Μασάς - Ιωνικός


Η μεταγραφή του Ζινεντίν Μασάς μπορεί και να αποδειχτεί... λαβράκι για την ομάδα της Νίκαιας. Ένας ποδοσφαιριστής με πλούσιο βιογραφικό, με μεταγραφές σε ομάδες όπως η Μαρσέιγ και η Νάπολι, αλλά χωρίς να καταφέρει να βγάλει το ταλέντο του στο χορτάρι. Μπορεί να αποδειχτεί ένας κομβικός παίκτης ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ στα 26 του είναι σε μια ηλικία που μπορεί κανείς να πει πως έχει και μεταπωλητική αξία. Διπλό το κέρδος για τον Ιωνικό, εφόσον δει τον Γάλλο χαφ να βγάζει στο γήπεδο τον πραγματικό του εαυτό.

Super League: Τα 10 πιο… έξυπνα «μπαμ»


Ασανέ Ντιουσέ - ΟΦΗ


Ένας ακόμη χαφ που ήρθε στην Ελλάδα και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει καλό βιογραφικό. Προϊόν των ακαδημιών της Έμπολι, έχει αγωνιστεί και σε Σεντ Ετιέν, Κιέβο, Ανκαραγκιουτσού ενώ είναι και 3 φορές διεθνής με τη Σενεγάλη. Ο Ντιουσέ στα 24 του έρχεται να πάρει φανέλα βασικού στον άξονα του ΟΦΗ, κάνοντας τη διαφορά και ανεβάζοντας επίπεδο τους Κρητικούς. Ποδοσφαιριστής που τρέχει... ασταμάτητα, βοηθάει στην κυκλοφορία της μπάλας και μπορεί να αναδειχτεί στα χέρια του Νίκου Νιόπλια, κοιτάζοντας και ο ίδιος παραπάνω με μια ενδεχόμενη μεταγραφή.

Super League: Τα 10 πιο… έξυπνα «μπαμ»


Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς - Βόλος


Ο Νικολάς Μεσκίδα είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά ο Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς είναι αυτός που ενδέχεται να αποδειχτεί... λαβράκι. Ήρθε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο για λογαριασμό της Καβάλας και από τον δεύτερο γύρο και έπειτα πρόλαβε να βάλει 8 γκολ, προσπαθώντας να σώσει μόνος του την ομάδα από τον υποβιβασμό. Σέντερ φορ που έχει το γκολ μέσα από την περιοχή, είναι μόλις 25 και εφόσον βρει χώρο στο πλάι του Φαν Βέερτ (ή έστω πίσω από αυτόν), είναι ικανός να αρπάξει την ευκαιρία και να συστηθεί και στην πρώτη κατηγορία.

Super League: Τα 10 πιο… έξυπνα «μπαμ»


Βικίντας Σλίβκα - Λαμία


Γνώριμος στα ελληνικά λημέρια από τη διετία του με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης, μπορεί να αποτελέσει τον ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά για τη Λαμία στο νέο πρωτάθλημα. Πολυεργαλείο, με ποιότητα και πολλά τρεξίματα, δημιουργία αλλά καλός και ανασταλτικά, ο Σλίβκα μπορεί να ανεβάσει επίπεδο μεσοεπιθετικά την ομάδα του Τζανλούκα Φέστα. Ο Ιταλός τον ξέρει καλά και μπορεί να τον... φτιάξει, στηρίζοντας γύρω του την ομάδα, όπως και να του βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.

Super League: Τα 10 πιο… έξυπνα «μπαμ»


Ρέγκις Τοσάρι Τζακομίν - Λεβαδειακός


Ένας εκ των δύο ακριβότερων ποδοσφαιριστών, βάσει του transfermarkt, του ρόστερ του Λεβαδειακού. Ο Ρέγκις έρχεται να ομορφύνει το παιχνίδι των Βοιωτών, δίνοντας μια ένεση ποιότητα στο ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Γιάννης Ταουσιάνης. Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αλλά όχι και για πρώτη εκτός Βραζιλίας αφού ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έπαιζε την περασμένη σεζόν στην Χάτα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Προϊόν των ακαδημιών της Τσαπεκοένσε, ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετικό αριστερό πόδι και ποιότητα που ξεχυλίζει.

Super League: Τα 10 πιο… έξυπνα «μπαμ»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x