sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι απαντήσεις της ΑΕΚ κι ο Τσούμπερ που... έβγαλε τα λεφτά του: Τα σημεία από το διπλό στο Περιστέρι

Τα πέντε σημεία-κλειδιά από την επικράτηση της ΑΕΚ επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι.

Ο αγώνας τελικά έγινε και η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα (και) από το Περιστέρι!

Η «Ένωση» -με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τσούμπερ και Σιντιμπέ- επικράτησε 1-0 στην έδρα του Ατρομήτου, έδωσε τις απαντήσεις της και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολικού πίνακα (με όλες τις ομάδες να έχουν πλέον ίδιο αριθμό παιχνιδιών)!


Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά από τη νίκη της ΑΕΚ στο Περιστέρι:

Το… μονότερμα (του πρώτου ημιχρόνου) από πλευράς ΑΕΚ που έδωσε απαντήσεις



ΑΕΚ: Τα σημεία από το «διπλό» επί του Ατρομήτου

Απόλυτη η κυριαρχία της «Ένωσης» στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα από το 1' μέχρι και το φινάλε -με εξαίρεση ελάχιστα λεπτά- έπαιζε κανονικό μονότερμα τον Ατρόμητο.

Μάλιστα, είχε ποικιλία στο παιχνίδι της συμπεριλαμβάνοντας σ' αυτό πλαγιοκοπήσεις/γεμίσματα, συνδυαστικές προσπάθειες αλλά και στατικές φάσεις. Ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με έντεκα τελικές έναντι καμίας των γηπεδούχων, δύο δοκάρια και φυσικά το γκολ.

Η εμφάνιση του «δικεφάλου» σ' αυτό το διάστημα ήταν κάτι παραπάνω από πειστική και όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους. Η ΑΕΚ έδειξε ποδοσφαιρικό εγωισμό, έδωσε τις απαντήσεις της, έσβησε αριθμητικούς και… μη αστερίσκους και επέστρεψε στην κορυφή. Έχει κάνει ήδη το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» (οκτώ ημερών) που ξεκίνησε από το ματς με τον ΟΦΗ και εάν κάνει και το 3/3, με νίκη επί του Ολυμπιακού την Κυριακή (12/3) στη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε θα έχει πάρει «άριστα»!

Φυσικά, η απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε. Ειδικά στο φινάλε, μάλιστα, έπαιξε με τη… φωτιά. Ευτυχώς για την ίδια όμως, δεν το πλήρωσε.

Ο Τσούμπερ που με δύο γκολ… έχει βγάλει ήδη τα λεφτά του περασμένου καλοκαιριού



ΑΕΚ: Τα σημεία από το «διπλό» επί του Ατρομήτου

Και τι δεν έχει ακούσει ο Ελβετός άσος. Εντέλει, αποδείχθηκε ότι η κριτική που του ασκούταν (μετά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα και την εν συνεχεία κατακόρυφη πτώση) είχε βάση μεν, ήταν άδικη δε. Κι αυτό διότι ουσιαστικά έπαιζε με πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς. Μόλις το ξεπέρασε με επέμβαση -θυσιάζοντας την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο για χάρη της ΑΕΚ- επανήλθε αμέσως και στα γνωστά στάνταρ απόδοσής του, έχοντας φυσικά και τη στήριξη/αξιοποίηση από τον Ματίας Αλμέιδα και το τεχνικό του επιτελείο.

Εξαιρετική η παρουσία του Τσούμπερ και στο Περιστέρι και μάλιστα αγωνιζόμενος και πάλι στην επίθεση. Του ταιριάζει ο ρόλος; Αξιοποιεί τα δυνατά του στοιχεία ο Αλμέιδα; Συνδυασμός και των δύο. Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός ήταν καταλυτικός στις συνδυαστικές προσπάθειες του «δικεφάλου», ενώ φυσικά έκρινε την αναμέτρηση με το τέρμα του.

Έτσι, λοιπόν, ο Τσούμπερ έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε δύο «διπλά» της ΑΕΚ, τα οποία μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικά εφόσον η «Ένωση» πάρει το πρωτάθλημα. Πρώτα η Νίκαια και τώρα το Περιστέρι. Δύο γκολ στα δυτικά προάστια που θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν βγάλει ήδη τα λεφτά που δόθηκαν το καλοκαίρι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την παραμονή του.

Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 10ο γκολ του Τσούμπερ με την ΑΕΚ και το 3ο κόντρα στον Ατρόμητο.

Το καλύτερο παιχνίδι του Σιντιμπέ με τη φανέλα της ΑΕΚ



ΑΕΚ: Τα σημεία από το «διπλό» επί του Ατρομήτου

Ο Σιντιμπέ επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα της «Ένωσης» σε επίπεδο πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena. Και ενώ και τότε είχε κάνει πολύ καλό ματς, θα μπορούσαμε να πούμε ότι στο Περιστέρι πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα.

Εξαιρετικός στην επίθεση, με και χωρίς την μπάλα. Ωραίες προωθήσεις και κουβαλήματα της μπάλας, σωστές τοποθετήσεις αποτελώντας συνήθως έξτρα παίκτη μέσα ή έξω από τα καρέ του αντιπάλου, είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ και φυσικά την ασίστ με ωραίο τσίμπημα για τον Τσούμπερ. Συνέβαλε τα μέγιστα για τη νίκη της ομάδας του, με τα (επιθετικογενή) χαρακτηριστικά του να είναι ακόμα περισσότερο απαραίτητα με έναν αντίπαλο, όπως ο Ατρόμητος, που τη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ήταν κλεισμένος στην περιοχή του.

Όλο και ανεβαίνει ο Γάλλος δεξιός μπακ, ο οποίος σιγά-σιγά αρχίζει να… επιβεβαιώνει το βαρύ βιογραφικό του.

Το… προαναγγελθέν κοντράστ στις στατικές φάσεις που έκρινε και την αναμέτρηση



Δεν χρειάζεται και πολλή ανάλυση. Έχει σημειωθεί και σε προηγούμενες αναμετρήσεις της ΑΕΚ ότι -ειδικά εσχάτως- παίρνει σταθερά πράγματα από στατικές φάσεις. Και στο Περιστέρι είχε σπουδαίες στιγμές με αυτόν τον τρόπο, μεταξύ αυτών φυσικά και το γκολ του Τσούμπερ και το δοκάρι με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιντιμπέ.

Την ίδια, στιγμή ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αντιμετώπιση τέτοιων φάσεων, ειδικά στα κόρνερ.

Τελικά, ο συνδυασμός των δύο αυτών γεγονότων έκρινε και τη σημερινή αναμέτρηση.

Κατάλαβε το λάθος του ο Ατρόμητος και πήγε να ξαναμπεί στο ματς



ΑΕΚ: Τα σημεία από το «διπλό» επί του Ατρομήτου

Η αλήθεια είναι ότι ο Ατρόμητος μπορεί να μην είχε βαθμολογικό κίνητρο στο παιχνίδι, όμως ήθελε το θετικό αποτέλεσμα -όπως και η ΑΕΚ- και για λόγους… ποδοσφαιρικού εγωισμού.

Ωστόσο, η τακτική του προσέγγιση στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ λάθος και αποδείχθηκε και στην πράξη. Δεν είναι κακό να παίζεις έξυπνα/μυαλωμένα με σφιχτά τις γραμμές σου, για να βγεις για παράδειγμα στην κόντρα. Παρόλα αυτά, η προσέγγιση του Ατρομήτου ήταν εντελώς παθητική. Προσοχή, όχι υπό την έννοια ότι δεν ήθελε να χτυπήσει τον αγώνα. Ίσα-ίσα, κάναμε λόγο για το ισχυρό κίνητρο που είχε. Στην προσπάθειά του όμως να περιορίσει την ΑΕΚ, κλείστηκε όλος πίσω. Και απέναντι σε ομάδες όπως η «Ένωση», είναι επικίνδυνο να τους δίνεις τόσο πολύ την μπάλα σε τέτοιους χώρους. Έχει την ποιότητα και τους (πολλούς) τρόπους να το αξιοποιήσει ο «δικέφαλος», όπως και έκανε.

Μάλιστα, κρίνοντας από τις δηλώσεις του Κόλμαν, μάλλον όλα τα παραπάνω δεν αποτέλεσαν οδηγία του. Σύμφωνοι, πολλές φορές σε αναγκάζει και ο αντίπαλος -εν προκειμένω η ΑΕΚ- σε τέτοιες συμπεριφορές. Και όντως, αποδείχθηκαν λανθασμένες δεδομένων και των στιγμών που έβγαλαν οι γηπεδούχοι όταν αποφάσισαν να… ξεμυτίσουν στο δεύτερο ημίχρονο (όπου έδωσε έξτρα ώθηση και η τριπλή αλλαγή στην επίθεση στο 65').

Υ.Γ. Να μεταφέρουμε τα «περαστικά» μας στον άτυχο Στέφανο Στρούγγη που αποχώρησε τραυματίας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για σπάσιμο κλείδας...

ΑΕΚ: Τα σημεία από το «διπλό» επί του Ατρομήτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x