Η ΑΕΚ από το 30’ και μετά ήταν αυτή που έπρεπε στη Ριζούπολη και πέτυχε μια ακόμα νίκη. Την 4η συνεχόμενη για όλες τις διοργανώσεις και 6η συνολικά στα οκτώ παιχνίδια μετά από εκείνα τα δύο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτό είναι κάτι που πριν απ’ όλα οφείλει κάθε Ενωσίτης να έχει στο μυαλό του. Η ομάδα συνεχίζει να νικά, προοδεύει μέσα από τα παιχνίδια, παίζει καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, σίγουρα πιο κανονικό από αυτό που παίζουν οι άλλοι διεκδικητές μέχρι τώρα. Σαφώς και είχε δυσκολίες με αντίπαλο μια κανονική ομάδα, που έστω και αν έπαιζε με αναπληρωματικούς σήμερα, ήταν μια ομάδα με αρχές, που της έκανε και δύο-τρεις καλές φάσεις στην αρχή. Ως έναν βαθμό, όταν υπάρχει ντέρμπι μπροστά είναι λογικό να περνάει από το κεφάλι σου το μεγάλο παιχνίδι, όπως παραδέχτηκε και ο Χιμένεθ.

Μέσα απ’ αυτή τη μορφή του αγώνα βέβαια ήρθε να βγει και το κέρδος της ΑΕΚ από το αποψινό παιχνίδι, που ήταν ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Ο ίδιος ο Μανόλο σε ερώτηση για την συμμετοχή του 24χρονου γκολκίπερ, απάντησε πως ήθελε να του δώσει αυτή τη συμμετοχή την οποία δικαιούταν απόλυτα με βάση την σκληρή δουλειά που έχει ρίξει από την προετοιμασία στην Πολωνία. Η Ένωση για μένα έχει έναν ετοιμοπόλεμο, έτσι όπως τον είδα απόψε πορτιέρε για ν’ αντικαταστήσει όποτε χρειαστεί τον Ανέστη. Αυτό ήταν κέρδος σήμερα για την ΑΕΚ.

Η ομάδα τελειώνει καλά τα ματς και αυτό επίσης έχει σημασία. Βέβαια όλα έγιναν πιο απλά από την ώρα που μπήκε μέσα ο Λάζαρος. Ο Χριστοδουλόπουλος βρίσκεται στη… ζώνη του λυκόφωτος με αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο. Πήρε το πέναλτι που αξιοποίησε ο ίδιος, έφτιαξε και ένα για τον Λιβάια που το έχασε κι άφησε τη θέση του στον αρχηγό για να τελειώσει τη δουλειά. Αυτός και ο Κροάτης υπήρχαν στιγμές που ήταν πάλι υπέροχοι και είναι εκείνοι που οδηγούν ο καθένας με τον τρόπο του την ομάδα.

Πολλή συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό για το πότε επιτέλους θα παίξουν μαζί ο Λιβάια με τον Αραούχο. Σίγουρα είναι κάτι που θέλουμε να το παρακολουθήσουμε όλοι και μακάρι να συνέβαινε ακόμα και στο ματς με τον Ολυμπιακό. Πριν απ’ όλα όμως ο Χιμένεθ είναι εκείνος που ξέρει καλύτερα πότε θα είναι η στιγμή που αυτό θα συμβεί και βέβαια ίσως αποτελεί και μια σκέψη που τριγυρνά στο μυαλό του για την προσεχή Κυριακή. Από την άλλη δεν είναι και η μόνη. Αίσθηση μου, απ’ όσα είδα σήμερα και με βάση το πώς σκέφτεται ο Μανόλο, είναι πως μπορεί να δούμε κάτι που δεν περιμένουμε την προσεχή Κυριακή. Πάντως το θέμα του πότε θα παίξουν μαζί, έχει απλή απάντηση. Όταν ο Ανδαλουσιανός θα κρίνει και ο ίδιος πως είναι έτοιμοι.

Κλείνω με τον Άρνορ Τρίστασον που ήθελε να δείξει πράγματα, αλλά είναι σαφώς αγχωμένος. Ωστόσο πεποίθηση μου είναι πως θ’ αποτελέσει μια επιλογή σίγουρα στα επόμενα παιχνίδια, ειδικά όταν θα έχει ν’ αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες. Ο Ισλανδός όταν θα βγάλει από το μυαλό του πως πρέπει ν’ αποδείξει πράγματα έχει ποιότητα και αυτό φάνηκε από τις δύο κάθετες που έβγαλε στον Λιβάια στο πρώτο μέρος στη σέντρα που έκανε ο Κροάτης για τον Μπακασέτα, αλλά και σε άλλη μια εξαιρετική μπαλιά στον Γκάλο. Ο Τρίστα έχει πράγματα που δεν διαθέτει ο Κλωναρίδης. Ο Μανόλο το ξέρει και γι’ αυτό προσεχώς θα τον δούμε να έχει πιο ενεργό ρόλο αφού όπως είπε ο ίδιος ο προπονητής «σύντομα θα είναι στο 100%».

Επειδή όλοι μας ξέρουμε τι έχει τραβήξει η ομάδα από ματς που φαίνονται εύκολα ή ασήμαντα, η συνέπεια της να κερδίζει φέτος είναι το στοιχείο που θα την κάνει ακόμα καλύτερη και ακόμα μεγαλύτερη στη συνείδηση όλων μας ομάδα. Η ΑΕΚ συνεχίζει να νικά, μπορεί πλέον να κάνει μεγάλο ροτέισον ακόμα και σε ματς που δεν είναι τόσο απλά και εξακολουθεί να προοδεύει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.