Αυτή η εβδομάδα σίγουρα θα έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον. Πρώτα απ’ όλα για να μάθουμε ποιοι και κάτω από ποιες προϋποθέσεις από τους πέντε εκπροσώπους μας, θα φτάσουν στο κατώφλι των ομίλων στις δύο διοργανώσεις. Αλλά κυρίως, κατά πόσο τα αποτελέσματα που θα φέρουν οι ομάδες μας αυτή την εβδομάδα, μπορεί να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων, των μεταγραφικών πλάνων ή μπορεί να φέρουν και ακόμα πιο δραματικές αλλαγές.

Ο πιο ήρεμος είναι σίγουρα ο πρωταθλητής Ολυμπιακός που βέβαια με σχεδόν δεδομένη την πρόκριση του, στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να χτυπήσει ακόμα πιο δυνατά στο παζάρι για παίκτες σε θέσεις που του λείπουν.

Ο Χάσι πλέον πατάει πάρα πολύ γερά στα πόδια του, έχει αλλάξει άρδην την ψυχολογία του κοινού της ομάδος απέναντι του και μπορεί απερίσπαστος να ετοιμάσει τα πλάνα του για την επόμενη αντίπαλο, αλλά να ψάξει και με μεγαλύτερη άνεση πλέον για επιπλέον λύσεις.

Στην ΑΕΚ ο σχεδόν βέβαιος αποκλεισμός από μια πολύ πιο ισχυρή ομάδα, δεν σημαίνει πως θα κυλήσουν όλα ήρεμα. Πιστεύω πως ο Χιμένεθ οφείλει να έχει πάρει τα μαθήματα του από το πάθημα της περασμένης Τρίτης κι έχει το χρέος να παρουσιάσει μια τουλάχιστον αξιόμαχη και αξιοπρεπή ΑΕΚ στον επαναληπτικό της Μόσχας.

Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ή δεν θέλω ίσως να σκέφτομαι πως μπορεί να δούμε κάτι χειρότερο, αν τουλάχιστον δούμε μια λογική ενδεκάδα στο τερέν, δεν αποκλείω η ΑΕΚ να κάνει μια αξιοπρεπέστερη σε σύγκριση με εκείνη του ΟΑΚΑ, εμφάνιση στη Μόσχα. Σε αυτό το ενδεχόμενο οι πληγές που άφησε το πρώτο ματς μπορούν κάπως να επουλωθούν.

Ωστόσο αυτό που θα μένει να γίνει, είναι μια ειλικρινής κουβέντα μεταξύ Χιμένεθ και διοίκησης. Ο τρόπος που θα εμφανιστεί η ΑΕΚ στη Μόσχα πιστεύω πως θα παίξει ρόλο κάτω από τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν ως προς την κουβέντα που θα γίνει μετά απ’ αυτό το ματς.

Αν υπάρξουν ενδείξεις και θετικά σημάδια από παίκτες που έμειναν εκτός στο πρώτο ματς, τότε δεν αποκλείω μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση απ’ όλους. Αν το πράγμα πάει πολύ άσχημα, όπως για παράδειγμα μια βαριά ήττα τότε θα βαρύνει και το κλίμα. Ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα θεωρώ πως κάνει και τον Χιμένεθ να κατανοήσει τα σφάλματα του.

Με την ελπίδα πως στα διπλά καθοριστικά ματς για τα πλέι-οφ του Europa League θα εμφανίσει μια ομάδα που θα διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση, με μια έστω και στο ελάχιστο ελπιδοφόρα κλήρωση. Γιατί ως γνωστό, η ΑΕΚ δεν το έχει και πολύ με την τύχη στις κληρώσεις.

Για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ τα ματς με Γκαμπάλα και Ολιμπίκ Ντόνετσκ, κακά τα ψέματα αποτελούν τελικούς. Οι «πράσινοι» αδικήθηκαν από το σκορ του πρώτου αγώνα. Όμως για μένα, όπως είχα σημειώσει και στον ραδιοφωνικό αέρα το 1-0 θα ήταν ένα καλό σκορ στον πρώτο αγώνα. Οι Αζέροι είναι μια πιο επικίνδυνη ομάδα εκτός έδρας και όχι τόσο εντός.

Οι «πράσινοι» θα έχουν πολλά να κερδίσουν αν ξορκίσουν με πρόκριση τον «δαίμονα» Γκαμπάλα. Θα κερδίσουν χρόνο, θα ανακτήσουν μερίδα της εμπιστοσύνης του κοινού τους και φυσικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έχει επαληθευτεί 100% για τον νηφάλιο και ψύχραιμο τρόπο που αντιμετώπισε την τρικυμία της εκκίνησης του καλοκαιριού που έγινε φουρτούνα με την φυγή του Μπεργκ.

Κι ασφαλώς ο Παναθηναϊκός δείχνει πως όσο περνάει ο καιρός, μπορεί να βρει λύσεις ώστε να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα. Φυσικά και σε ενδεχόμενο αποκλεισμού, όλα όσα έγιναν με κόπο, θα κινδυνεύσουν να χαθούν. Κι αυτό θα είναι πισωγύρισμα. Δική μου αίσθηση είναι όμως πως ο Παναθηναϊκός θα το ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο.

Αυτός που δείχνει αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στην πιο παράξενη θέση ενόψει της ρεβάνς με τον θεωρητικά πλέον αδύναμο αντίπαλο απ’ όσους είχαν ν’ αντιμετωπίσουν οι ελληνικές ομάδες είναι ο ΠΑΟΚ. Για να είμαι ακριβέστερος σε παράξενη θέση βρίσκεται ο Στανόγεβιτς.

Ακόμα και μια πρόκριση, αλλά με εμφάνιση όπως αυτή του πρώτου αγώνα, δεν είμαι βέβαιος πως θα εξασφαλίσει ηρεμία στον ΠΑΟΚ. Η αμφισβήτηση είναι έντονη και ίσως να έχει να κάνει και με τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στο κοινό του Δικεφάλου του Βορρά για αυτό το καλοκαίρι μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο κόσμος, αλλά οι ρεπόρτερ της ομάδας δεν φαίνεται να έχουν πειστεί από τις ικανότητες του Σέρβου. Φαίνεται πως δύσκολα βγαίνουν κολακευτικές κουβέντες από τον Τύπο που καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ κι εκείνο που επικρατεί είναι κυρίως προβληματισμός ακόμα και για κάποιες επιλογές που δεν είναι τόσο άμεσα αγωνιστικές, όπως το θέμα των αρχηγών, αλλά κλονίζουν τις ισορροπίες στα αποδυτήρια ή τουλάχιστον διαμορφώνουν ένα περίεργο σκηνικό.

Ήδη κάποιοι επιμένουν πως ο Μίχελ είχε δίκιο που επέμενε για τον Λουτσέσκου. Πρόκριση με προβληματική εμφάνιση μπορεί να φέρει εξελίξεις. Φανταστείτε τι έχει ένα γίνει με αποκλεισμό από αυτή την ομάδα…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube