Σε ένα ρόστερ, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί μετά το πέρασμα του Καρντόσο και με τις δεδομένες ευθύνες που είχε ο πρώην τεχνικός διευθυντής, θα ήταν πολύ δύσκολο να προστεθούν νέες μεταγραφές. Γιατί μπορεί ο κόσμος ν’ απαιτεί καλύτερους ποδοσφαιριστές, αλλά σε ένα ρόστερ που είναι φορτωμένο με περιττά ή για να είμαι πιο ευγενικός, με συμβόλαια δυσανάλογα με την προσφορά τους, πρέπει πρώτα, ως τεχνικός διευθυντής, να διώξεις κόσμο. Το φετινό καλοκαίρι, διαγραφόταν δύσκολο, αφού η ΑΕΚ ναι μεν είχε τονίσει πως θα είναι ανοικτή σε κάθε πρόταση που της φέρει οποιοσδήποτε παίκτης, αλλά οι συνθήκες της πανδημίας, δυσκόλεψαν τα πράγματα.

Ο Ίλια Ίβιτς, ως τεχνικός διευθυντής, πιστώνεται ήδη την πώληση του Βασίλη Μπάρκα με ένα εξαιρετικό ποσό, για τα δεδομένα της εποχής, αλλά και της θέσης. Θα υποθέσει κανείς πως αυτό το κομμάτι ήταν εύκολο. Ο Σέρβος όμως έχει άλλες τρεις σημαντικές προκλήσεις μπροστά του, επιθυμώντας να απαλλάξει από τρία αρκετά βαριά για τα δεδομένα της ΑΕΚ, συμβόλαια. Αυτά τον Σιμάο, Οικονόμου, Βέρντε. Ειδικά έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, για το κέντρο της άμυνας, η πώληση του 28χρονου σε έναν μήνα Οικονόμου, αποτελούσε στοίχημα πολύ σημαντικό, ώστε η Ένωση, ν’ απαλλαγεί από ένα συμβόλαιο που κυμαινόταν πάνω από τις 300.000 και κοντά στις 350 και να αδειάσει χώρο και στο ρόστερ, αλλά και οικονομικά, να φέρει έναν άλλο παίκτη. Το να αυτός θα είναι ο Βράνιες ή κάποιος άλλος, θα το διαπιστώσουμε στη συνέχεια.

Ο Οικονόμου δεν φεύγει απλά από την ΑΕΚ, αλλά η Ένωση προχωρά σε μια μεταγραφή, που όπως λένε οι πληροφορίες είναι κοντά στο εκατομμύριο (και 800.000-900.000 να είναι δεν συζητάμε) για ένα μικρό ποσό. Ο Ίβιτς λοιπόν δημιουργεί συνθήκες, ώστε η ομάδα να απαλλαγεί σιγά-σιγά από ανορθογραφίες που υπήρχαν δεδομένα στο ρόστερ, να αδειάσει χώρο, ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να βρει κάποιον πολύ καλύτερο. Ο κόσμος θέλει αυτός να είναι ο Βράνιες, ωστόσο σημασία έχει οι ποδοσφαιριστές που έρχονται από εδώ και πέρα, προκειμένου να παίξει στην ομάδα, είναι να μπορούν να φανούν χρήσιμοι ΚΑΙ πάνω απ’ όλα να πληρώνονται ακριβώς ανάλογα με την αξία που έχουν οι υπηρεσίες που προσφέρουν. Τίποτα λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Για μένα ο Ίβιτς ήρθε στην ΑΕΚ, όχι μόνο για καλύτερες επιλογές, αλλά και για πωλήσεις. Το να μπορέσεις να σπρώξεις στην αγορά έναν ποδοσφαιριστή, που δεν είναι και βασικός με ένα πολύ σεβαστό ποσό και ίσως και μεγάλο αναλογικά με την προσφορά που είχε στην ομάδα, δεν είναι αμελητέα υπόθεση. Ίσα-ίσα που ο Ίβιτς, με αυτή την κίνηση, κερδίζει πάρα πολλούς πόντους στην εκτίμηση του κοινού. Αν μπορέσει να απαλλάξει την Ένωση και από τον βραχνά των Σιμάο, αλλά και Ντέλετιτς και ίσως να βρει ενδιαφερόμενο και για τον Ντανιέλε Βέρντε, θα μιλάμε πραγματικά, για απόλυτη επιτυχία. Ο Ίβιτς ωστόσο στον τομέα των πωλήσεων, μπορεί να κριθεί ήδη με θετικό πρόσημο.


Facebook: Κωστας Μιαου
Instagram:@kostasmiaoules

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube