Το γεγονός πως η ΑΕΚ το πάλεψε κάπως περισσότερο από το ΟΑΚΑ, δεν μετριάζει ούτε την πικρία, ούτε τα παράπονα που έχουν οι «Ενωσίτες» από την ομάδα και τον προπονητή.

Η Ένωση θα μπορούσε να μην χάσει αν δεν έκανε το ίδιο παιδικό λάθος, αλλά το πρόβλημα της στη δημιουργία εξακολουθεί να υφίσταται.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Όταν μια ομάδα απειλεί σε συνολικά 180’ λεπτά δύο φορές μέσα από την περιοχή, μια στο ριμπάουντ του Κλωναρίδη από το σουτ του Γιόχανσον και μία στη φάση του Γιακουμάκη στο τέλος, τότε δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτε. Ο προβληματισμός για τις αδικίες σε πρόσωπα του Χιμένεθ, αλλά και το γεγονός πως κομβικοί ποδοσφαιριστές δεν τραβάνε, έχει φέρει μεγάλο εκνευρισμό στις τάξεις των οπαδών.

Η πρόκριση δεν χάθηκε στο σημερινό παιχνίδι. Όμως σε αυτή την ομάδα που δέχεται τρία γκολ από κόρνερ σε δύο αγώνες, με τον τερματοφύλακα της να μένει κολλημένος στην εστία δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Ο Τσόσιτς με πολλά σφάλματα στο δυνατό του σημείο που υποτίθεται πως είναι το κουβάλημα της μπάλας, δεν πρόσθεσε κάτι. Αυτό όμως που προβληματίζει είναι ο άξονας της ΑΕΚ.

Τρεις παίκτες που δεν μπορούν να περάσουν μια κάθετη πάσα στον άξονα, ένας Σιμόες που και στα δύο ματς ήταν χάλια, ένας Μάνταλος που με εξαίρεση το σουτ του στο ξεκίνημα δεν έχει να επιδείξει τίποτε στα δύο ματς, με μια ομάδα εξαιρετικά στατική. Μια ομάδα που κανείς δεν κάνει κίνηση να πάρει μπάλα και νομίζεις πως βλέπεις παίκτες του Subbuteo.

Σε αυτή την ομάδα ο Μανόλο που έχει δουλέψει στις νέες ηλικίες δεν δίνει χρόνο συμμετοχής στον Γαλανόπουλο και τον βάζει στο 76’. Δεν θέλει να βάλει μέσα τον Γιακουμάκη αντί για τον Λιβάια που είναι προφανές πως ακόμα χρειάζεται χρόνο. Αφαιρεί επιθετικό για να βάλει μέσα τον Λάζαρο, ενώ υποτίθεται πως πρέπει να τα παίξει όλα για όλα αντί να το τονώσει την επίθεση με έναν ακόμα κλασσικό φορ και βάζει τον Γιακουμάκη, αφού η ΑΕΚ δέχεται το γκολ. Ο Γιακουμάκης, όπως και ο Γαλανόπουλος έπαιξαν για 1 τέταρτο και εξέθεσαν τον προπονητή τους, που επιπλέον σε δύο ματς, δεν θεώρησε πως θ’ άξιζε να δώσει στον Ισλανδό, τουλάχιστον ένα 20λεπτο συμμετοχής.

Η ΑΕΚ θέλει ενίσχυση σοβαρή. Αν πρέπει να πάρει δύο παίκτες, ας πάρει 8άρι ή 10άρι αλλά τουλάχιστον πρέπει να πάρει έναν παίκτη που να μπορεί να παίξει την μπάλα κάθετα. Όπως πρέπει να πάρει και έναν ακόμα εξτρέμ, μιας και Πατίτο δεν φαίνεται στον...ορίζοντα και ο Λάζαρος που είναι με τα φεγγάρια δεν φτάνουν. Σαφώς χρειάζεται τέρμα, σίγουρα πρέπει να πάρει και φορ. Αλλά για το τελευταίο κρατώ την υποσημείωση πως για να κρίνουμε τους επιθετικούς της ΑΕΚ, πρέπει να πάρουν και καμία μπαλιά.

Κάποτε ΑΕΚ σήμαινε επίθεση. Ο Χιμένεθ σε δύο παιχνίδια, παρουσίασε ένα σύνολο φοβισμένο, αδύναμο να απειλήσει μια ομάδα αργή, πέραν ελάχιστων στιγμών και μεταφέρει πάλι μια αρνητική ψυχολογία. Ταυτόχρονα φαίνεται πως η όλη του αντιμετώπιση έχει φέρει και αρνητικό αντίκτυπο στους ποδοσφαιριστές που παρουσιάζονται κατώτεροι του αναμενομένου. Η ΑΕΚ για ν΄αποδώσει ποδόσφαιρο πρέπει να παίξει αυτό που έμαθε τόσα χρόνια το 4-2-3-1 ή το 4-4-1-1 το οποίο δούλεψε πολύ το καλοκαίρι.

Αφού έτσι κι αλλιώς αποκλείστηκε, θα ήταν προτιμότερο να είχε παίξει με τον δικό της τρόπο. Θα έκανε σίγουρα περισσότερα και είχε αφήσει καλύτερη εντύπωση στους οπαδούς της, που αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Αν ο Μανόλο συνεχίσει τις αλχημείες και η διοίκηση δεν προχωρήσει σε περαιτέρω ενίσχυση, η σεζόν θα είναι πολύ δύσκολη.

Το ποιά είναι η απόσταση της ΑΕΚ από την Ευρώπη; Η Ένωση ήταν η μοναδική από τις πέντε θεωρητικά αδύναμες μη πρωταθλήτριες που αποκλείστηκε. Αυτό σημαίνει πως οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που θεωρητικά ήταν ανίσχυρες βαθμολογικά, ήταν πραγματικά δυνατές. Αυτό πρέπει να προβληματίσει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.