Οι μέρες κυλούν χωρίς ακόμα να έχει συμβεί κάτι συνταρακτικό στα μεταγραφικά της ΑΕΚ. Για να είμαι δίκαιος και ειλικρινής, είμαι πιο αισιόδοξος συγκριτικά με πέρσι, διότι βλέπω πως ο σύλλογος, ανεξάρτητα με το αν δεν έχει προχωρήσει κάποια υπόθεση μέχρι τώρα, έχει εστιάσει μεθοδικά στους στόχους της και ήδη κάνει τις κινήσεις της. Έχει «κλεισμένους» δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, έχει προπονητή που πέρσι δεν είχε και αυτό το στοιχείο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ίσως σημαντικότερο και από εκείνους που θα έρθουν.

Μάλιστα είναι εξαιρετικά καθοριστικό πως την αναζήτηση τουλάχιστον για εξτρέμ και φορ, φαίνεται πως την έχει αναλάβει προσωπικά ο Μανόλο Χιμένεθ γι’ αυτό και η ΑΕΚ κοιτάζει πολύ προς την ισπανική αγορά. Αυτό σημαίνει πως μειώνονται και οι πιθανότητες αποτυχίας ή ο κίνδυνος να έρθει κάποιος που δεν έχει την πρώτη έγκριση από τον προπονητή.

Δεδομένα λοιπόν υπάρχουν πιο ευνοϊκές συνθήκες από πέρσι, όπως βέβαια και η πρόοδος που έχει κάνει η ΑΕΚ από την πλευρά της στο θέμα του Σκόκο. Η Ένωση φαίνεται πως έχει προσφέρει πολλαπλές επιλογές και λύσεις προκειμένου να βρει άκρη ο 32χρονος άσος με τους «λεπρούς» και από εκεί και πέρα τα πάντα είναι στο χέρι του.

Η ΑΕΚ ωστόσο, θα πρέπει να προχωρήσει και στα υπόλοιπα μέτωπα γιατί κενά υπάρχουν. Για μένα είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να βρεθούν τα δύο εξτρέμ που όπως είχα επισημάνει πάλι μέσα από τη στήλη, είναι κομβικοί για το χτίσιμο της ομάδας που θα ξεκινήσει από τις 29 Ιουνίου στην Πολωνία. Επίσης η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει τον αριστεροπόδαρο στόπερ που ίσως θα μπορεί να καλύψει και τη θέση του μπακ.

Είναι απαραίτητο αυτός ο στόπερ να έχει τη δυναμική και για βασικός, καθώς με τον αριθμό αγώνων που θα είναι σε θέση να δώσει ο Τσιγκρίνσκι δεν μπορεί να είναι κανείς βέβαιος. Άλλωστε με ένα μπακ-απ για τον Ουκρανό και ο ίδιος ο «Τσίγκρι» θα είναι πολύ πιο απελευθερωμένος και δίχως πίεση να παίζει σε πολλά σερί ματς, γεγονός που θα κάνει από τη μεριά του Χιμένεθ πιο εύκολη την διαχείριση του.

Ο Δικέφαλος πρέπει να προχωρήσει σύντομα και στο θέμα του επιθετικού και θεωρώ πως το γεγονός πως έχεις στραφεί στην ισπανική αγορά, με κάνει να αισιοδοξώ πώς τουλάχιστον ξέρει τι αναζητά και πού. Είναι σημαντικό πολύ και νομίζω πως ο Χιμένεθ θα βρει την κατάλληλη λύση, με δεδομένο πως η Ένωση δεν έχει τη δυνατότητα να περιμένει πότε θα ξεμπλέξει το θέμα του Αραούχο, για τον οποίο πάντως θα κάνει την προσπάθεια της.

Από εκεί και μετά αυτό που δεν θα ήθελα με τίποτε να συμβεί και που για μένα αποτελεί και τον μεγάλο φόβο, πέρα από το αγωνιστικό και για το επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά και για την πώληση των διαρκείας είναι να βαλτώσει όπως πέρσι στα μεταγραφικά. Αυτό θα έχει επιπτώσεις βασικά στην ίδια την ομάδα αγωνιστικά και θα είναι κρίμα να δούμε πάλι μια άσχημη εκκίνηση.

Το προηγούμενο καλοκαίρι το καλό μομέντουμ με την θετική ψυχολογία από την κατάκτηση του Κυπέλλου, χάλασε γρήγορα, ειδικά και με τα όσα συνέβησαν με το θέμα του προπονητή. Φέτος το να καθυστερήσει να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός, με δεδομένο πως υπάρχει προπονητής, θα χτυπήσει ακόμα πιο άσχημα στο κοινό της ομάδας. Κι αυτό δεν θα πρέπει να συμβεί με καμία δύναμη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube