sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Πού πετάνε και πού… πονάνε!

Το sport-fm.gr καταγράφει τα δυνατά και αδύναμα σημεία των Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Αμπερντίν και Ελσίνκι, που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa Conference League.

Στους ομίλους του Europa Conference League επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας ο ΠΑΟΚ, θέλοντας να πραγματοποιήσει ανάλογη πορεία με αυτή της σεζόν 2021/22, όταν και έφτασε ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «ασπρόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, αλλά και δύο που φαίνεται πως τις... έχει, αν συνεχίσει στους ρυθμούς που ξεκίνησε τη σεζόν.

Το sport-fm.gr καταγράφει τα δυνατά και αδύναμα σημεία των Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Αμπερντίν και Ελσίνκι, οι οποίες θα βρεθούν στον δρόμο της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης


Πού... πετάει: Η γερμανική ομάδα είναι σίγουρα μία από τις κορυφαίες ομάδες τις διοργάνωσης, ενώ την περσινή σεζόν έφτασε έως τη φάση των «16» του Champions League. Βέβαια, έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αλλά παραμένει ένα από τα φαβορί, λόγω και της δυναμικής της.

Το σύνολο του Ντίνο Τοπμέλερ διαθέτει μία πολύ καλή μεσαία γραμμή, με ποδοσφαιριστές όπως οι Σχιρί και Λάρσον, αλλά και παίκτες που πολύ ικανούς στο επιθετικό κομμάτι, με το όνομα του Μάριο Γκέτσε να ξεχωρίζει.

Φυσικά, παραμένει μία ομάδα που μπορεί να γίνει πολύ απειλητική απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, λόγω και της ποιότητας που διαθέτει.

Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Πού πετάνε και πού... πονάνε!

Που... πονάει: Μέχρι στιγμής, τα αδύναμα σημεία φαίνεται πως είναι περισσότερα από τα δυνατά, μιας και δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, ενώ δεν αντικατέστησε επάξια τους παίκτες που αποχώρησαν.

Αρχικά, η Άιντραχτ παραχώρησε τους Κολό Μουανί και Καμάντα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Λάτσιο αντίστοιχα, οι οποίοι αποτελούσαν τους δύο καλύτερους παίκτες της την περασμένη σεζόν. Ειδικά στην κορυφή της επίθεσης, δεν υπάρχει κάποιος παίκτης... φόβητρο, αφού στο αρχικό σχήμα ξεκινά ο Ομάρ Μαρμούς, που αποκτήθηκε από τη Βόφλσμπουργκ. Την περασμένη σεζόν μέτρησε μόλις 6 γκολ, σε 33 συμμετοχές, σε αντίθεση με τον Κολό Μουανί που... έσπασε τα κοντέρ.

Πέραν αυτού, φαίνεται πως αντιμετωπίζει και αρκετά αμυντικά προβλήματα, μιας και δεν έχει «δέσει» ακόμη, ενώ στον πάγκο της βρίσκεται και νέος προπονητής, ο Ντίνο Τοπμέλερ, που αντικατέστησε τον Όλιβερ Γκλάσνερ, ο οποίος είχε ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.

Μπορεί όσο προχωρά η σεζόν να παρουσιαστεί αρκετά ανταγωνιστική, αλλά όσο αντιμετωπίζει αγωνιστικές αδυναμίες, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Αμπερντίν


Πού... πετάει: Οι Σκωτσέζοι δεν θεωρούνται εξαιρετικοί σε κάποιον τομέα του παιχνιδιού, αλλά διαθέτουν κάποια ονόματα που ξεχωρίζουν. Αρχικά, διατήρησαν στον πάγκο τους τον Μπάρι Ρόμπσον, με τον οποίο πέρυσι (που ανέλαβε ως υπηρεσιακός τον Φλεβάρη) τερμάτισαν στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος Σκωτίας, πίσω από Σέλτικ και Ρέιντζερς.

Ακόμη, ο Ρις Γουίλιαμς αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Λίβερπουλ για να κάνει πιο συμπαγή την άμυνα της ομάδας, ενώ ξεχωρίζει και το όνομα του Ντουκ στην κορυφή της επίθεσης, ο οποίος πήγε στην Αμπερντίν από την Μπενφίκα έναντι 470 χιλιάδων ευρώ.

Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Πού πετάνε και πού... πονάνε!

Πού... πονάει: Οι Σκωτσέζοι έχουν ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο τη φετινή σεζόν, καθώς η μοναδική νίκη που έχουν πετύχει στα πρώτα επτά παιχνίδια, ήταν στο Λιγκ Καπ επί της αδύναμης Στέρλινγκ Άλμπιον. Μάλιστα, βρίσκονται στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος, με δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ γνώρισαν και τον αποκλεισμό στα playoffs του Europa League από τη σουηδική Χάκεν.

Ο Ρόμπσον θα χρειαστεί να συμμαζέψει αρκετά την ομάδα του, αν επιθυμεί τόσο να κρατήσει τη θέση του, όσο και για να διορθώσει τα... κακώς κείμενα στην αρχή της σεζόν, χωρίς να έχει βρει μέχρι στιγμής τον τρόπο να το κάνει.

Ελσίνκι


Πού... πετάει: H φινλανδική ομάδα αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ιστορική ομάδα της χώρας, έχοντας κατακτήσει 32 φορές το πρωτάθλημα της χώρας, και άλλες 14 το Κύπελλο. Στον πάγκο της βρίσκεται ο Τόνι Κορκεακούνας, με τον οποίο έχει διαγράψει μία καλή πορεία τη φετινή χρονιά, η οποία δεν ξεκινά το καλοκαίρι, όπως στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην πρώτη θέση μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας, ενώ ετοιμάζεται να εκκινήσει τα playoffs με μόλις έναν βαθμό διαφορά από την Κουόπιο. Από το ρόστερ ξεχωρίζει ο Μπόγιαν Ραντούλοβιτς, ο οποίος έχει σημειώσει 19 γκολ σε 32 συμμετοχές της φετινής σεζόν.

Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Πού πετάνε και πού... πονάνε!

Που... πονάει: Μπορεί εντός συνόρων να πρωταγωνιστεί, αλλά η Ελσίνκι δεν δείχνει πως είναι μία ομάδα που μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα, δέχεται γκολ σχεδόν σε κάθε παιχνίδι στο πρωτάθλημα, έχοντας 19 τέρματα παθητικό σε 22 παιχνίδια. Είναι βέβαιο, πως υστερεί ποιοτικά από αρκετές ομάδες στη διοργάνωση, όπου μία εξ αυτών είναι και ο ΠΑΟΚ. Πέραν του Ραντούλοβιτς, δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να... βγάζει μάτια με τις εμφανίσεις του, κάτι που δείχνει και το επίπεδο της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x