Τάσος Νικολόπουλος

Τους «χάλασε τη μανέστρα» η Μπάγερν…

Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται ξανά στην κορυφή της Ευρώπης! Γιατί, ως Γερμανοί, έχουν μάθει μετά από «σφαλιάρες» να χτίζουν από την αρχή για να επιστρέψουν. Όπως και έκαναν με στυλ, ρεκόρ και εμφατικά!

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να είμαστε δίκαιοι: όταν η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου αποφάσιζε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, να χρίσει μόνιμο προπονητή τον Χάνσι Φλικ, 50 μέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας με τον ρόλο του υπηρεσιακού, λίγοι έως ελάχιστοι πίστευαν ότι ο 55χρονος προπονητής θα την οδηγούσε στη «Γη της επαγγελίας» σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Λίγο πριν τη μαθηματική κατάκτηση της Bundesliga και συγκεκριμένα στις 29 Μαΐου, είχα γράψει ένα κείμενο για τους Βαυαρούς, που τελείωνε ως εξής: «Δεν ξέρω αν στην περίπτωση του Φλικ, ισχύει το ‘δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο’! Τον τρόπο τον είχε, αλλά, σίγουρα χρειαζόταν και να κοπιάσει. Η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου αποφάσισε να επενδύσει στο πρόσωπό του και με τα μέχρι τώρα δείγματα δουλειάς του, φαίνεται πως έπραξε σωστά. Όσο για τον ίδιο, δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία και να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου με τα… μεγάλα αυτιά. Είτε φέτος, είτε τα επόμενα χρόνια»!

Το έκανε φέτος και μάλιστα με ΕΜΦΑΤΙΚΟ τρόπο! Το έκανε και με ΡΕΚΟΡ! Με το απόλυτο νικών (11) δεν το πέτυχε κανείς! Με 43 γκολ ενεργητικό, που είναι τα περισσότερα από την ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο. Στα 45 σταμάτησε η Μπαρτσελόνα τη σεζόν 1999-00, αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά. Είναι μόλις η δεύτερη ομάδα (2013 και 2020), μετά τη Μπαρτσελόνα (2009 και 2015), που φτάνει για δεύτερη φορά στο tremble, κατακτώντας πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League.

Αν μιλήσουμε για τις ατομικές επιδόσεις, θα… χάσουμε τη μπάλα. Απλώς, αναφέρω τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος με 15 γκολ, ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, απειλώντας το απόλυτο ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο με 17 από τη σεζόν 2013-14, αλλά και δύο παιχνίδια περισσότερα. Ήταν, επίσης, ο πρώτος των πρώτων σε πρωτάθλημα και κύπελλο, σκόραρε συνολικά 55 φορές, παρ’ όλα και σε μια από τις μεγαλύτερες αδικίες της φετινής σεζόν, δεν μπορεί να διεκδικήσει-κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα», μετά την απόφαση να μην λάβει κανένας ποδοσφαιριστής το φετινό βραβείο λόγω της πανδημίας.

Αλλά, όπως φάνηκε, τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα, η κατάκτηση της κούπας με τα… μεγάλα αυτιά από τη Μπάγερν Μονάχου, «χάλασε τη μανέστρα» κάποιων. Και μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για γερμανική ομάδα, αυτό φτάνει. Μπορεί να έφτασε τις 6 κούπες στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά κάποιοι είναι… τυφλοί και δεν βλέπουν. Από τη λάμψη των ασημικών υποθέτω! Άλλωστε, οι Γερμανοί και καθετί γερμανικό, δεν γίνεται εύκολα αποδεκτό. Μάλλον μισητό είναι…

Οι περισσότεροι θα προτιμούσαν την Παρί Σεν Ζερμέν γιατί θα ήταν κάτι φρέσκο και για να βάλουν στο ζύγι τις φανέλες. Άλλοι θα ήθελαν να αποθεώσουν τον Νεϊμάρ, που… δικαιώθηκε για την επιλογή του να φύγει από τη Μπαρτσελόνα, αλλά για μια ακόμη φορά σε ένα ματς καριέρας ήταν… αόρατος! Άλλοι θα προτιμούσαν κάποια των Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα. Αλλά η μανέστρα, που λέγαμε, χάλασε…

Πάντως, αν δεν το έκανε φέτος, η Μπάγερν Μονάχου θα επέστρεφε του χρόνου στην κορυφή της Ευρώπης. Ή την μεθεπόμενη σεζόν. Γιατί έχει ένα… βαρύ brand name. Και επειδή μιλάμε για Γερμανούς, τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Είναι αποτέλεσμα προγραμματισμού, οργάνωσης και μεθοδικής δουλειάς. Και γιατί πάντα, μετά από δυνατές «σφαλιάρες» ή αποτυχίες επίτευξης στόχων, έχουν μάθει να χτίζουν από την αρχή για να επιστρέψουν. Όπως και έκαναν. Με στυλ, αλλά και εμφατικά! Άλλωστε, μια συνταγή που πετυχαίνει, δεν την αλλάζεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x