Η διαχείριση στα τέσσερα πρώτα απανωτά ματς (δηλαδή με αγώνες πρωταθλήματος και Ευρώπης) είχε έναν αρκετά ικανοποιητικό απολογισμό. Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση κόντρα στη Μπριζ, ενδιάμεσα είχε κερδίσει τον Παναιτωλικό και σε ένα πολύ ζορικό ματς σε μια πάντοτε εξαιρετικά δύσκολη έδρα έμεινε ισόπαλη. Στον αγώνα στους Ζωσιμάδες σίγουρα έπαιξαν ρόλο και οι απώλειες και η ομάδα είχε σαφέστατα σπαταλήσει δυνάμεις από την Πέμπτη. Όμως αυτό από τώρα και στο εξής θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Πλέον από την Ένωση, θα υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις θα κάνουν τα πράγματα πιο ζόρικα.

Σε τέτοια ματς όπως είναι αυτό με τη Λάρισα, η ομάδα οφείλει να καθαρίζει όσο γρηγορότερα γίνεται, ώστε να μπορεί και ο προπονητής να κάνει τη σχετική διαχείριση. Επίσης ειδικά τα εύκολα παιχνίδια θ’ αποτελούν και ένα μέτρο για τους ποδοσφαιριστές που στρατηγικά αν θέλετε θα επωμιστούν μεγάλο βάρος στο πρωτάθλημα. Για παράδειγμα αν η ΑΕΚ εξακολουθήσει να πηγαίνει με την επιτυχημένη συνταγή της τριάδας στην Ευρώπη, τα εξτρέμ της με εξαίρεση τον Λάζαρο που θα βρίσκει ίσως κάπου χώρο στο 3-5-2, δύσκολα θα μπορούν να βρουν χώρο στα ευρωπαϊκά ματς.

Αντίθετα τα ματς της Ελλάδας και ειδικά αυτά που θεωρούνται τρίποντα πάση θυσία, θα είναι τα παιχνίδια στα οποία ο Ισλανδός και ο Πατίτο, αλλά ίσως και οι Βινίσιους και Γκάλο ως πιο επιθετικά μπακ θα επωμιστούν σημαντικό ρόλο. Η ΑΕΚ πρέπει να κάνει δικά της αυτά τα ματς από νωρίς σε μια προσπάθεια να της φεύγει γρήγορα και το άγχος να αποφεύγει περίπλοκες εξελίξεις σε τέτοιου είδους αγώνες, όπως είναι αυτός της Κυριακής.

Αυτή είναι μια αγωνιστική που οι άλλοι τρεις μνηστήρες του τίτλου θα δοκιμαστούν εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός θα πάει στα Πηγάδια, ο Παναθηναϊκός στην Κέρκυρα και ο ΠΑΟΚ θα επισκεφθεί την Ριζούπολη που παραδοσιακά αποτελεί μια έδρα στην οποία περνάει περιπέτειες. Δεν πρέπει και δεν θα το επιτρέψει και ο Χιμένεθ σε επίπεδο προσήλωσης, η ΑΕΚ να στραβοπατήσει. Ξεκινάμε με αυτό, γιατί και στα δύο χρόνια αναπάντεχες απώλειες ειδικά μέσα στο ΟΑΚΑ, έβγαλαν από νωρίς την ομάδα εκτός τροχιάς τίτλου. Ποιος περίμενε για παράδειγμα πέρσι, μετά από ένα εμφατικό δύο στα δύο, να έρθει η γκέλα με τον Ηρακλή σε ένα ματς που οι περισσότεροι περίμεναν τον «Γηραιό» να χάσει εύκολα και τελικά έφυγε όρθιος.

Η ΑΕΚ απαγορεύεται να κάνει άλλα δώρα και να επιτρέψει στον εαυτό της να μείνει νωρίς πίσω και να κυνηγάει. Όλα τα ματς στη σειρά τους, τα ματς πρέπει να τα κοιτάζει ένα-ένα και ξεχωριστά. Και βασικά, όσο δύσκολο και αν είναι δεν μπορεί τα ευρωπαϊκά ματς, και πριν και μετά, να αποτελούν δικαιολογία για πισωγυρίσματα. Άλλωστε κι από επιστροφές και από ενίσχυση η ΑΕΚ θα είναι καλύτερα απ’ όσο στο ματς με τα Γιάννενα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.