sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας έμεινε από τη 13η αγωνιστική: Ο ψυχοβγάλτης, το τάνγκο και ο… παρών!

Φινάλε στον πρώτο γύρο της Super League με την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής και η στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr καταγράφει τα έξι πράγματα που θα θυμόμαστε από τα έξι παιχνίδια!

Πρώτος γύρος τέλος!

Η Super League γυρίζει «σελίδα» με την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής, που είχε πολλά και διάφορα, αλλά και… μείον ένα παιχνίδι, αφού το Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ αναβλήθηκε.

Η στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr επιστρέφει και καταγράφει τα έξι πράγματα που θα θυμόμαστε από τα έξι παιχνίδια!

ΠΑΣ… και με ανατροπή!


Από τον φετινό ΠΑΣ Γιάννινα τα έχουμε δει όλα. Σχεδόν όλα. Δεν είχαμε δει ανατροπή. Την είδαμε και αυτή! Οι Ηπειρώτες απέδειξαν κόντρα στον Βόλο όχι απλά ότι είναι ομαδάρα, αλλά ότι έχουν και ψυχάρα! Δύο φορές έμειναν πίσω στο σκορ από τους Θεσσαλούς, την πρώτη, δε, μόλις στο 1ο λεπτό, βρήκαν, ωστόσο, τα ψυχικά αποθέματα, «επέστρεψαν» και με το πέναλτι του Εραμούσπε στο 85' πήραν και τη νίκη! Τι άλλο να πεις και να γράψεις για τον φετινό ΠΑΣ; Και μόνο το γεγονός ότι τερμάτισε για πρώτη φορά στο φινάλε του πρώτου γύρου στην 3η θέση της βαθμολογίας, τα λέει όλα. Από εδώ και πέρα περιμένουμε να δούμε πού μπορεί να φτάσει και κυρίως, αν μπορεί να φτάσει μέχρι την Ευρώπη!

Τα «γκάζια» έφεραν… τάνγκο!


Η ήττα από την ΑΕΚ, ειδικά έτσι όπως ήρθε, έφερε… γκάζια στον Παναθηναϊκό, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μιλάει με πολύ σκληρή γλώσσα στους ποδοσφαιριστές του και να τον ακολουθεί ο Γιάννης Αλαφούζος. Αν κρίνουμε, λοιπόν, από την αντίδραση των «πράσινων» κόντρα στον Ατρόμητο, μάλλον έπιασαν τόπο οι φωνές. Ο Παναθηναϊκός, σχεδόν σβηστά, επικράτησε 2-0, με τους Λατίνους του να τον οδηγούν σε ένα «τρίποντο», το οποίο ήρθε, δε, χωρίς να βγει η… ψυχή του κόσμου! Εξαιρετικός ο Αϊτόρ, ανεβασμένος ο Παλάσιος, που είναι όλο και καλύτερος, αλλά εκείνος, ωστόσο, που πραγματικά έκανε όργια, ήταν ο Λούκας Βιγιαφάνιες. «Όργωσε» το γήπεδο ο Αργεντινός, ήταν παντού και βοηθούσε τόσο δημιουργικά, στην κυκλοφορία της μπάλας και με κάποιες κάθετες πάσες που πέρασε, όσο και ανασταλτικά. Το δεύτερο ειδικά αξίζει να καταγραφεί. Αυτόν τον Βιγιαφάνιες θέλει -και χρειάζεται- ο Παναθηναϊκός!


Μάγκας!


Ουδείς στο ξεκίνημα της σεζόν περίμενε πως ο Ιωνικός στο φινάλε του πρώτου γύρου της Super League θα είχε 14 βαθμούς και θα βρισκόταν κοντά στην πρώτη εξάδα. Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του! Και όμως. Μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ, ο Ιωνικός -και ας είναι πιο χαμηλά στη βαθμολογία- είναι ο τρίτος, που εντυπωσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα. Μπορεί να μην παίζει και το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά από άποψη… σκληράδας, σκίζει! Στο Αγρίνιο, λοιπόν, για άλλη μία φορά, η ομάδα του Σπανού έδειξε ότι είναι φτιαγμένη από μέταλλο. Στο 68' έχανε 2-0 από τον Παναιτωλικό, στο 71' μείωσε, στο 75' έμεινε με 10, αλλά παρ' όλα αυτά, με τον εξαιρετικό φέτος Βαφέα στο 90', πήρε έναν βαθμό σκέτη μαγκιά!


Παρών!


Ο δυνατός άνεμος και η συνεχής βροχή στην Τρίπολη δεν επέτρεψαν σε Αστέρα και ΑΕΚ να παίξουν ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και στις μονομαχίες, με την «Ένωση» να αφήνει, τελικά, δύο βαθμούς στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Πρωταγωνιστές, πάντως, είχε η αναμέτρηση, τους Τσιφτσή και Τσιντώτα, γιατί όποτε χρειάστηκε κράτησαν το μηδέν. Ειδικά ο Τσιντώτας, που επανήλθε μετά από καιρό, έδειξε σε απόλυτη ετοιμότητα και φώναξε «παρών», κάνοντας δύο πολύ μεγάλες επεμβάσεις, που κράτησαν όρθια την ΑΕΚ στην «πισίνα» της Τρίπολης σε σουτ του Άλβαρες και του Κρέσπι.

Ψυχοβγάλτης


Ο ΠΑΟΚ κέρδισε. Και αυτό έχει σημασία για τον «δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος -βγάζοντας από την κουβέντα τη νίκη απέναντι στην αδύναμη Λίνκολν μεσοβδόμαδα- περνάει μία από τις χειρότερες περιόδους του, τα τελευταία χρόνια! Κόντρα στη Λαμία βρέθηκε να «κυνηγάει» στο σκορ, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και «επέστρεψε». Παρ' όλα αυτά, η εικόνα του είναι… σκέτος ψυχοβγάλτης για τους οπαδούς του, που «τα χρειάστηκαν» στο τέλος, βλέποντας το VAR να ακυρώνει -σωστά- το γκολ της ισοφάρισης του Τσούκαλου. Μόνο αυτό τού έλειπε το ΠΑΟΚ…

Το χαβά του


«Οκτώ στα οκτώ» και… +8 στην κορυφή για τον Ολυμπιακό, καθώς νίκησε 1-0 τον Άρη και συνεχίζει απτόητος προς το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του! Οι Πειραιώτες είχαν back to back παιχνίδια, δε, με δύο από τις πιο δυνατές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Και τα πήραν και τα δύο χάρη στον Παπέ-Αμπού Σισέ! Στην Κρήτη ο Σενεγαλέζος στόπερ έκανε την ανατροπή απέναντι στον ΟΦΗ, με τα δύο γκολ του, ενώ άγγιξε και το χατ-τρικ, και απέναντι στους «κίτρινους» συνέχισε να «ματώνει» τα δίχτυα, αφού πέτυχε το μοναδικό τέρμα στο 54'! On fire ο Αφρικανός!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x