Ήταν το πιο πρώιμο φιλικό για τα ελληνικά δεδομένα, ανάμεσα σε ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Μιλάμε για έναν αγώνα σε γήπεδο που έβραζε από τη ζέστη, στην δυσκολότερη από θερμοκρασία ημέρα και βραδιά του καλοκαιριού. Δυστυχώς όμως, παρά την ύπαρξη αυτής της δικαιολογίας, κάποια πράγματα που αφορούν παθογένειες του Ολυμπιακού ήταν προφανή και το ζήτημα είναι πως παραμένουν καιρό τώρα στους Πειραιώτες.

Για παράδειγμα η από κοινού γκέλα Μποτία και Καπίνο, δεν αποτελούν γεγονός που συνέβη πρώτη φορά. Ούτε πώς στα δύο τετ-α-τετ του Λάζαρου Λάμπρου η άμυνα του Ολυμπιακού απλά κοιτούσε. Ούτε πως στα σουτ του Λάμπρου και του Μασούρα η άμυνα ήταν αποσυντονισμένη και δεν είναι πρωτόγνωρο πώς αν οι ερυθρόλευκοι αμυντικοί δεχτούν πρεσινγκ την πετάνε όπου-όπου. Αυτά συνέβαιναν κι εξακολουθούν να συμβαίνουν.

Έβλεπες το δίδυμο Μπανανά-Οικονόμου που μόλις συναντήθηκαν ποδοσφαιρικά κι έβλεπες και το δίδυμο Μποτία με Ρισβάνη. Η διαφορά ήταν της μέρας με τη νύχτα. Τα δύο στόπερ του Πανιωνίου άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της συνεργασίας τους, σε αντίθεση με τους δύο αντίστοιχους των ερυθρολεύκων που είχαν προβλήματα. Ναι είναι νωρίς, αλλά αλήθεια δεν ξέρω πόσοι θα πίστευαν πως αυτό το δίδυμο μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό, αν είχαν παρακολουθήσει το ματς.

Το ίδιο μεγάλος μπορεί να είναι ο προβληματισμος για εκείνους που πρέπει ν' αποδείξουν πώς έχουν θέση στο ρόστερ. Οι αναπληρωματικοί του Πανιωνίου με πολλούς απ' αυτούς να είναι παιδιά, εξέθεσαν τον ερυθρόλευκο πάγκο. Ήταν μια σκέτη απογοήτευση να προσπαθείς να θυμηθείς έστω και μια σωστή ενέργεια από όσους έπαιξαν αλλαγή και να μην βρίσκεις ούτε έναν. Ο Χάσι έχει πολλή δουλειά μπροστά του, οχι μόνο στο να δώσει μια δομή στην ομάδα, αλλά και η διοίκηση του να ψάξει να βρει παίκτες που να μπορούν να σταθούν. Ο Χάσι πάντως προανήγγειλε μεγάλο ξεσκαρταρισμα, ενόψει του δεύτερου σκέλους της προετοιμασίας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube