Είδα πράγματα που ήθελα, που περίμενα να δω σε αυτό το πρώτο φιλικό. Η αντίπαλος πολύ πιο μπροστά σε ετοιμότητα, η Ένωση στο πρώτο της παιχνίδι, έβγαλε πολλές φάσεις για γκολ, αλλά και δέχτηκε πολλές από προσωπικά λάθη και βέβαια χρειάζεται μπόλικη ακόμα δουλειά στο αμυντικό τρανζίσιον. Από εκεί και μετά αυτό που μπορεί να σχολιάσει κανείς είναι η απόδοση των παικτών αλλά και το επίπεδο των συνεργασιών.

Η προσπάθεια της ΑΕΚ να παίξει πιο γρήγορα και πιο άμεσα την μπάλα, χωρίς να την ταλαιπωρεί πολύ ο καθένας θα έχει και τις παρενέργειες της. Υπό την έννοια πως στην απόπειρα να κυκλοφορήσει πιο γρήγορα η μπάλα θα γίνουν λάθη και μάλιστα σε νευραλγικούς χώρους, όπου είναι πιθανό ο αντίπαλος να κλέψει και να βγάλει αντεπίθεση. Με την σειρά της η Ένωση, ήταν αρκετά καλή σε αυτό ως και πολύ καλή σε ορισμένες στιγμές, μπλοκάροντας σε πολλές περιπτώσεις τον αντίπαλο της. Οι περισσότερες φάσεις που έδωσε η ΑΕΚ, όπως και η φάση του γκολ που δέχτηκε, προήλθαν από προσωπικά λάθη και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Αυτό που κρατάω είναι πως οι δημιουργίες των φάσεων και του γκολ ήρθαν από τον Γκάλο οι δύο, σέντρα στον Γιακουμάκη στο 1-1 και αμέσως μετά γύρισμα στον Κλωναρίδη που χάνει ευκαιρία. Πολλή δουλειά με δύο όμορφες ασίστ που δεν έγιναν γκολ είχε και ο Μπακάκης και ο ανταγωνισμός για δεξιά θα είναι μεγάλος. Ο Βινίσιους έδειξε να έχει ειδικά για ένα 20λεπτο ωραίες συνεργασίες με τον Τρίστανσον και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό. Εκείνος που έκανε προσωπικά λάθη, είναι ο Λόπες που σίγουρα με την εμφάνιση του έβαλε ανησυχίες. Ωστόσο δεν θα πρέπει να είμαστε βιαστικοί.

Επίσης κάτι που πρέπει να κρατήσει ο Χιμένεθ στα θετικά είναι τόσο η απόδοση του Αϊντάρεβιτς, που για μένα θα υπάρξουν ματς στα οποία θα παίξει βασικός σαν οκτάρι, αλλά και το επίπεδο της συνεργασίας του Κλωναρίδη με τον Γιακουμάκη. Δύο παιδιά που ξέρουν να παίζουν γρήγορα και να κινούνται σωστά στον ανοικτό χώρο δίχως να είναι στατικοί, μπορούν να ταλαιπωρήσουν τις αντίπαλες άμυνες. Όσο για τον Λιβάια έδειξε στοιχεία φορ που ξέρει να παίξει με τους ακραίους και να τρέξει να πάρει θέση. Είναι διαφορετικό στιλ τελείως από τον Αραούχο.

Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και άλλο ΑΕΚ άμεσα. Ο Χιμένεθ δουλεύει πράγματα, σίγουρα το θέαμα δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή βαρετή ομάδα, απλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να δουλευτούν. Ο συγχρονισμός, ο περιορισμός των λαθών και βέβαια τα σωστά τελειώματα, θα έρθουν μέσα από τη δουλειά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.