Τάσος Νικολόπουλος

Με το μίνιμουμ, πέταξε τεράστιο βάρος από πάνω του ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε παρουσία σε όμιλο του Europa League, χρήματα για το FFP και έφτιαξε τη σεζόν από το ξεκίνημα, διώχνοντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο βάρος από τις πλάτες όσων είναι μέσα-γύρω από το club.

Λένε και έχουν δίκιο ότι οι τελικοί δεν παίζονται, αλλά κερδίζονται. Το χθεσινό παιχνίδι με τη Μπεσίκτας στην άδεια Τούμπα ήταν ένας «τελικός» για τον ΠΑΟΚ και ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν συνεπής. Μπορεί οι συνθήκες να ήταν ιδιαίτερες λόγω της πανδημίας, μπορεί να υπήρχε το βάρος από τις προηγούμενες αποτυχίες σε αντίστοιχες περιπτώσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο, υπήρχε και η εσωστρέφεια από όσα έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, αλλά αυτή τη φορά, όλα ήταν αλλιώς.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με αυτό που πέτυχε, έδιωξε ένα τεράστιο βάρος από τις πλάτες όλων όσοι βρίσκονται μέσα και γύρω από τον σύλλογο. Η ομάδα παίρνει τεράστια ανάσα και βγαίνει από το τούνελ, στο οποίο είχε μπει το τελευταίο διάστημα. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε τη… μισή χρονιά και τα κατάφερε. Μπορεί φαινομενικά να πέτυχε το μίνιμουμ, αλλά αν το σκεφτεί κάποιος καλύτερα, είναι το μάξιμουμ στο ξεκίνημα της σεζόν. Και με αυτό το μίνιμουμ, δεν φτιάχνει μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον του για το 2020-21.

Πρακτικά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξασφάλισε τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League και μαζί ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που υπάρχει λόγω του Financial Fair Play, τα χρήματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν βάλσαμο. Επίσης, παραμένει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Παράλληλα, με την εξασφάλιση της παρουσίας σε έναν ευρωπαϊκό όμιλο, θα έχει την ευκαιρία να «πετάξει» μια από τις τρεις ευρωπαϊκές απουσίες της τελευταίας πενταετίας.

Αγωνιστικά, στο πρώτο ημίχρονο, δεδομένης και της εποχής, ο ΠΑΟΚ ήταν Κ-Α-Τ-Α-Ι-Γ-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ! Ακριβώς όπως ο βροχερός καιρός. Το γεγονός ότι προηγήθηκε με 3-0 στο ημίωρο, τα λέει όλα. Με δύο γκολ και μια ασίστ του Τζόλη, ο οποίος προτιμήθηκε στο αρχικό σχήμα από τον Μπίσεσβαρ. Εκ του αποτελέσματος, η επιλογή του 18χρονου από τον Αμπέλ Φερέιρα αποδείχθηκε σοφή. Στο δεύτερο ημίχρονο, που σταμάτησε η βροχή, «τράβηξε χειρόφρενο» και ο ΠΑΟΚ. Προφανώς, έπαιξε ρόλο η έλλειψη ρυθμού και η κούραση. Ο «δικέφαλος» προσπάθησε κατά κύριο λόγο να διαχειριστεί το υπέρ του 3-1 και παρά την πίεση στο τέλος, κατάφερε να βγει… στεγνός και καθαρός! Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.

Υ.Γ. 1: Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις κι αν έβλεπε κάποιος τα πρόσωπα των παικτών και του προπονητή του ΠΑΟΚ μετά τη λήξη, θα καταλάβαινε πολλά. Και θα συνειδητοποιούσε στο μέγιστο βαθμό γιατί το club χρειαζόταν τόσο πολύ αυτή την πρόκριση.

Υ.Γ. 2: Τζόλης και Μιχαηλίδης, αν προσεχτούν από τους προπονητές τους, οι ίδιοι έχουν το μυαλό μέσα στο κεφάλι τους και δουλέψουν, μπορούν να φτάσουν ψηλά. Πολύ ψηλά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x