Ήταν μια ωραία εμπειρία να παρακολουθήσεις μια τέτοια ομάδα από κοντά. Έστω κι αν οι Βαυαροί, δεν είναι στα καλύτερά τους, ήταν σπουδαίο που για 60 λεπτά η Ένωση προσπάθησε να είναι ανταγωνιστική. Το θέμα είναι πάντοτε με τους Γερμανούς πως ποδοσφαιρικά σε χτυπάνε, πάνω στη στιγμή που αρχίζεις να πιστεύεις, πως κάτι μπορεί να κάνεις. Κι αυτό σε κάνει αν δεχτείς το πρώτο χτύπημα, να δέχεσαι ζαλισμένος, όπως είσαι κι ένα δεύτερο. Κάτι τέτοιο συνέβη στο ΟΑΚΑ χθες βράδυ.

Τα συμπεράσματα για το πού πραγματικά βρίσκεσαι, θεωρώ πως τα βγάζεις πιο ώριμα, αγωνιζόμενος κόντρα στους καλύτερους. Για το επίπεδο αυτό ξεχώρισαν ορισμένοι, άλλοι έδειξαν να μην μπορούν, χωρίς να παραγνωρίζει κάνεις την προσπάθεια από πλευράς ΑΕΚ.

Σίγουρα ο ένας που έκλεψε την παράσταση χθες ήταν ο Κώστας Γαλανόπουλος. Ήταν θρασύς με την καλή έννοια, ανταγωνιστικός, δεν μάσησε και έδωσε πολλές μάχες, εκ των οποίων κέρδισε πολλές. Στο τέλος της μέρας αυτό μετράει πολύ. Ο άλλος παίκτης που έδωσε γενναίες μάχες και στάθηκε, ήταν ο Πόνσε. Με πολλές μονομαχίες να έχουν χαρακτήρα, ένας εναντίον πολλών, ο Αργεντινός θεωρώ πως αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού από τους συμπαίκτες του που και σε πολύ πιο εύκολα ματς από το χθεσινό, δεν τον ητροφοδοτούν, όπως και όσο θα έπρεπε. Ο Χουλτ τα πήγε σπουδαία, όπως και ο Τσιγκρίνσκι με τον Λαμπρόπουλο. Όμως δεν έφταναν αυτοί για να αγγίξει η Ένωση την υπέρβαση κόντρα στην πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Σε αυτό το επίπεδο οι πλάγιοι σου πρέπει να κάνουν διάφορα. Μπορεί για την Ελλάδα να είναι επαρκείς, αλλά στο διεθνές επίπεδο πρέπει να μπορούν να τελειωσουν σωστά φάσεις και να επιστρέφουν γρήγορα και για το αμυντικό κομμάτι. Ο Χουλτ σε πολλές στιγμές του αγώνα ένιωθε μοναξιά και απελπισία, το ίδιο και ο κακός πάντως χθες Μπακάκης, ειδικά στο β' μέρος που ήταν εφιάλτης από την μεριά του. Επίσης σε αυτό το επίπεδο το χαφ σου δεν μπορεί να προχωράει μέτρα μπροστά με την μπάλα στον τρανζίσιον, αλλά ξαφνικά να σταματάει για να τη δώσει πίσω. Τα παραπάνω θεωρώ πως φωτογραφίζουν τις ελλείψεις της ΑΕΚ, ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστική σε αυτόν τον όμιλο.

Το ματς με την Μπάγερν πέρασε. Τα δύο επόμενα στο πρωτάθλημα, με τον Άρη εντός χωρίς κόσμο και με τον ΠΑΟ ως τυπικά φιλοξενούμενη, κρίνουν τη φετινή συνέχεια. Η ΑΕΚ οφείλει να δείξει πως μαθαίνει από τα λάθη της, πως τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμα και πάνω απ όλα να βρει σκορ. Πλέον το ήμασταν καλοί αλλά δεν μπορέσαμε, δεν θα είναι αρκετό. Η Ένωση είναι υποχρεωμένη να μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube