Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Αντώνη Φώτση. Με δεδομένο ότι ο 36χρονος πάουερ φόργουορντ δήλωνε κατηγορηματικά ότι θέλει να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει και αγαπά από μικρό παιδί, η μεγάλη πλειοψηφία θεωρούσε βέβαιο ότι θα συνέχιζε να παίζει σε επαγγελματικό επίπεδο. Λογικό και αναμενόμενο. Κάποιοι, βέβαια, προεξοφλούσαν ότι θα έψαχνε ένα συμβόλαιο στην Τουρκία (και λόγω υπηκοότητας) ή ακόμη στην Κίνα, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του, Γιάννη Μπουρούση.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Βλέπετε, πέρα από τα παρατσούκλια που του είχαν δώσει στη διάρκεια της καριέρας του, κάποιοι και ήταν πολλοί, τον είχαν «βαφτίσει» φιλοχρήματο, θεωρώντας ότι οι κατά καιρούς επιλογές του γίνονταν αποκλειστικά με γνώμονα το χρήμα. Σκληρός διαπραγματευτής ήταν σίγουρα. Και καλά έκανε, αφού στα… ντουζένια του, ήταν το καλύτερο τεσσάρι στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Ή μήπως όχι; Όμως, με την επιλογή να συνεχίζει να παίζει μπάσκετ στην ομάδα που τον ανέδειξε, παρότι αγωνίζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία, ο «Batman» τους έστειλε όλους αδιάβαστους. Όλους λέμε! Ανέκαθεν ήταν… τρελός, με την καλή έννοια, αλλά με αυτή την απόφαση, απέδειξε ότι πραγματικά αγαπάει το μπάσκετ, ανεξαρτήτως φανέλας, κατηγορίας, στόχων. Και χρημάτων, γιατί αν τα αγαπάς τόσο πολύ, τα ψάχνεις παντού και πάντα…

Ανέκαθεν ο Αντώνης Φώτσης δεν ήταν καλός στα λόγια, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος στην δήλωση-ενημέρωση για την απόφασή του να φορέσει τη φανέλα του Ηλυσιακού, όπου έκανε τα πρώτα του βήματα. Όμως, ο μπαγάσας σε αυτό το κείμενο με τις 300 παρά κάτι λέξεις, κατάφερε να τα πει όλα. Για τα αληθινά αισθήματά του για τον Παναθηναϊκό, τον οποίο αγάπησε δυνατά χωρίς να το «πουλήσει», για την οικογένεια Γιαννακόπουλου, που τον αντιμετώπισε σαν δικό της παιδί, για την δική του οικογένεια και το ασύγκριτο συναίσθημα του να είναι πατέρας, αλλά και για τον δικό του πατέρα, Βαγγέλη, τον οποίο τιμά με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο, αφού και εκείνος συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα των Ιλισίων.

Ο «Batman» αποτέλεσε μια ξεχωριστή περίπτωση αθλητή, που μπορεί να μην ήθελε ποτέ να είναι αρχηγός, αλλά όσα έκανε εντός παρκέ, είτε πάνω από τη στεφάνη με τα καρφώματά του, είτε με τα φαρμακερά του τρίποντα, τον κατατάσσουν στους κορυφαίους του αθλήματος. Και ως τέτοιος πρέπει να τιμηθεί από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με παράλληλη απόσυρση της φανέλας με το «9». Γιατί μπορεί να είχε κι άλλους σταθμούς στην καριέρα του, αλλά το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τους «πράσινους». Και η ατάκα «δεν ήταν γραφτό να αποσυρθώ ως παίκτης του Παναθηναϊκού» βγάζει ένα μικρό παράπονο. Και στις σχέσεις, που δεν είναι στυγνά επαγγελματικές, είναι καλό να μην υπάρχει κανένα σύννεφο και καμία πικρία. Ειδικά στο φινάλε.

Πέρα κι απ’ όλα, ο Αντώνης Φώτσης μπορεί να καμαρώνει και να νοιώθει περήφανος για την απόφασή του να επιστρέψει εκεί, απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Είναι ένα ακόμη παράσημο, το οποίο θα τον συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή του, μαζί με τα μετάλλια και τα τρόπαια, που κατέκτησε σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Μαγκιά του…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube