sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αγωνιστικές αρχές που παραμένουν ανεξαρτήτως... ηλικιών: Τα 5 σημεία από τη νίκη της ΑΕΚ

Τα 5 σημεία από τη δεύτερη νίκη της ΑΕΚ επί της Κηφισιάς για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ολοκλήρωσε τη δουλειά η ΑΕΚ. Η «Ένωση» επικράτησε 3-0 της Κηφισιάς στην OPAP Arena και τσέκαρε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με... σφραγίδα Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο του «δικεφάλου». Ο Αργεντινός τεχνικός είδε την πειραματική ενδεκάδα που παρέταξε να βγάζει τις αγωνιστικές αρχές που έχει εμφυσήσει στην ομάδα του, με τους παίκτες μάλιστα που υπολογίζονται (τουλάχιστον για φέτος) περισσότερο για την ΑΕΚ Β' να λάμπουν, φέρνοντας κι όλα τα γκολ για τους «κιτρινόμαυρους».

ΑΕΚ: Τα 5 συμπεράσματα από τη νίκη επί της Κηφισιάς

Αναλυτικά, τα πέντε σημεία από τη νίκη της ΑΕΚ επί της Κηφισιάς:

Οι αγωνιστικές αρχές που παραμένουν ανεξαρτήτως προσώπων και… ηλικιών


Ένα από τα γενικά -αλλά απολύτως ουσιαστικά- γνωρίσματα της ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι ότι ανεξαρτήτως ποιοι απαρτίζουν την ενδεκάδα της, εκείνη παρουσιάζει πάνω-κάτω τις ίδιες βασικές αγωνιστικές αρχές. Κάτι που είδαμε (και) σήμερα και που λαμβάνει ίσως και μεγαλύτερη αξία λόγω των προσώπων που συνιστούσαν αυτό το πειραματικό σύνολο (έντεκα αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό).

Παίκτες που, τουλάχιστον για φέτος, λογίζονται κυρίως για την ΑΕΚ Β', όπως οι Ραντόνια, Μουστακόπουλος και Μαχαίρας αλλά και άλλοι με λίγο χρόνο συμμετοχής, μερικοί εκ των οποίων ψάχνουν να βρουν ρυθμό όπως οι Τσούμπερ και Γαλανοπουλος.

Το παιχνίδι της ΑΕΚ, λοιπόν, χαρακτηρίστηκε και πάλι ανά περιπτώσεις και σημαντικά διαστήματα από υψηλή ένταση, καλή κυκλοφορία και συνδυαστικές προσπάθειες. Ειδικά, η φάση του 2-0 με τη συνεργασία των δύο μπακ του «δικεφάλου» είναι ξεκάθαρο δείγμα της ποιότητας της δουλειάς που γίνεται στα Σπάτα.



Άλλωστε, όλοι οι προαναφερθέντες νεαροί άσοι πραγματοποιούν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα ή έχουν συμμετάσχει σε περίοδο προετοιμασίας της. Ως εκ τούτου, έχουν αφομοιώσει -όπως απέδειξαν- και αυτοί τον τρόπο που θέλει ο Αλμέιδα να αγωνίζεται η ομάδα του. Κάτι που δεν είναι δεδομένο ότι είναι εύκολο να γίνει με ποδοσφαιριστές που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής.

Οι νέοι που άρεσαν


Πάμε και στα πρόσωπα, λοιπόν. Στους νέους, οι οποίοι άρεσαν. Σύμφωνοι, ο Γιώργος Μουστακόπουλος -ο οποίος ήταν και ο MVP- βρίσκεται σε ποδοσφαιρική ηλικία (24 ετών) που οριακά είναι μεγάλος για το πρότζεκτ της ΑΕΚ Β'. Είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζει περισσότερο στη δεύτερη ομάδα του «δικεφάλου». Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να χωρέσει στην ποιοτική μεσαία γραμμή της πρώτης ομάδας, αλλά -σε μια γενικότερη συζήτηση- θέση και ρόλο σε κλαμπ της Super League 1 δύναται να βρει σίγουρα. Στα του ματς όμως, ο Πατρινός μέσος είχε την γκολάρα με βολίδα από τα 25-30 μέτρα (και μάλιστα όχι με το καλό του πόδι, το δεξί) αλλά και όχι μόνο. Κι αυτό διότι βοηθούσε συνολικά με τα τρεξίματα και τις ανακτήσεις αλλά και τη συνεισφορά του στην κυκλοφορία της μπάλας. Στοιχεία, δηλαδή, που έχει δείξει και με το σύνολο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.



Τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Βένταντ Ραντόνια, μέχρι να γίνει αναγκαστική αλλαγή στο 63'. Κάτι που, επίσης, δεν αφορά μόνο το γκολ του. Γενικότερα πήρε πολλές πρωτοβουλίες έχοντας αρκετές προωθήσεις, την ίδια στιγμή που είχε καλή ισορροπία με τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Κι όλα αυτά, ενώ έπαιζε με ανάποδο πόδι. Σαφής η βελτίωση του 21χρονου Βόσνιου τους τελευταίους μήνες.

Να σημειωθεί, φυσικά, ότι αυτό ήταν και το πρώτο γκολ των Μουστακόπουλου και Ραντόνια με τη φανέλα του «δικεφάλου».



Ο Θεοδόσης Μαχαίρας -του οποίου η ποιότητα με την μπάλα στα πόδια είναι δεδομένη- ήταν δραστήριος, εξαργυρώνοντάς το και με το γκολ. Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Κοσίδης αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί, ωστόσο προσπάθησε να χωθεί στις φάσεις.



Ο Τσούμπερ που το ψάχνει και οι υπόλοιποι


Φανέλα βασικού, λοιπόν, για τον Τσούμπερ, πρώτη φορά μετά την επάνοδό του από τον τραυματισμό του. Ήταν πολύ δραστήριος ο Ελβετός άσος και μέσα στις φάσεις, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα έφτιαξε και ο ίδιος. Ωστόσο, του έλειψε η καλή τελική ενέργεια. Είναι εμφανές ότι έψαχνε το γκολ για να ξεμπλοκάρει. Σε σημείο, μάλιστα, να εκβιάζει κάποιες προσπάθειες.

Είναι δεδομένο ότι είναι καλός παίκτης. Η κακή εικόνα του προηγούμενου χρόνου οφείλεται εν πολλοίς στο πρόβλημα που κουβαλούσε. Μένει να φανεί πόσο γρήγορα μπορεί να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ, τώρα που έχει επιστρέψει στη δράση. Θα χρειαστεί χρόνο και, κυρίως, παιχνίδια.



Από εκεί και πέρα, ο Φαν Βέερτ έδειξε σε ακόμα έναν αγώνα (με τις ωραίες του κινήσεις, το κράτημα και το σπάσιμο μπαλιών) το πόσο μπορεί να συμβάλει και στο δημιουργικό κομμάτι, στο οποίο επίσης ξεχώρισε και ο Μάνταλος. Από την άλλη, ο Γαλανόπουλος προσπάθησε φυσικά, είχε ορισμένες σωστές αντιδράσεις, αλλά έδειξε ότι θα χρειαστεί και εκείνος χρόνο μετά τον τραυματισμό του για αφομοιωθεί σ' αυτό το παιχνίδι έντασης της ΑΕΚ.

Ειδική συνθήκη και με τη χρησιμοποίηση του Πινέδα στο δεξί άκρο της άμυνας, μετά την αναγκαστική αλλαγή του Ραντόνια (με τον Ρότα να πηγαίνει αριστερά). Ο Μεξικανός άσος -ο οποίος άλλωστε έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σ' αυτόν τον ρόλο στην ΑΕΚ- ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω έχοντας ωραίο ανέβασμα και ασίστ για το 3-0. Ενώ, από την πλευρά του ο Στάνκοβιτς δήλωσε «παρών» όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του.

«Δένουν» Ρότα-Φερνάντες


Πολύ καλό ματς από τους Ρότα και Φερνάντες, με τον πρώτο να έχει την ασίστ για το 2-0 και τον δεύτερο να δημιουργεί πολλά ρήγματα με το εξαιρετικό του κουβάλημα της μπάλας.

Παρόλα αυτά, το σημαντικότερο είναι ότι οι δύο άσοι έδειξαν ότι έχουν αρχίσει και δένουν για τα καλά. Πολλοί οι συνδυασμοί τους, οι οποίοι δημιούργησαν καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Η αποθέωση στον Αλμέιδα και η νίκη για τους «ήρωες»!


Ήταν αναμενόμενο κι έγινε πράξη. Ο Ματίας Αλμέιδα -μία μέρα μετά την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ έως το 2028- γνώρισε σε ακόμα ένα παιχνίδι την αποθέωση από τους φίλους της ΑΕΚ. Τόσο πριν τη σέντρα, κυρίως όμως μόλις η ομάδα του είχε διαμορφώσει το 3-0 βγάζοντας εκ νέου ωραία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ίδιος ανταπέδωσε με χειροκρότημα προς την εξέδρα. Ένα «πάντρεμα» προπονητή-οπαδών που… βγάζει πολύ νόημα.



Ωστόσο, τα εντονότερα συναισθήματα δημιουργήθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα. Όταν η ΠΑΕ ΑΕΚ αποχαιρέτησε από τα μεγάφωνα τους Γιώργο Σταυρινό και Νίκο Καζαντζόγλου, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, με τους οπαδούς της ομάδας να τραγουδούν το «Οι ήρωες να είναι καλά...». Συγκλονιστική στιγμή. Μια νίκη για την ΑΕΚ που ήρθε κυρίως γι' αυτούς του δύο φίλους της...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x