Ο Πογέτ επιμένει σε μία άκρως εγωιστική και εκνευριστική από ένα σημείο και μετά τακτική. Είναι προφανές πως φέρει βαρέως το γεγονός πως όχι απλά δεν του ανανεώθηκε το συμβόλαιο, αλλά θα περνούσε κι από εξετάσεις με το Κύπελλο και τα πλέι-οφ. Κάποιος θα ισχυριστεί πως ήθελε να φύγει και γι’ αυτό τα έκανε μαντάρα. Αν το ζήτημα ήταν απλώς αυτό, δε νομίζω πως θα επέμενε ν’ ασχολείται ακόμα. Ούτε φυσικά θα έκανε τέτοια φασαρία για το 1.5 μηνιάτικο. Υποθέτω βάσιμα πως υπάρχουν πολλά που ακόμα δε γνωρίζουμε και από τις δύο μεριές.

Αυτό που ενδιαφέρει τον «Ενωσίτη» είναι το κατά πόσο έχουν βάση όλα αυτά που ισχυρίζεται ο Πογέτ. Και στην πρόσφατη τοποθέτηση μου, όταν συνέβησαν όλα αυτά που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του, θεωρώ πως πολλά από τα παράπονα του, ειδικά ως προς την ενίσχυση της ομάδας έχουν βάση. Από εκεί και πέρα ωστόσο η μνησικακία με την οποία συμπεριφέρεται ο Πογέτ τον κάνουν να χάνει όποιο και όσο δίκαιο και αν έχει και πάνω απ’ όλα αυτή τη στιγμή με την επιμονή του δείχνει πλέον ξεκάθαρα πως θέλει να κάνει κακό στην ομάδα. Ας ελπίσουμε πως αυτή του η εμμονή με την ΑΕΚ, μπορεί ν’ αποτελέσει κι ένα επιπλέον κίνητρο για την διοίκηση ώστε να του δώσει απαντήσεις, ενισχύοντας το καλοκαίρι ουσιαστικά την ομάδα.

Αυτό που εξακολουθώ να λεω και να γράφω μονότονα είναι πως το καλοκαίρι, θα φανούν πράγματα τα οποία θα δικαιώσουν ή θα διαψεύσουν τον Πογέτ. Παρόλα αυτά και πέρα από τα παράπονα που υπάρχουν αν άφησε έργο ή όχι, θεωρώ πως ο Ουρουγουανός μέχρι τα ντέρμπι υπερέβη τις δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα. Για το τι συνέβη από εκεί και μετά ευθύνες έχουν όλοι. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Πογέτ και στην διοίκηση, αλλά και στους ποδοσφαιριστές.

Δύο πράγματα είναι σημαντικά για μένα και πρέπει να διδαχτούν κατά πρώτον ο κόσμος και σε δεύτερο πλάνο η διοίκηση. Το πρώτο είναι πως δεν μπορεί ενόψει τόσο σημαντικών αγώνων, ν’ ασχολείται κανείς με το τι κάνει και τι λέει ένας πρώην. Ο Πογέτ δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της ΑΕΚ, δεν είναι ο προπονητής της. Είναι μάταιο και κακό για την ομάδα, ο κόσμος της να μπαίνει στα χαρακώματα για ένα πρόσωπο που έχει φύγει και με την εμμονή του δημιουργεί αυτή τη στιγμή μία κατάσταση που δεν ωφελεί. Πίστευα πως μετά από τόσα χρόνια και ατελείωτα μαθήματα εσωτερικής φαγωμάρας οι «Ενωσίτες» θα είχαν πάρει τα μαθήματα που έπρεπε.

Ωστόσο υπάρχει μία τάση να γίνει κουβέντα που τείνει να γίνει το επίκεντρο. Η κριτική στη διοίκηση θα ασκηθεί ανάλογα με τις κινήσεις που θα κάνει το καλοκαίρι. Για την σεζόν που τελειώνει, ανεξάρτητα με το τι θα καταφέρει ή όχι, είναι γνωστό σε τι έκανε σφάλμα και σε τι όχι. Όπως δεδομένο είναι πως οργανωτικά υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα που πρέπει να λυθούν κι έχουν και ονοματεπώνυμο. Όμως για την ώρα, όλα αυτά πρέπει να πάνε στην άκρη.

Ένα μάθημα θα πρέπει να πάρει και η διοίκηση από την όλη κατάσταση με τον Πογέτ. Όταν θα γίνει η διαπραγμάτευση με τον οποιονδήποτε ή τους οποιουσδήποτε υποψήφιους προπονητές, θα πρέπει να γίνουν ξεκάθαρες κουβέντες. Πρώτον σε επίπεδο φιλοσοφίας, δηλαδή αν το πλάνο που έχει η διοίκηση είναι παρόμοιο με αυτό που έχει στο μυαλό του ο προπονητής και δεύτερον σε επίπεδο μπάτζετ, μεταγραφών και τελοσπάντων να δώσουν στον κόουτς να καταλάβει πως η ΑΕΚ έχει μία προσεκτική και συντηρητική προσέγγιση στο οικονομικό μέρος, όπως και τους λόγους. Η διοίκηση της ΑΕΚ, οφείλει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο project το οποίο θέλει να δουλέψει και να συμφωνήσει με τον νέο προπονητή, αν εκείνος μπορεί να το υπηρετήσει σε μακροπρόθεσμη φάση. Όπως πρέπει να συμφωνήσει και στο είδος του ποδοσφαίρου που θέλει να παίξει η "Ένωση" με τον νέο προπονητή. Τυχοδιωκτικές και βραχυπρόθεσμες επιλογές για να βγει η χρονιά, έχουν άσχημη κατάληξη, όπως φάνηκε κι από την περίπτωση του Πογέτ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube