Οι πρόσφατες ανανεώσεις των συμβολαίων των Άριεν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί χαροποίησαν όχι μόνο τον Κάρλο Αντσελότι, αλλά όλους τους φίλους της Μπάγερν Μονάχου. Κι αυτό γιατί, παρότι οδεύουν στο φινάλε της καριέρας τους και παρά τα συχνά προβλήματα τραυματισμών που «βγάζουν», εξακολουθούν να παίζουν σημαίνοντα ρόλο στο παιχνίδι των σχεδόν μόνιμων πρωταθλητών Γερμανίας. Τα συναισθήματα άλλαξαν στη διάρκεια της χθεσινής (18/01) μέρας. Η γερμανική Bild προχώρησε σε δύο αποκαλύψεις που αφορούν τους Φίλιπ Λαμ και Τσάμπι Αλόνσο, οι οποίοι φέρεται να ενημέρωσαν την διοίκηση ότι θα κρεμάσουν τα παπούτσια τους στο τέλος της σεζόν.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα μιλάμε για τεράστιο πλήγμα, αφού πρόκειται για δύο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα του συλλόγου. Ο Βάσκος μπορεί να μην είχε δημοσιοποιήσει μέχρι τώρα τις προθέσεις του, αλλά έχοντας κλείσει τα 35 τον περασμένο Νοέμβριο, μπορεί να πει κάποιος ότι δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη αυτή η απόφαση. Πολύ μεγαλύτερη είναι για τον Γερμανό, ο οποίος, αφενός έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2018, αφετέρου πριν από δύο μήνες έκλεισε τα 33. Βέβαια, αν θυμηθεί κάποιος ότι από την εθνική ομάδα αποσύρθηκε όντας αρχηγός μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 και πριν καν κλείσει τα 31 του χρόνια, επίσης δεν «πέφτει από τα σύννεφα». Για τον δεύτερο ήδη φημολογείται ότι θα αναλάβει τη θέση του αθλητικού διευθυντή, που έχει μείνει κενή μετά την αποχώρηση του Ματίας Ζάμερ το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Φίλιπ Λαμ, γέννημα-θρέμμα του συλλόγου, συνέδεσε το όνομά του με όλες τις επιτυχίες της σύγχρονης ιστορίας του και αποτελεί εμβληματικό αρχηγό, έχοντας πάρει στο σπίτι του το περιβραχιόνιο από τον Ιανουάριο του 2011, μετά την αποχώρηση του Μαρκ Φαν Μπόμελ. Ο Γερμανός δεξιός μπακ θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του στη συγκεκριμένη θέση, αλλά κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και ως δεξιός εσωτερικός μέσος, χάρη στην ευφυΐα, την τεχνική κατάρτιση και την ταχύτητά του, που ακόμη και τώρα παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Η διάρκεια και η συνέπεια είναι σήμα κατατεθέν της καριέρας του, στην οποία κατέκτησε τα πάντα.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Τσάμπι Αλόνσο, έναν από τους πιο πλήρεις μέσους της τελευταίας εικοσαετίας. Ο Βάσκος έκανε τα πρώτα βήματα στη Σοσιεδάδ, γρήγορα… άνοιξε τα σύνορα για λογαριασμό της Λίβερπουλ, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και κλείνει την καριέρα του στη Μπάγερν. Μια καριέρα που επίσης έχει τα πάντα σε συλλογικό, αλλά και εθνικό επίπεδο. Ηγετική μορφή με ικανότητα τόσο στο αμυντικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι, ήταν ένα πολύ-εργαλείο στα χέρια όλων των προπονητών του, αφού είχε πολλά… κιλά μυαλό και ήξερε να διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι. Ακόμη και τώρα, που βαδίζει προς το τέλος, παραμένει σε υψηλό επίπεδο, αλλά πάνω από όλα έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων όπου κι αν αγωνίστηκε.

Από το ερχόμενο καλοκαίρι το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα είναι πιο «φτωχό», αλλά ακόμη πιο «φτωχά» θα είναι τα αποδυτήρια της Μπάγερν Μονάχου, αφού εκτός από κορυφαίοι ποδοσφαιριστές είναι τεράστιες προσωπικότητες. Και το κενό τους δύσκολα θα καλυφθεί, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Ασφαλώς και η ομάδα της Βαυαρίας δεν στερείται προσωπικοτήτων, αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι ένα κλικ πάνω από τους υπόλοιπους…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube