Είναι από τις φορές που πρέπει να γράφεις και να λες τετριμμένα πράγματα.

Αυτό που θα επιλέξω εγώ, είναι να καταγράψω μόνο ορισμένα θετικά στοιχεία και πολλά περισσότερα αρνητικά, που μας δίνουν και την εικόνα για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Για να μη νομίζει κανείς πως δεν ξέρουμε και τι μας περιμένει.

Η ΑΕΚ πέρα απ’ όσα έχουμε καταγράψει έχει σοβαρά θέματα. Όπως προέκυψε σήμερα, πέρα από αμυντικά προβλήματα, έχει και επιθετικά, παρά το τεράστιο ταλέντο των ποδοσφαιριστών που διαθέτει από τη μέση και μπροστά.

Μια καθαρή φάση με τον Τάνοβιτς στο πρώτο μέρος, δύο στο δεύτερο με το χαμένο τετ-α-τετ του Λιβάγια και το άλλό χαμένο του κάτω του μετρίου και σε αυτό το ματς Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος πέρα από αυτό που έχασε, είχε άλλο ένα που ενώ πίεσε και έστρωσε την μπάλα στον εαυτό του δεν σούταρε. Επίσης έχει και μια πάσα που έβγαλε, με καθυστέρηση με αποτέλεσμα να βγει οφσάιντ ο Λιβάγια, ενώ του έστειλε και την μπάλα στη φτέρνα.

Το γεγονός πως δεν έβγαλε πολλές φάσεις, σε ένα ματς που περίμενες μεγάλη αντίδραση από την Ένωση, ως προς τα γκολ, δεν αποτελεί θέμα του Χιμένεθ. Αποτελεί απόρροια της περιορισμένης, ως μηδαμινής δουλειάς που έκανε στην επίθεση ο Μάσιμο Καρέρα και αυτό φαίνεται.

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να αξιοποιήσει σωστά τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές που πήρε. Ο Μάνταλος ξέρει να παίζει με τον Λιβάγια, αλλά λίγα πράγματα ξέρει (όποτε αποφασίζει να τον τροφοδοτεί, πράγμα που στα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν έκανε καθόλου) στο πώς να αξιοποιήσει και ποδοσφαιριστές σαν τον Λιβάι Γκαρσία. Γιατί εξτρέμ σαν αυτόν θέλουν την μπάλα μπροστά τους, ώστε να την βρουν στην επιτάχυνση και όχι πίσω ή παράλληλα. Αυτά φυσικά έπρεπε να δουλευτούν από τον Καρέρα και δεν συνέβησαν.

Τώρα επιλογές σαν αυτές του Χιμένεθ, με τον Ολιβέιρα να ξεκινά αντί του Ανσαριφάρντ, ενώ ο άνθρωπος στον τρόπο που λειτουργεί είναι κάτι σαν το αντίστοιχο του Τσιντώτα στην επίθεση, είναι και αυτές που περισσότερο θα ερεθίσουν τον ήδη εκνευρισμένο κόσμο, παρά θα τον κάνουν να νιώσει πως απονέμεται δικαιοσύνη από τον προπονητή.

Η ΑΕΚ το μόνο που μπορεί να κρατήσει είναι η εμφάνιση του Μιτάι, που μου άρεσε πάρα πολύ στο αμυντικό κομμάτι και αποδεικνύει πως όσο περνάει ο καιρός και παίρνει παιχνίδια, μπορεί να είναι ανώτερος και από τους δύο αριστερούς μπακ που διαθέτει η ομάδα μπροστά του. Σημαντικό και το γεγονός πως σκόραρε ο Γαλανόπουλος που είχε και πολλή συμμετοχή στο κομμάτι του κατεβάσματος της μπάλας. Μόνον αυτά μπορεί να κρατήσει η Ένωση από το παιχνίδι αυτό.

Στην κατάληξη ήθελα να γράψω για την κίνηση της Original. Τόσον καιρό, γινόταν κριτική στο οπαδικό κίνημα της ΑΕΚ, γιατί δεν αντιδρά σε κατά καιρούς, καίρια ζητήματα που έφερνε η επικαιρότητα. Η διαμαρτυρία στο γήπεδο που φτιάχνει ο άνθρωπος στον οποίο διαμαρτύρονταν μπορεί να μοιάζει λίγο αδόκιμη ως προς τον χώρο. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως οι Ενωσίτες, βλέπουν τα δέντρα και χάνουν τα δάση σε πολλές περιπτώσεις. Κανείς δεν λησμονεί από όσους διαμαρτυρήθηκαν, πως ο Δ. Μελισσανίδης χτίζει το γήπεδο.

Ωστόσο έχουν την εύλογη αγωνία, όπως όλοι οι ΑΕΚτζήδες, για το τι ομάδα θα μπει στην Αγιά Σοφιά και αν αυτή η ομάδα που θα μπει θα είναι αντάξια. Θεωρώ λοιπόν, πολύ σωστό και τον συμβολισμό και την επιλογή του μέρους, από τη στιγμή που αυτό έγινε με κόσμιο και όχι υβριστικό τρόπο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube