sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο απόλυτος, η μπαλωθιά της χρονιάς και το… άχαστο: Τι κρατάμε από τα ματς της 4ης αγωνιστικής!

Η 4η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε και το sport-fm.gr κάνει… ταμείο! Τι κρατάμε από ντέρμπι, Ολυμπιακός-Βόλος, ΠΑΟΚ-Λαμία, αλλά και τα υπόλοιπα ματς του τριημέρου;

Πάει και η 4η αγωνιστική της Super League!

Άλλη μία έμεινε και πάμε, φυσικά, μετά στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Η τέταρτη» στροφή, λοιπόν, του ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, με το μεγάλο ντέρμπι, φυσικά, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, να κλέβει την παράσταση, είχαμε, ωστόσο, πολλά και διάφορα, που θα θυμόμαστε, και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Τι κρατάμε, λοιπόν, τόσο από τη «μάχη» της Αθήνας όσο και από τα υπόλοιπα έξι ματς της αγωνιστικής;

Η… μπαλωθιά της χρονιάς!


Φυσικά, το ματς του ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό «έγραψε» μεγάλη νίκη (1-2) για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι, λογικά, τέτοιο ξεκίνημα στη Super League ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν είχαν φανταστεί! Ακριβώς το αντίθετο, δε, ισχύει για τους Κρητικούς, που… φωνάζουν ότι έχουν σοβαρά προβλήματα! Το παιχνίδι, πάντως, συμπαθάτε μας, αλλά θα το θυμόμαστε για κάτι άλλο: Για την… μπαλωθιά της χρονιάς, την γκολάρα, δηλαδή, του Μπαλογιάννη για την ισοφάριση των γηπεδούχων λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Δεν συνδυάστηκε, βέβαια, με κάτι θετικό για την ομάδα του 23χρονου, αλλά, σε κάθε περίπτωση, ποιος να το έλεγε πως το πρώτο τέρμα στην καριέρα(!) του Μπαλογιάννη θα έθετε… υποψηφιότητα για γκολ της χρονιάς!


Για τον Πέδρο


Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρουσιάζει, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της χρονιάς, και παρότι άλλαξε προπονητή, αλλά σε μεγάλο βαθμό και το ρόστερ του, το ίδιο, σοβαρό πρόσωπο με πέρυσι. Μια ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Συμπαγής, δεμένη, που, φέτος δε, δείχνει και περισσότερο ποιοτική. Και αυτό δεν φαίνεται μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι με τον σκληροτράχηλο Λεβαδειακό, όπου οι καλύτεροι Ηπειρώτες, αν και σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες, πήραν, τελικά, το πρώτο τους «τρίποντο» (2-1), μόλις στο 2' αποδείχθηκε του λόγου το αληθές ότι ο ΠΑΣ, δηλαδή, είναι ομάδα! Ο Κέβιν Ροσέρο, λοιπόν, άνοιξε το σκορ με το «καλησπέρα» στο ματς και δεν σκέφτηκε τίποτα άλλο: Αμέσως έτρεξε, πήρε μια φανέλα με το όνομα του μεγάλου άτυχου, Πέδρο Κόντε, που υπέστη και φέτος ρήξη χιαστού, και τη σήκωσε ψηλά, αφιερώνοντάς του το γκολ. Πρώτος μάγκας ο Κολομβιανός.

.....

MVP… Κόλμαν!


Εντάξει, ο… αναγεννημένος Κλωναρίδης, που επέστρεψε μετά από απουσία μιας αγωνιστικής, μπαίνοντας στο δεύτερο 45λεπτο, πραγματοποίησε, ξανά, μεγάλο ματς, αφού πρόλαβε να κάνει άνω-κάτω τον Ιωνικό μέσα σε 45' και να βγάλει δύο ασίστ, φτάνοντας τις πέντε στο πρωτάθλημα. Το εμφατικό «διπλό» του Ατρόμητου, ωστόσο, στη Νίκαια (1-4), έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Κρις Κόουλμαν! Όλες οι αλλαγές του Ουαλού τεχνικού μετά την ανάπαυλα ήταν «μέσα» στα τέσσερα γκολ! Πρώτος ο Κλωναρίδης, φυσικά, με τις δύο ασίστ του (σε εκείνη για το τέταρτο γκολ, μάλιστα, έχει κάνει… γιογιό τους γηπεδούχους), ο Φριντζόνσον, που επίσης μπήκε στο 46', πετυχαίνει το 2-1 στο 55', στο 61' ο Κούεν τροφοδότησε τον Τζαβίδα (και αυτός μπήκε στο 46'), με τον νεαρό να κάνει το σουτ, τον Χουτεσιώτη να διώχνει με αστάθεια και τον Ρομπάιγ να «γράφει» το 1-3, για να σκοράρει, τελικά, ο 18χρονος στο 92', διαμορφώνοντας το τελικό σκορ! Ξεκάθαρα MVP… Κόλμαν!


Άχαστο!


Η 4η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος δεν είχε μόνο το γκολ της χρονιάς, πιθανότατα, με τη σουτάρα του Μπαλογιάννη στο ΟΦΗ-Παναιτωλικός, αλλά, ίσως, και την ευκαιρία της χρονιάς! Στο Ολυμπιακός-Βόλος, οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεώθηκαν σε νέα απώλεια βαθμών (1-1), αφού οι Θεσσαλοί αποδείχθηκαν… ζημιάρηδες κόντρα και σε δεύτερο «μεγάλο», μετά τη μεγάλη τους νίκη επί της ΑΕΚ, θυμίζουμε, τη 2η αγωνιστική. Η ομάδα του Κορμπεράν ξόδεψε ένα ημίχρονο και έμεινε πίσω στο σκορ με την γκολάρα του Οζέγκοβιτς, ξύπνησε στο 2ο ημίχρονο, ισοφάρισε με τον Ελ Αραμπί, είχε απίθανες ευκαιρίες και δύο δοκάρια με Κούντε και Ντε Λα Φουέντε. Εδώ θα σταθούμε. Γιατί το δοκάρι του δεύτερου, στο 97' μάλιστα, απλά δεν γίνεται να μην κατέληξε σε γκολ! Ο Αμερικανός, και ενώ είχαν σταματήσει άπαντες, με το σκηνικό να θυμίζει λίγο από… Matrix, βρέθηκε στα δύο μέτρα από το τέρμα, με όλη σχεδόν την εστία ανοιχτή μπροστά του, πλάσαρε και έχασε το άχαστο! Δείτε τη φάση από το 5:00 και μετά.


Χαρακτήρας


Η φαεινή ιδέα -ή η αγκύλωση τού να αλλάξει το πρόγραμμα και οι ώρες αν θέλετε- να υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι πλην του ντέρμπι «πάνω» στο ματς της Εθνικής στο μπάσκετ, δηλαδή το Αστέρας Τρίπολης-Άρης, καταλαβαίνει κανείς πως έκανε το συγκεκριμένο ματς, με όλο το συμπάθιο, να το φάει η μαρμάγκα. Ακόμη και οι φίλοι των δύο ομάδων, ενδεχομένως, κυρίως τις προσπάθειες της «γαλανόλευκης» παρακολουθούσαν. Τέλος πάντων, άλλη κουβέντα αυτή, αλλά, για να πάμε στο προκείμενο, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα θυμόμαστε και πολλά, πέρα από το προφανές: Οι «κίτρινοι», που «αναρρώνουν» μετά την εποχή Μπούργος, έδειξαν χαρακτήρα και πήραν ένα σπουδαίο «διπλό» (0-2), εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις ευκαιρίες, ουσιαστικά, που δημιούργησαν. Αντρέ Γκρέι (20') και Σαλέμ Εμπακατά (60') τα γκολ για την ομάδα του Τόλη Τερζή, που ολοκλήρωσε με δέκα παίκτες το ματς λόγω αποβολής του Ματέο Γκαρσία (75') με απευθείας κόκκινη κάρτα. Παραμένει χωρίς νίκη η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά και αυτό, φυσικά, είναι πρόβλημα για τους Αρκάδες.

Super League: Τι κρατάμε από τα ματς της 4ης αγωνιστικής

Απόλυτος!


Το ερώτημα σχετικά με το ντέρμπι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ (2-1) είναι τι ΔΕΝ θα θυμόμαστε! Πολλή κουβέντα για τη διαιτησία, τρομερή ατμόσφαιρα, ματσάρα, πραγματικά το παιχνίδι τα είχε όλα, και μπορούμε να πούμε πως ήταν, τελικά, ένα από τα καλύτερα ματς μεταξύ των δύο μεγαλύτερων αθηναϊκών ομάδων τα τελευταία -πολλά- χρόνια! Οι «πράσινοι» έφτασαν στη νίκη και μάλιστα με ανατροπή, φωνάζοντας πια ότι, ναι, φέτος πάνε για πρωτάθλημα, αφού το γεγονός ότι «στράβωσε» για αυτούς το ματς δεν τους πτόησε, και δεν κατέρρευσαν -όπως άλλες χρονιές! Τουναντίον, ο Παναθηναϊκός, με λύσσα και πλάνο, έφερε «τούμπα» την κατάσταση, συνεχίζει με το απόλυτο των νικών στη Super League και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, χτίζοντας, δε και διαφορά από τους υπόλοιπους! Και να σκεφτεί κανείς ότι η νίκη ήρθε με τα 3/4 της άμυνας να είναι εκτός! Παρεμπιπτόντως, ο Κώτσιρας έχει κάνει μεγάλη εμφάνιση.


Ροντέο


Ποιο να το 'λεγε! Και όμως, μπορεί το ΠΑΟΚ-Λαμία (1-0) να ήταν φαινομενικά ένα ακίνδυνο ματς, όμως έγινε… ντέρμπι και απόλυτο ροντέο στο φινάλε, με κόκκινη, σοβαρό τραυματισμό και τρομερή ένταση στους πάγκους. Όλα άρχισαν με τον βοηθό του Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι, να χτυπά τον Σιμόν και να ακολουθεί σύρραξη με όλους! Ένας χαμός! Ο Τσαγκαράκης, δε, έχασε εντελώς τον έλεγχο, βγάζοντας απλά κίτρινη κάρτα στον Σιμόν. Και το ροντέο συνεχίστηκε. Στο 90'+10' η Λαμία είχε την ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ σε φάση διαρκείας, με τον Κοτάρσκι, εξάλλου, να χτυπάει πολύ άσχημα, αφού ο Μποακί τον βρήκε με το γόνατο στο πρόσωπο! Έπεσε στο έδαφος σε άσχημη κατάσταση, αναγκαστικά αποχώρησε με το φορείο και με τους γηπεδούχους να μην έχουν άλλες αλλαγές, ο Σβαμπ μπήκε τερματοφύλακας στο 90'+16'! Μάλιστα, ο διαιτητής πήγε στο VAR και έδωσε κόκκινη στον Αφρικανό! Τελικά, ο «δικέφαλος του Βορρά» κράτησε τη νίκη και το αήττητο.

Super League: Τι κρατάμε από τα ματς της 4ης αγωνιστικής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x