Η άνετη επικράτηση που η νίκη ήταν πέρα από κάθε συζήτηση, αποτελεί ένα θετικό στοιχείο για την Εθνική μας. Μπορεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να ταλαιπωρήθηκε για ένα μισάωρο, αλλά μετά από την γκολάρα του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή, που είναι ο Κώστας Φορτούνης, τα πράγματα έγιναν πιο απλά. Ο Τρικαλινός άσος έβαλε το πόδι του με την ασίστ για το δεύτερο γκολ, του πολύ καλού επίσης Μπακασέτα και η ομάδα του Φαν τ’ Σιπ, πάει για τον τελικό με τη Σλοβενία στο εντός έδρας ματς της Τετάρτης.

Φυσικά η ταλαιπωρία του πρώτου ημιώρου δεν έλειψε για την Εθνική μας, που πέρα από τη φάση του Φορτούνη, που απέκρουσε ο Ναμάσκο, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους από συνδυαστικό παιχνίδι. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προσπάθησε περισσότερο να επιτεθεί από τον άξονα, αλλά και από τα δεξιά με τον Μαυρία και τον Λημνιό που σίγουρα, χρειάστηκαν χρόνο για ν’ αφομοιώσουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Από την Εθνική έλειπε το συνδυαστικό παιχνίδι σε αυτό το διάστημα, αλλά και ο παίκτης σημείο αναφοράς στην επίθεση. Ο Γιακουμάκης που μπήκε στο τέλος, ναι μεν σε διάστημα που το ματς, είχε κριθεί, αλλά τουλάχιστον έκανε πιο αισθητή την παρουσία του από τον Παυλίδη. Ένα κορμί που μπορεί να παίξει με πλάτη και ένας παίκτης που βρίσκεται σε καλό φεγγάρι σε ρέντα γκολ, νομίζω πως είχε και έχει θέση βασικού.

Αυτό που αποδείχτηκε και σε αυτό το παιχνίδι, είναι πως τα ίδια προβλήματα που μας ταλαιπωρούν παραμένουν. Έπρεπε πάλι να λυθεί ο γόρδιος δεσμός από μια προσωπική ενέργεια, για να μπορέσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να βάλει το νερό στο αυλάκι. Από εκεί και μετά τόσο ο Μαυρίας, όσο και ο Λημνιός ανέβασαν το επίπεδο συνεργασίας τους μετά το πρώτο γκολ και αυτό αποτελεί ένα καλό νέο. Ειδικά με αντιπάλους τόσο ασθενείς, δύο παίκτες με επιθετική έφεση από τη δεξιά πλευρά, θεωρώ είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Πολύ ενθαρρυντική ήταν και η παρουσία του Τάσου Χατζηγιοβάνη στο ένα σκάρτο τέταρτο που έπαιξε. Ο άσος του Παναθηναϊκού έψαξε την ατομική προσπάθεια, παραλίγο να επιβραβευτεί με ασίστ στην τελευταία φάση του Γιακουμάκη που δεν έγινε γκολ και γενικά, αποτελεί άλλη μια ενδιαφέρουσα λύση στη φαρέτρα του Ολλανδού ομοσπονδιακού για το μέλλον και για τις δύο πλευρές της επίθεσης.

Στο ματς τελικό με τη Σλοβενία, η αναμέτρηση θα κριθεί πολύ στις προσωπικότητες. Κι έχω την αίσθηση πως πρόκειται για ένα πολύ δυνατό κρας τεστ, για πολλά παιδιά που περιμένουμε να κάνουν ένα βήμα μπροστά για το νικηφόρο αποτέλεσμα, σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση, αλλά και από τον προπονητή που έχει πλέον συγκεκριμένα δεδομένα στα χέρια του. Δε νοείται να πάει σε αυτό το ματς δίχως Φορτούνη η Εθνική στη βασική της ενδεκάδα και σίγουρα με κάτι καλύτερο από τον Παυλίδη στην αιχμή της επίθεσης της. Σε ένα ματς που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά για την ψυχολογία και τη συνέχεια που μπορεί να έχει αυτή η Εθνική ομάδα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube