Κατανοώ σε μεγάλο βαθμό, πως για πολύ κόσμο ήταν too much, ν’ αντέξει δύο ηχηρές αποχωρήσεις μέσα σε ένα 24ωρο χοντρικά. Ωστόσο για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, ούτε κάτι πονηρό υποβόσκει πίσω από αυτές τις δύο αποχωρήσεις, ούτε σε καμία περίπτωση σημαίνει πως η ομάδα, δεν θα έχει την προοπτική να παρουσιαστεί βελτιωμένη σε σύγκριση με τη σεζόν που τελείωσε, κατά την ταπεινή μου άποψη.

Πριν αναπτύξω το σκεπτικό μου, δύο σημαντικές επισημάνσεις. Αν με ρωτήσει κανείς, αν υπάρχει οικονομική στενότητα ή ακόμα και πρόβλημα, δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου. Σαφώς και υπάρχει, σαφώς και υπήρχαν και υφίστανται οφειλές, όπως και σε όλες τις ομάδες της Α1. Τα πράγματα στο μπάσκετ, λόγω της έλλειψης πηγών για έσοδα, είναι εξαιρετικά δύσκολα. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει πως στην ΑΕΚ υπάρχει στενότητα, αλλά αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι και εξαιρετικά προσεκτική στις κινήσεις της.

Επιπλέον επειδή πολλές φορές οι αντιδράσεις των φίλων της Ένωσης, αποτελούν πάντοτε παράδειγμα προς αποφυγή στην υπερβολή, θυμάμαι ο Σάκοτα να δέχεται πολύ αυστηρή και σκληρή κριτική. Τέτοια που δεν άξιζε σε αυτόν τον παίκτη και την προσφορά του. Είμαι βέβαιος πως ανάμεσα σε εκείνους που σήμερα διαμαρτύρονται ως και έχουν…ανέβει στα κάγκελα για την αποχώρηση του, υπάρχουν και πολλοί που τον…στόλιζαν όχι μόνο τη σεζόν που πέρασε.

Επειδή το μπάσκετ, δεν είναι ποδόσφαιρο και οι παίκτες σαφώς και αλλάζουν φανέλα, με τεράστια ευκολία, ούτε ο Λαρεντζάκης, ούτε και ο Ντούσαν Σάκοτα, μπορούσαν να μείνουν με το ζόρι. Θεωρώ πως κανένας Παπαθεοδώρου δεν μπορεί να ευθύνεται γι’ αυτό. Ακόμα και αν πάρουμε σαν δεδομένο πως πρέπει να φταίει κάποιος, σώνει και ντε (που δεν είναι έτσι για μένα) είναι μόνον ο ιδιοκτήτης της ομάδας.

Θεωρώ πως η ΑΕΚ έχει κάνει αρκετά ενδιαφέρουσες κινήσεις ήδη από την ελληνική αγορά. Είμαι επίσης πεπεισμένος πως η «Βασίλισσα» θα πρέπει φέτος να επενδύσει, πέρα από αυτούς που απέκτησε ή θ’ αποκτήσει αγωνιστικά και σε δύο δικά της project και αναφέρομαι κυρίως στον Μωραϊτη και τον Ρογκαβόπουλο, όπως βέβαια και στον Τσαλμπούρη. Οι κινήσεις που θα γίνουν θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένη στόχευση. Κατά πως ανέφερε το ρεπορτάζ χθες, τα λεφτά που θα εξοικονομηθούν από την αποχώρηση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη λοιπόν, θα πέσουν στην απόκτηση ενός καλού πλέι-μέικερ. Ενός σημαντικού παίκτη που είναι η αλήθεια πως έλειψε πολύ από την ομάδα την προηγούμενη σεζόν.

Η ΑΕΚ και ο Παπαθεοδώρου συνολικά λοιπόν, θα κριθούν εκτός από αυτά που θα πετύχουν ή δεν θα πετύχουν στο γήπεδο, αρχικά από τους παίκτες που θα φέρουν μέχρι να μπούμε σε θέση εκκίνησης για την φετινή Basket League. Σίγουρα θα είναι παράξενα που δεν θα υπάρχουν πλέον στο ρόστερ παιδιά, τα οποία συνδέθηκαν σαν προσωπικότητες με την κατάκτηση τριών τίτλων. Ωστόσο στο μπάσκετ, είναι εξαιρετικά σύνηθες, αν όχι ο κανόνας, το ρόστερ ν’ αλλάζει πολύ συχνά.

Αυτό το γεγονός, λαμβάνοντας υπόψη και τα δεδομένα προβλήματα που υπάρχουν, δεν θα πρέπει να προκαλεί ούτε πανικό, ούτε αναβρασμό στις τάξεις των οπαδών του συλλόγου. Δυστυχώς το μπάσκετ, δεν έχει τη δυναμική του ποδοσφαίρου σε κάθε επίπεδο, ειδικά σε αυτό των εσόδων. Αυτό δεν θα πρέπει να το λησμονούμε σε καμία περίπτωση. Σίγουρα είναι σοκ το να φεύγουν οι συγκεκριμένοι δύο παίκτες μέσα σε ένα 24ωρο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε η ΑΕΚ να βάλει εμπόδιο στην δεδομένη πρόταση που είχε ο Σάκοτα από την Μούρθια.

Ψυχραιμία, όχι υπερβολικές αντιδράσεις και θα κάνουμε το ταμείο, τουλάχιστον για το έμψυχο υλικό της νέας σεζόν, μόλις τελειώσουν οι μεταγραφές.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube